Forum » Zvok in slika » nov monitro (vga --> dvi)
nov monitro (vga --> dvi)
schex ::
Pozdravljeni
Imam težavo: dobil sem nov monitor sansung 24inča, ki sem ga povezal preko prenosnika (grefa nVidia 7400) na kabl vga (drugega porta računalo nima).
Sedaj pa ko nastavim drugi ekran na ločljivost 1920x1080, to ne dela pravilno oz. edina normalna nastavitev je 1152x864 pa še to je slika slabe kvalitete.
Sedaj me pa zanima, če ve kdo mogoče kakšno rešitev, da bi zunanji monitor deloval v polni ločljivosti. Zanima me tudi, če bi s pomočjo konverterja, ki bi spremenil vga v dvi popravil to zadevo)
Lp
Imam težavo: dobil sem nov monitor sansung 24inča, ki sem ga povezal preko prenosnika (grefa nVidia 7400) na kabl vga (drugega porta računalo nima).
Sedaj pa ko nastavim drugi ekran na ločljivost 1920x1080, to ne dela pravilno oz. edina normalna nastavitev je 1152x864 pa še to je slika slabe kvalitete.
Sedaj me pa zanima, če ve kdo mogoče kakšno rešitev, da bi zunanji monitor deloval v polni ločljivosti. Zanima me tudi, če bi s pomočjo konverterja, ki bi spremenil vga v dvi popravil to zadevo)
Lp
schex ::
Njep, samo koliko gledam imam zadnjo verzijo gonilnikov naloženo ... sem pa preizkusil na drugem prenosniku in zadeva deluje brez težav. narihtaš resulucijo na računalniku in zadeva enostavno funkcionira preko kabla vga saj se monitor sam nastavi.
Tukaj pa če nastavim na 1920x1080 v nadzorni plošči, monitor sicer spremeni nastavitve vendar še vedno deluje v 1152x864 kar pomeni, da je slika prevelika ...
gre se pa za prenosnik sony vaio, če ima kdo kakšo rešitev
lp
Tukaj pa če nastavim na 1920x1080 v nadzorni plošči, monitor sicer spremeni nastavitve vendar še vedno deluje v 1152x864 kar pomeni, da je slika prevelika ...
gre se pa za prenosnik sony vaio, če ima kdo kakšo rešitev
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rabm grafično karto, kiOddelek: Kaj kupiti | 3239 (2570) | kuglvinkl |
» | Kateri monitor imate in kakšno razmerje slike?Oddelek: Strojna oprema | 2724 (2068) | Damiani |
» | 2048 x 1152 na GT6600Oddelek: Kaj kupiti | 1283 (1007) | diso32 |
» | Ati radeon, Xorg in XvOddelek: Operacijski sistemi | 1430 (1302) | MasterMind |
» | Linux / ATI Radeon / problem z driverjiOddelek: Operacijski sistemi | 1743 (1560) | ahac |