Forum » Zvok in slika » Notebook na LCD - ustrezna ločljivost, premajhna slika?
Notebook na LCD - ustrezna ločljivost, premajhna slika?
b3rni ::
Pred kratkim sem kupil 23 palčni LED LCD LG 2380DF Full HD. Dokupil sem tudi hdmi kabel za priklop tega lcdja na moj notebook. Problem, ki se pojavlja, je ta, da je na lcdju slika veliko manjša od dejanske slike, ki zajema cel ekran, čeprav je ločljivost nastavljena na 1920x1980. Računalnik ima grafično Ati Radeon HD 4650 in najnovejše drajverje. Ko gledam televizijo, ker ima tv tuner, je slika normalna čez cel ekran, če pa priklopim na zaslon računalnika, pa se slika takoj zmanjša. Poskusil sem se malo poigrati z različnimi ločljivostmi (manjšimi), vendar nobena ne raztegne slike čez cel ekran. Ko sem še imel priključen ta lcd na notebooka preko navadnega vga kabla, je bila raztegnjena čez cel ekran (ko sem maksimiral recimo programska okna), razen na namizju windowsev, kjer slika prav tako ni bila čez cel ekran.
Je imel kdo kakšen podoben problem in mogoče ve za rešitev? Ker je res smešno, da je tako velik ekran, slika pa tako majhna navkljub hd resoluciji.
Lp, b3rni
Je imel kdo kakšen podoben problem in mogoče ve za rešitev? Ker je res smešno, da je tako velik ekran, slika pa tako majhna navkljub hd resoluciji.
Lp, b3rni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VGA na HDMI? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 28112 (15108) | KTr1sk |
» | TV in PC vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1357 (1165) | eric_cartman |
» | HDMI ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 6089 (5024) | Alessio983 |
» | Visoka resolucija + velik display = misija nemogoče?Oddelek: Strojna oprema | 3574 (2615) | Matev |
» | 24 inch lcdOddelek: Strojna oprema | 2507 (1419) | Mih@@ |