» »

Priključitev steklokeramične plošče in pečice

Priključitev steklokeramične plošče in pečice

algo ::

Kupil sem tale vgradni set pa me zanima, kako zdaj podaljšam kabel, ker iz pečice in steklokeramične gre samo kabel brez "vtikača". A prodajajo kje na netu takšne podaljške? Sem nekaj iskal pa nič konkretnega ne najdem. Zanima me tudi, če bi se lahko pojavila težava, ker bom imel pečico, steklokeramično ploščo & hladilnik piklopljen z razdelilcem samo na eno vtičnico?

Hvala za odgovor.

gumby ::

Takih stvari se ne priključuje na vtičnico. Pokliči električarja...
my brain hurts

neo ::

pečico, steklokeramično ploščo & hladilnik piklopljen z razdelilcem samo na eno vtičnico????, halo, pa po možnosti vse skupaj vezano na eno 16A varovalko, ne? :) pokliči ekektričarja tak ko ti je že gumby povedal...
Neo's

uvz123 ::

Kuhalne plošče se priklapljajo na dve fazi, zato tudi nimajo vgrajenega kabla z vtikačem - priklopi se jih direktno na kabel, ki pride od varovalke, ta pa mora biti vsaj 16 A in seveda kabel vsaj 2,5 mm2. Glede na tvoj prispevek sklepam, da o elektriki ne veš kaj dosti (razen tega, da je elektrika edina k*u*r*b*a, ki se ne pusti šlatat :D), zato ti raje tudi jaz priporočam, da to prepustiš kvalificiranemu električarju! Najbrž si že kdaj prebral kakšen članek, ko je zgorela hiša zaradi napake na električni inštalaciji. Nočem te strašit, vendar če stvari niso pravilno dimenzionirane in ščitene, si na dobri poti, da se lahko to zgodi tudi pri tebi.

Pa še to. Glede na to, da je zraven tudi pečica, je to potrebno priklopiti na tretjo fazo. Torej do tega "štedilnika" boš moral pripeljati vse tri faze! Absolutno pozabi, da bi to reševal z razdelilcem na eni fazi (razen v primeru, da imaš do hiše napeljano samo eno fazo, samo potem boš moral pa pojačati kabel in varovalko od električne omarice do štedilnika)! Hladilnik ni nek hud porabnik in ga lahko priklopiš na katerokoli izmed faz.

algo ::

Hvala vam, bom poklical štromarja, ker sam temu itak nisem kos oziroma nimam pojma :D

Moivre ::

Neprofesionalni priklop te lahko celo stane garancije!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Priklop štedilnika - kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
11945073 (31666) borut_p
»

Indukcijska plošča (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6529503 (21352) mat xxl
»

Varovalke v stanovanju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
4018183 (17014) imagodei
»

Priklop steklokeramične kuhalne plošče (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8646343 (42744) Volk|
»

kaj pomeni Priključna moč 6kw

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
119227 (9103) glinik

Več podobnih tem