Forum » Pomoč in nasveti » Resna težava z WINXP
Resna težava z WINXP
maticm ::
Pojavilo se mi je danes pred pol ure...
moder ekran in ponovn restart WINXP..vse OK in potem je zaznal nek nov hardwer (bios plug&play) in nato sem pritisnil OK (SCSI RAID kontroler...potem pa konc)
računalnik je spet dobil moder ekran in se takoj restarta tudi čim pride v winXP (tudi v oknu za logirat se mi po cca 1 min restarta)!
Od takrat naprej se sam resetira!
Naj še povem da se je vse zgodilo ob inštalaciji ALCOHOL 120%
(RAM ni ker sem ga spustil in isto)
Kaj naj naredim?
moder ekran in ponovn restart WINXP..vse OK in potem je zaznal nek nov hardwer (bios plug&play) in nato sem pritisnil OK (SCSI RAID kontroler...potem pa konc)
računalnik je spet dobil moder ekran in se takoj restarta tudi čim pride v winXP (tudi v oknu za logirat se mi po cca 1 min restarta)!
Od takrat naprej se sam resetira!
Naj še povem da se je vse zgodilo ob inštalaciji ALCOHOL 120%
(RAM ni ker sem ga spustil in isto)
Kaj naj naredim?
- spremenil: maticm ()
Paramedic ::
Mam eno teorijo. Probaj it v safe mode, pa ko kaže, da se nalagajo sistemske datoteke, stisni Esc, ko piše, ali hočeš naložit tisti alcoholov scsi driver. Potem pa probaj odinštalirat alcohol. Če se boš ob deinštalaciji alcohola znebil problem, pač uporab drug program, recimo daemon-tools.
To se mi zdi ena rešitev, lahko pa da je kaj bolj kompleksnega narobe.
To se mi zdi ena rešitev, lahko pa da je kaj bolj kompleksnega narobe.
End transmission.
Po restartu pritiskaj F8 kmalu zatem, ko se ti zaznajo vsi diski in CDromi. No, ko boš pa izbral safe mode, pa glej, ko te bo vprašalo, če naj zažene ta alcoholov scsi driver, saj pomoje je edina stvar, kjer lahko pritisneš Esc. No, pa lahko probaš najprej disablat v device managerju to napravo in zagnat normalno.
End transmission.
Našel sem problem v SCSI and Raid controllers...
SCSI and Raid controllers:
-AXVSCSSI controllers (the device cannot start (code 10) ---rumen klicaj
-SCSI/RAID HOST
SCSI and Raid controllers:
-AXVSCSSI controllers (the device cannot start (code 10) ---rumen klicaj
-SCSI/RAID HOST
V device managerju sem izklopil ta scsi driver in normalno zagnal sistem in stvar deluje! Javil mi je tole stvar
Ja, videt je, da ti pač ta program ne dela v redu. Lahko ga probaš reinštalirat, ampak dvomim, da bo kaj pomagalo. Če ne rabiš točno acohola za navidezni dvdrom, potem onemogoči navidezni pogon v programu, če se da, potem pa raje uporabi Daemon Tools ki počne isto stvar.
End transmission.
je ku*ac ker ga še dol več ne morem dat...napiše da velja samo za inštalirane programe (pa čeprav je inštaliran)
Poskusi z nastavitvami v Alcoholu spravit število navideznih pogonov na 0.
Če se ne da programa zbrisat, lahko probaš ga še enkrat inštalirat na isto mesto, pa ne restartat. Potem pa takoj še odinštaliri.
A maš to kako staro verzijo, da te tolk zajebava?
Če se ne da programa zbrisat, lahko probaš ga še enkrat inštalirat na isto mesto, pa ne restartat. Potem pa takoj še odinštaliri.
A maš to kako staro verzijo, da te tolk zajebava?
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | AMD 64 (star 1 mesec) freezneOddelek: Pomoč in nasveti | 1229 (984) | perobiker |
» | Daemon tools-uninstallation-nočeOddelek: Programska oprema | 1891 (1763) | Vajenc |
» | Win XP ne zazna enega diskaOddelek: Operacijski sistemi | 1547 (1452) | Marjan |
» | PCI raid pomocOddelek: Strojna oprema | 1016 (933) | treker |
» | Problem z instalacijo Promise Ultra100 TX2 (tm) IDE Controller-jemOddelek: Pomoč in nasveti | 1530 (1442) | Brane2 |