Forum » Strojna oprema » Manjka mi eno P4 (4 pin) napajanje za matično
Manjka mi eno P4 (4 pin) napajanje za matično
neres ::
Danes sem ugotovil da ima nova 1156 matična 2xP4 (torej 8 pin) za napajanje 12v in ne samo 1x kot večina.
Napajalnik pa ima samo 1x P4 (4 pin) in še 1x 6 pin (ki se ponavadi rabi za grafično).
Bo delalo če priključim samo 1x P4? Je bolje če dam 6 pin (noter gre, sem poskusil)?
Mogoče bi celo lahko stlačil noter 6 pin + polovico od 4 pin.. ampak raje ne bi, da ne zlomim.
To bi bilo sicer vse začasno, dokler ne kupim tega:
To bi moralo bit ok, kajne? Al je boljše vzet kak drugi napajalnik, ki že ima to?
Napajalnik pa ima samo 1x P4 (4 pin) in še 1x 6 pin (ki se ponavadi rabi za grafično).
Bo delalo če priključim samo 1x P4? Je bolje če dam 6 pin (noter gre, sem poskusil)?
Mogoče bi celo lahko stlačil noter 6 pin + polovico od 4 pin.. ampak raje ne bi, da ne zlomim.
To bi bilo sicer vse začasno, dokler ne kupim tega:
To bi moralo bit ok, kajne? Al je boljše vzet kak drugi napajalnik, ki že ima to?
Lonsarg ::
Poglej v manual od matične. Novejše imajo 24pin priključek, medtem ko tastare 20pin. In ponavadi lahko daš tudi stari 20pin v 24pin slot, v večini primerov deluje. in ti dodatni 4pin so lahko obcezni, lahko so pa kot nadomestilo, ker nisi priklopil 24pin. Sicer skurit tut pomoje ne moreš z premalo elektrike, samo z preveč, tak da lahko prižgeš in boš videl:)
neres ::
Sem dal samo 4 pin noter in dela normalno. V navodilih piše, da je treba dat 8 pin za 130 W procesorje, torej implicira na to da za šibkejše ni nujno.. bom videl kako se obnese ko je navit (i5 750).
Sicer pa tisto iz zgornje slike, ki sem jo dal, mi ne bi pomagalo, ker so pini drugače postavljeni. Tako da bi rabil nujno kupit enega z 8 pin, recimo kaj takega:
ali
Sta oba enakovredna ali ima spodnji več toka/moči?
Sicer pa tisto iz zgornje slike, ki sem jo dal, mi ne bi pomagalo, ker so pini drugače postavljeni. Tako da bi rabil nujno kupit enega z 8 pin, recimo kaj takega:
ali
Sta oba enakovredna ali ima spodnji več toka/moči?
oldguy ::
6 pin (noter gre, sem poskusil)?
Da ne bi karkoli od tega res slučajno poskusil! Če se ti že res gre toliko za P4+ priključek, kupi zgornji adapter in priklopi. Če imaš 550+ napajalnik, bo itak delalo neglede na adapter. Razlika bo morda zgolj pri navijanju.
Variante 6pin v 8pin pa poskusi le, če rad voliš papeža...
Xserces ::
haha xD
Variante 6pin v 8pin pa poskusi le, če rad voliš papeža...:)
Variante 6pin v 8pin pa poskusi le, če rad voliš papeža...:)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik je kar naenkrat crknilOddelek: Pomoč in nasveti | 5938 (4955) | solatko |
» | Priklop napajalnikaOddelek: Strojna oprema | 14153 (13542) | pol3ni |
» | Računalnik se ne vžge pravilnoOddelek: Strojna oprema | 2338 (1993) | Robi :P |
» | converter 8 v 4 pin.. a bo delal?Oddelek: Strojna oprema | 2047 (1876) | mihco |