Forum » Omrežja in internet » Nastavitev mostu preko dveh linksys-ov
Nastavitev mostu preko dveh linksys-ov
zoryan ::
Veliko sem že prebrala o tem kako vzpostaviti WDS povezavo preko dveh Linksys-ov WRT54GL, ker v spodnjem delu hiše v dveh garsonjerah prekinja signal oz. je zelo slab. Meni to nikakor ne uspe. Nisem glih maher za te zadeve, zato se obračam na vas, če mogoče kdo pozna koga na obali, ki bi to znal nastaviti(lahko podjetje ali kdorkoli). Kogarkoli vprašam tega na zna.
Hvala za odgovor!
Hvala za odgovor!
lali12 ::
Na routerju, ki je povezan v modem v osnovne nastavitve vpiši IP, Prehod, Masko, DNS-je, omogoči DHCP, v kartici WDS v prvem polju izberi LAN, v ostala polja vpiši brezžični MAC od drugega routerja, v prazno polje pa na primer "drugi router".
V drugi router, ki bo brezžično povezan s prvim pa v osnovnih nastavitva ONEMOGOČI DHCP, V kartici WDS isto izberi LAN, v ostala polja vpiši brezžični MAC od prvega routerja, v prazno polje pa na primer "prvi router".
V brezžični kartici nastavi na obeh routerjih isto enkripcijo, isti kanal in isti SSID.
Seveda, če hočeš vse to nastavit, moraš imeti naložen dd-wrt.v24 std generic.bin firmware.
V router database vpiši WRT54GL in enter pa ti iskalnik najde ustrezen firmware.
ali pa firmware od Tomato.
V drugi router, ki bo brezžično povezan s prvim pa v osnovnih nastavitva ONEMOGOČI DHCP, V kartici WDS isto izberi LAN, v ostala polja vpiši brezžični MAC od prvega routerja, v prazno polje pa na primer "prvi router".
V brezžični kartici nastavi na obeh routerjih isto enkripcijo, isti kanal in isti SSID.
Seveda, če hočeš vse to nastavit, moraš imeti naložen dd-wrt.v24 std generic.bin firmware.
V router database vpiši WRT54GL in enter pa ti iskalnik najde ustrezen firmware.
ali pa firmware od Tomato.
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
500GB - 4GB RAM - MAG 22"
eagleman ::
Jaz imam podobne probleme pri nastavitvah mostu. Torej, imam že omrežje z dvema linksys ruterjema WRT160NL, ki sta povezana med sabo s kablom, oba imata enako omrežje, da pokrivata celo območje ki ga rabim.
Zdaj pa bi rad razširil omrežje s še enim ruterjem ASUS WL500G Premium, da priključim gor določene uporabnike z utp kablom. Ker nimam možnosti povezati ruter z ostalima dvema s kablom bi naredil "wireless bridge" pa me zanima, če so nastavitve enake kot v primeru zgoraj? Rad pa bi, da bi mel to omrežje ločeno od drugega (predvidevam da naredim samo drugačen SSID) s tem da bi rad dostopal preko vseh treh ruterjev do podatkov na primarnem računalniku.
Upam, da sem dovolj jasno nakazal kaj me zanima.
Lep pozdrav
Zdaj pa bi rad razširil omrežje s še enim ruterjem ASUS WL500G Premium, da priključim gor določene uporabnike z utp kablom. Ker nimam možnosti povezati ruter z ostalima dvema s kablom bi naredil "wireless bridge" pa me zanima, če so nastavitve enake kot v primeru zgoraj? Rad pa bi, da bi mel to omrežje ločeno od drugega (predvidevam da naredim samo drugačen SSID) s tem da bi rad dostopal preko vseh treh ruterjev do podatkov na primarnem računalniku.
Upam, da sem dovolj jasno nakazal kaj me zanima.
Lep pozdrav
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z WIFI - routerOddelek: Pomoč in nasveti | 2631 (2051) | Cifix63 |
» | povezava 2 rutarjevOddelek: Omrežja in internet | 2399 (1993) | cordoba |
» | Povezovanje dveh brezžičnih routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3936 (3133) | LeftyD |
» | Wirelles router in dodatna dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 3946 (3147) | Alex3oo4 |
» | Brezžična dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 2936 (2936) | MAX34216 |