Forum » Omrežja in internet » free dns in preusmeritev na gostovanje
free dns in preusmeritev na gostovanje
Izak ::
Pozdravljeni!
Imam problem z nastavitvami dns zapisov pri zastonjskem ponudniku freedns.afraid.org. Pri ponudniku gostovanja za spletno stran, nimam možnosti dodajanja MX zapisov (zaradi google apps implementacije), tako dns zapise za svojo domeno gostim na zastonjskem afraid.org strežniku. MX zapise sem uspešno uredil, problem pa se je pojavi kako zahtevke brskalnikov (za obisk spletne strani) preusmeriti na moje gostovanje spletne strani (cpanel) ki gostuje na večjem strežniku in ima shared ip naslov. Poizkusil sem z NS zapisom za www.mojadomena.com in vrednostjo ns1.domena-gostovanja.com (delujoč domenski strežnik na mojem gostovanju), ampak zadeva ne dela. Obstaja še kakšen drugi pristop, ki bi zahtevke za obisk spletne strani preusmeril na dns strežnik gostovanja, vse ostale zahtevke pa na afraid.org strežnik? URL preusmeritev, ki je na voljo na afraid.org mi nekako ne diši preveč.
Najlepša hvala za pomoč!!
Lp, I.S.
Imam problem z nastavitvami dns zapisov pri zastonjskem ponudniku freedns.afraid.org. Pri ponudniku gostovanja za spletno stran, nimam možnosti dodajanja MX zapisov (zaradi google apps implementacije), tako dns zapise za svojo domeno gostim na zastonjskem afraid.org strežniku. MX zapise sem uspešno uredil, problem pa se je pojavi kako zahtevke brskalnikov (za obisk spletne strani) preusmeriti na moje gostovanje spletne strani (cpanel) ki gostuje na večjem strežniku in ima shared ip naslov. Poizkusil sem z NS zapisom za www.mojadomena.com in vrednostjo ns1.domena-gostovanja.com (delujoč domenski strežnik na mojem gostovanju), ampak zadeva ne dela. Obstaja še kakšen drugi pristop, ki bi zahtevke za obisk spletne strani preusmeril na dns strežnik gostovanja, vse ostale zahtevke pa na afraid.org strežnik? URL preusmeritev, ki je na voljo na afraid.org mi nekako ne diši preveč.
Najlepša hvala za pomoč!!
Lp, I.S.
Izak ::
overlord_tm je izjavil:
Zakaj NS zapis? Za spletno stran dodaj A zapis.
In kot vrednost tega zapisa naj dam kaj? Naj poudarim, da imam hosting na shared ip naslovu.
overlord_tm ::
IP shared serverja :)
Recimo to je moj A record, pa imam hosting na shared hostu. Ce bos sel direktno na Ip ne odpre strani, ce pa vneses naslov pa gre.
az@zeus:~$ dig asdf.si A ; <<>> DiG 9.7.1-P2 <<>> asdf.si A ;; global options: +cmd ;; Got answer: ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 40229 ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0 ;; QUESTION SECTION: ;asdf.si. IN A ;; ANSWER SECTION: asdf.si. 14400 IN A 174.132.114.66 ;; Query time: 184 msec ;; SERVER: 192.168.2.1#53(192.168.2.1) ;; WHEN: Sun Oct 24 23:07:21 2010 ;; MSG SIZE rcvd: 41
Recimo to je moj A record, pa imam hosting na shared hostu. Ce bos sel direktno na Ip ne odpre strani, ce pa vneses naslov pa gre.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 4994 (4094) | Rokic |
» | kako dodati domeno v voljin dns streznikOddelek: Omrežja in internet | 2811 (2400) | Ice-Heki |
» | DNS zapisi in preusmeritevOddelek: Izdelava spletišč | 2821 (2462) | techfreak :) |
» | Vpis DNS strežnika v vrhnji DNSOddelek: Omrežja in internet | 8964 (7455) | kronik |
» | Postavitev web serverja na domači mašini z WinXPOddelek: Omrežja in internet | 3138 (2803) | Gwanaroth |