Forum » Operacijski sistemi » Red HAT LILO problem!
Red HAT LILO problem!
shaman2 ::
Pozdravljeni,
Instaliral sem si RH 8.0, se prej sem na C-ju naredil 3 particije eno za /boot, eno za SWAP in eno za /, upam da je to pravilno. Instalacija je potekala normalno, tudi LILO sem pravilno konfiguriral, celo zaznal mi je DOS. Ampak problem se pojavi pri koncu instalacije, ko gre sistem v ponovni zagon, se zacnejo nalagati kar WIN2000, in se LILO splon ne pokaze, da bi imel moznost izbrat da se boota LINUX. LILO je sigurno na MBR-ju, ker mas se eno opsijo da se ti napise na zacetek LINUX particije ampak sem ga dal na MBR!
KAko naj bootam linux? mam disketo ampak ne da se mi vedno to not tlacit!
Hvala za predloge!
Instaliral sem si RH 8.0, se prej sem na C-ju naredil 3 particije eno za /boot, eno za SWAP in eno za /, upam da je to pravilno. Instalacija je potekala normalno, tudi LILO sem pravilno konfiguriral, celo zaznal mi je DOS. Ampak problem se pojavi pri koncu instalacije, ko gre sistem v ponovni zagon, se zacnejo nalagati kar WIN2000, in se LILO splon ne pokaze, da bi imel moznost izbrat da se boota LINUX. LILO je sigurno na MBR-ju, ker mas se eno opsijo da se ti napise na zacetek LINUX particije ampak sem ga dal na MBR!
KAko naj bootam linux? mam disketo ampak ne da se mi vedno to not tlacit!
Hvala za predloge!
- premaknilo: bastadu ()
simon ::
Ko bos enkar v sistemu( ga zagnal z diskete), si poglej /etc/lilo.conf, predvsem kaj pravi vrstica boot (boot=/dev/hda) , ce ni ok popravi in pozeni /sbin/lilo -v
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LILO bootloader ter windows se ne zazene vec.Oddelek: Operacijski sistemi | 1571 (1438) | Hux |
» | Debian bootOddelek: Operacijski sistemi | 876 (776) | BigWhale |
» | LILO Bootloader?Oddelek: Operacijski sistemi | 1458 (1328) | ank |
» | Win xp, Win Me in LinuxOddelek: Pomoč in nasveti | 1260 (1107) | jez |
» | Linux RH7.1 newbie help!Oddelek: Programska oprema | 1783 (1484) | lordgreg |