Forum » Elektrotehnika in elektronika » rele + tipka
rele + tipka
vres.ales ::
Lp,
vezat moram tipko na rele, ki bo vklapljal žarnico. Vse skupaj bo delalo na 12V, problem je v tem, da imam čisto navaden rele z enim delovnim kontaktom. Meni pa mora po pritisku na tipko rele ostati sklenjen in po ponovnem pritisku na tipko, razklenjen.
mi lahko nekdo na hitro razloži :D
hvala
vezat moram tipko na rele, ki bo vklapljal žarnico. Vse skupaj bo delalo na 12V, problem je v tem, da imam čisto navaden rele z enim delovnim kontaktom. Meni pa mora po pritisku na tipko rele ostati sklenjen in po ponovnem pritisku na tipko, razklenjen.
mi lahko nekdo na hitro razloži :D
hvala
MadMax ::
Kako imeti pojma o do zdaj nevidenem in nemogočem?
Ali boš svoji zahtevi dodal še eno tipko z NC, ali pa dodatno kepo elementov. Lahko uporabiš tudi stikalo v obliki tipke.
Samo z navadnim relejem in tipko pa ne bo šlo.
Ali boš svoji zahtevi dodal še eno tipko z NC, ali pa dodatno kepo elementov. Lahko uporabiš tudi stikalo v obliki tipke.
Samo z navadnim relejem in tipko pa ne bo šlo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
se mi je zdelo da nebo nič iz tega ja :D
malo mi je škoda teh monostabilov
bomo pa bistabile nabavli :D
hvala za pomoč
malo mi je škoda teh monostabilov
bomo pa bistabile nabavli :D
hvala za pomoč
seveda :D
zdaj treba samo najt čip, ki ma not t flip flope pa vezje narisat, da bom lahko dal 12V gor :D
ker za monostabile sem dal 50EUR, torej če še vržem gor za 50EUR vezja sem še vedno na boljšem kot da grem po bistabile za 120EUR :D
zdaj treba samo najt čip, ki ma not t flip flope pa vezje narisat, da bom lahko dal 12V gor :D
ker za monostabile sem dal 50EUR, torej če še vržem gor za 50EUR vezja sem še vedno na boljšem kot da grem po bistabile za 120EUR :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vres.ales ()
uvz123 ::
Pa tako povej!
Kupi raje bistabilni rele (oz. kakorkoli se temu že reče), ki se uporablja v stopniščih blokov. Dobiš ga v vsaki elektro štacuni!
Kupi raje bistabilni rele (oz. kakorkoli se temu že reče), ki se uporablja v stopniščih blokov. Dobiš ga v vsaki elektro štacuni!
ja bi blo super, če jih nebi rabil 20
tako pa mam doma 20 monostabilcov, ki sem jih kupil za nekje 57EUR
novi bistabilci pa me pridejo 120EUR
tako pa mam doma 20 monostabilcov, ki sem jih kupil za nekje 57EUR
novi bistabilci pa me pridejo 120EUR
to bi blo najbolj enostavno ja, pa še lepo je vse izračunano za 12V :D
zanima me samo kakšna je napetost na tipki? Bom lahko dal gor do 20m dolge kable?
zanima me samo kakšna je napetost na tipki? Bom lahko dal gor do 20m dolge kable?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vres.ales ()
super
hvala za pomoč, brez vas mi itak nebi uspelo in bi že čez dva dni kupoval nove releje :D
bom lepo zrisal to in spravil v pogon
Lp!
hvala za pomoč, brez vas mi itak nebi uspelo in bi že čez dva dni kupoval nove releje :D
bom lepo zrisal to in spravil v pogon
Lp!
blazp88 ::
obstaja tudi možnost z releji, sam jih boš pa rabu :)
http://tams-www.informatik.uni-hamburg....
http://tams-www.informatik.uni-hamburg....
še mi lahko kdo pove zakaj je tranzistor označen z 2N3053
mi lahko kdo pove kateri tip naj dam not :D
mi lahko kdo pove kateri tip naj dam not :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vezje za "mehki" vklop napajanjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1567 (1315) | OvCa77 |
» | bistabilni releOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2233 (1966) | znanec |
» | RelejiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3402 (3064) | roli |
» | Izdelava tipkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2719 (2238) | jernejc |
» | Neki električnegaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1070 (927) | Kaiser |