Forum » Programiranje » C++ vs C + python
C++ vs C + python
next_byte ::
Zakaj je oziroma, oziroma ali je bolj smiselno se naucit C++, v primerjavi z tem ,da napišes dele kateri morejo biti hitri v C dele kateri so lahko počasnejsi pa v python-u. Iz tega sledi vprašanje ali je smiselno se naučiti C++ ali dejasnko ne pridobiš ničesar, če ga znaš. Razen, v primeru da boš programiral igrice. Za katere je C++, oz kot sem zaznal standard.
Skratka v čem je C++ boljši kot pa kombinacija C in pa jezika podobnega Pythonu ali kakšnemu drugemu interpretiranemu jeziku.
Kje naj bi se C++ najbolj uporabljal.
Skratka v čem je C++ boljši kot pa kombinacija C in pa jezika podobnega Pythonu ali kakšnemu drugemu interpretiranemu jeziku.
Kje naj bi se C++ najbolj uporabljal.
phyro ::
take hitrosti s pythonom ne boš dobiš. Kot prvi jezik bi ti priporočal python, ko ga znaš enkrat, pa lahko C++ začneš da spoznaš še delo s pomnilnikom itd.
Ktj ::
Izbira jezika je kot vera... Izbereš tistega ki ti paše ali pa tistega katerega ti okolica vsili.
Osebno sem pristaš Cja. Je pa tko, če se naučiš C++ bož teko pisal programe v C in obratno. Ni vse v poznavanju jezika, moraš ga tudi razumeti.
Moj pogled na te tri jezike pa je tko:
C++: Ogromno načinov za izpeljavo Hello world. Uporaben za manj in bolj zahtevne programe. Izredno težak za dobro razumevanje.
C: Uporaben za nizkonivojske stvari kot so programiranje krmilnikov, izdelava lastnega OS, za dobro razumevanje pomnilnika. Muka za upravljanje z nizi..
python: uporabn za hitre izdelke, web, manipulacijo z nizi. Odpove pri "resnih" projektih.
Mislim da je lažje narediti prehod iz C++ na C kot pa obratno, namreč lažje je izvesti rešitev z manj resorci kokr pa da imeš več na razpolago, vendar zaradi navade ne uporabiš dodatnih možnosti.
Osebno sem pristaš Cja. Je pa tko, če se naučiš C++ bož teko pisal programe v C in obratno. Ni vse v poznavanju jezika, moraš ga tudi razumeti.
Moj pogled na te tri jezike pa je tko:
C++: Ogromno načinov za izpeljavo Hello world. Uporaben za manj in bolj zahtevne programe. Izredno težak za dobro razumevanje.
C: Uporaben za nizkonivojske stvari kot so programiranje krmilnikov, izdelava lastnega OS, za dobro razumevanje pomnilnika. Muka za upravljanje z nizi..
python: uporabn za hitre izdelke, web, manipulacijo z nizi. Odpove pri "resnih" projektih.
Mislim da je lažje narediti prehod iz C++ na C kot pa obratno, namreč lažje je izvesti rešitev z manj resorci kokr pa da imeš več na razpolago, vendar zaradi navade ne uporabiš dodatnih možnosti.
technolog ::
Jst sm na "C++" in PHP. To je super duo...
Kadar rabim hitrost izvajanja, uporabim C++, kadar pa rabim hitrost programiranja, uporabim PHP.
Kadar rabim hitrost izvajanja, uporabim C++, kadar pa rabim hitrost programiranja, uporabim PHP.
noraguta ::
sam sem bolj pristaš "prisilne modularizacije" kjer so koncepti med strojnim nivojem ter višjenivojskim programiranjem jasno določene(torej c + python v danem primeru). c++ je enostavno preveč multiparadigm orodje in z večjim številom razvijalcev zadeva praviloma postane prevec kompleksna za razumevanje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
MrBrdo ::
Jaz sem tudi bolj za C in Python. Oz. pač C ali C++. Namreč pridobiš kar veliko na hitrosti razvoja z Pythonom napram C++.
MrBrdo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | programski jezikOddelek: Programiranje | 3695 (3066) | noraguta |
» | Visual Basic.NET - za začetnika ?Oddelek: Programiranje | 4761 (3880) | mHook |
» | C++ ali JavaOddelek: Programiranje | 2241 (1964) | BluPhenix |
» | C++ vs. C (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6851 (5842) | rokpok |