Forum » Pomoč in nasveti » Ali Intel GMA500 potegne 1920x1080?
Ali Intel GMA500 potegne 1920x1080?
Karen ::
Imam netbooka z Intel GMA500. OS je WindowsXP. Izhod je analogen, ampak na LCDju mi native ločljivsot 1920x1080, ki jo sicer uradno podpira tudi grafika oz. prikaže to možnost, zamakne na levo tako da je tudi z ročnimi nastavitvami ne morem nastaviti. Tako imam cca. desetino levega dela okna odrezano, pa še malce desnega dela. Sicer monitor na drugih mašinah dela normalno, tudi 1680x1050 prikaže normalno, samo ni native ločljivost od monitorja pa me moti. Ima še kdo ta problem? Drajverji GMA500 so zadnji.
opeter ::
Hmm... torej tvoj netbook ima le VGA izhod? Kaj pa kakšen HDMI, Displayport ali kaj podobnega? Tega nima? Čeprav bi moral tudi analogni priklop normalno delovati.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
logout ::
Pri VGA priklopu na LCD monitor poskusi z "auto adjust" funkcijo na monitorju.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
opeter: samo vga.
kloko: been there, done that. Preizkušene prav vse nastavitve na monitorju.
kloko: been there, done that. Preizkušene prav vse nastavitve na monitorju.
DeeCoy ::
vsi driverji updatani?
sry.. nism do konca prebral posta ;)
sry.. nism do konca prebral posta ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeCoy ()
logout ::
Nisi napisal, zato bom vprašal: ali si v nastavitvah grafične kartice poskusil z različnimi frekvencami osveževanja? Je kaj razlike? V običajnih razmerah vemo, da to nima smisla, a v tvojem primeru bi bilo za preveriti.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Vsi drajverji tazadnji. Problem je da že skoraj leto niso dali ven nič pametnega.
Samo 60Hz podpira pri tej ločljivosti. Sem se probal malce poigrati s Powerstip-om, kjer se da marsikaj nastaviti, ampak nič ne pomaga. Smešno je to da v bistvu dela, samo na vsaki strani poreže ene 10% slike oz. je ne prikaže, z mišjo pa lahko greš tja - recimo Start gumb se ne vidi, ampak s podgano ga lahko klikneš. Enako je na drugi strani. Kot bi naredil pretiran stretch slike, ki se ga ne da popraviti.
Samo 60Hz podpira pri tej ločljivosti. Sem se probal malce poigrati s Powerstip-om, kjer se da marsikaj nastaviti, ampak nič ne pomaga. Smešno je to da v bistvu dela, samo na vsaki strani poreže ene 10% slike oz. je ne prikaže, z mišjo pa lahko greš tja - recimo Start gumb se ne vidi, ampak s podgano ga lahko klikneš. Enako je na drugi strani. Kot bi naredil pretiran stretch slike, ki se ga ne da popraviti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z novim SAMSUNG monitorjemOddelek: Strojna oprema | 1553 (1159) | Sami |
» | povezava pc -tvOddelek: Pomoč in nasveti | 2185 (1888) | vilonja |
» | HDMI ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 6124 (5059) | Alessio983 |
» | Monitor LG E2250VOddelek: Strojna oprema | 1119 (856) | TOP |
» | Nesposobna grafikulja??Oddelek: Strojna oprema | 1287 (901) | flukturr |