» »

Kako od ideje do izvedbe?

Kako od ideje do izvedbe?

Zeberdee ::

Čuden naslov, da, vem da bi moral mogoče zadevo dati v "zaposlitve", a ne gre za tipično ponudbo.

Glede na to, da večina uporabnikov pušča podatke po spletu, bi rad, da jih nekaj pusti tudi pri meni.

Zadeva je taka, da imam izredno hudo idejo, ki bi komercialno stoprocentno prinašala prihodke, hkrati pa je to ogromna marketinška, spletna niša. Kapitala na žalost, za razvoj tako velikega projekta, nimam in ga tudi ne mislim zbirati. Po mojem mnenju gre za ogromen projekt, ki bi se lahko razvil oz. zaradi svoje unikatnosti presegel recimo wordpress ali phpNuke v najboljših časih. Iščem partnerja, ki bi obvladal php in mysql v zameno za določen del prihodkov. Navkljub dejstvu, da bo zadeva plačljiva, jo mislim do faze 1.0 ponujati zastonj, nato pa v dveh delih, en je osnoven, drugi pa nadgrajeni. Uporaba prvega bi bila še vedno zastonj, uporaba drugega pa po mojem finančnem načrtu se ocenuje med 12 in 15 €, glavni problem pa seveda je, da dela ne morem ovrednotiti.

Zadeva je taka, da mora biti ta človek, ali skupina ljudi, profesionalna. Dokument je še v fazi pisanja.

Potrebujem pomoč.

DiTi ::

Dokler ne bo konkretnega načrta in seveda dokler ne bo jasno kaj sploh hočeš ti ne bo noben pomagal, pa brez kapitala ne boš našel "profesionalca", ker dvomim da bo kdo delal nekaj zastonj. mislim da ti potrebuješ bolj kakšnega poslovnega angela, kateri bi zagotovil kapital in s kapitalom pa potem ne bo noben problem sestavit vrhunske ekipe.

Zeberdee ::

Konkretni načrt, kaj želim, obstaja. Točno vem zakaj se gre, idejo pa smo tudi hoteli razvijati znotraj firme, vendar znanja ni dovolj, na zalost pa tudi sredstev ne. Najlažje bi bilo najeti 1 allround programerja, najeti kredit in upati, da bo zadeva v enem letu izgrajena. Ker ne verjamem, da lahko zadevo reši samo ena oseba, ampak mora biti to delo večje ekipe, in poslovnega tveganja v velikosti 20.000 EUR ne zmorem, gre seveda za sodelovanje, ki temelji na dolgotrajni koristi.

Nekaj ponudb sem že dobil, želim pa jih še več. Gotovo pa ne mislim tukaj gor pisati, zakaj se gre, ker verjamem, da lahko mojo idejo pravi ljudje izpeljejo v 2 mesecih.

MrBrdo ::

Tako kot je rekel DiTi, profesionalci ne delajo zastojn. Tudi tako kot je on rekel, najboljša varianta ti je najti poslovnega angela oz. nekega venture kapitalista ki bo tvegal namesto tebe, procente boš pač dal njemu namesto programerju, ga boš pa vsaj plačal lahko in boš tako zagotovo dobil veliko bolj kvaliteten kader.
20kEUR verjetno nebi smel biti problem če je ideja vredu (za te vlagatelje).
MrBrdo

Hair ::

MrBrdo je izjavil:

Tako kot je rekel DiTi, profesionalci ne delajo zastojn.

od kje že opensource pride? :D
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

DiTi ::

opensource=/=free ?

IceIceBaby ::

Imaš PM.

MrBrdo ::

Dobri free projekti imajo sponzorje... Ostali free projekti pa so praviloma za en drek, ali pa za časom.
MrBrdo

Hair ::

Ali pa se razvijejo in dobijo sponzorje in/ali pa postanejo komercialni. Ampak ne vidim razloga zakaj ne bi bilo mogoče na ta način začeti dobre zadeve. Tko da thumbs up, vrjamem da bo uspelo :P
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

1024 ::

Zeberdee: in tvoja dodana vrednost pri tem je kaj? Če jo imaš, potem ni skrbi da te morebitni sodelavci, ki jih iščeš potrebujejo in lahko poveš zakva se gre. Pri 'startup' poslu pa ni prostora za ljudi, ki imajo samo ideje.

Sicer pa lopato v roke.
Fish knows everything.

Zeberdee ::

Hvala za vse nasvete in dobre želje. Veliko interesa je med raznoraznimi profili in če mi bo kadarkoli vsaj malo uspelo - bom že tukaj prilimal link. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iskanje ideje.

Oddelek: Programiranje
446392 (4395) boolsheat
»

Začetni kapital...kje dobiti?

Oddelek: Loža
162532 (2084) Smurf
»

Odprtje podjetja v Sloveniji

Oddelek: Loža
275826 (5008) Boeing
»

Koliko naj računam za stran

Oddelek: Izdelava spletišč
323704 (2525) DiTi
»

Kako najbolje oplemenititi denar?

Oddelek: Loža
344303 (3272) nicjasno

Več podobnih tem