» »

Plazma Panasonic?

Plazma Panasonic?

Panter83 ::

Zdravo

kupujem TV. Oddaljenost od fotelja cca 5m+. Trenutno smo še na analogni kabelski shemi (veliko sprejemnikov v večstanovanjski hiši) kasneje bomo prešli verjetno na IP TV. Prodajalci, s katerimi sem se menil so mi svetovali nakup plazme (50"), ki naj bi bila v teh dimenzijah tudi cenejša kot LCD sprejemniki.
Ogledan imam model PANASONIC TX-P50S20E. V Villachu bi ga dobil za 880 Eur.

Lepo bi prosil za kakšen koristen nasvet glede nakupa.

Hvala in lp

kurjač ::

Nekaj si lahko prebereš na tej povezavi
http://hdtelevizija.com/forum/viewtopic...
Sicer se gre za 42", verjetno pa ni večjih razlik

WaterBoy ::

Da ne odpiram nove teme.

Imam problem z Panasonic TX-P42S20E. Problem nastane takrat če želiš gledati digitalne kanale. Na televiziji piše da je kanal zaklenjen, vendar pod informacije piše vse o programu, kaj se suče in podobno. Navadni kanali delajo normalno in tudi zastonjski diditalni delajo. Imam pa tv signal od telemacha. Smo pa že menjali kartice kot rudi modul ki je vztavljen v tv in ni nič bolje

Mogoče ve kaj bi bilo narobe.

Hvala

twom ::

Panter83 je izjavil:

Oddaljenost od fotelja cca 5m+.

Jaz bi razmislil o drugačni ureditvi prostora / pohištva...

Lp

jedateruk ::

Jaz imam Panasonic TX-P37X10Y, pa me zanima, če se da kako naštimati, da bi ob vklopu tv-ja samodejno prešlo na av - HDMI1? Prej sem imel sliko prek scarta, pa mi je samodejno šlo na AV1, zdaj, ko imam hdmi kabel, pa mi ob vklopu gre na tv - DBV-T.
Edit: problem odpravljen, sem našel "hotel mode" - tudi tukaj se je o tem že pisalo: Zelo zelo čuden problem...PC->Plasma

Zgodovina sprememb…

ABX ::

PANASONIC plazme so top, in S serija spada v zgornji vrh.

Minus je poraba in težave če ti sonce sije v ekran.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

roCkY ::

VT30 serija ima nastavitev: glavni meni/nastavitev/druge nastavitve/prilagodi ob vklopu (TV/AV)

Primoz78 ::

Direjt preklop gre edino preko Hotel mode...

Hotel mode
-/V na TV kliknes na TV-ju pri strani, nato pa na daljincu
3x TV/AV na daljincu
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

dexterboy ::

@WaterBoy;
doma imamo isti model in prav tako Telemach, pa špila vse normalno. Prvo daj full scan na komplet digitalnem spektru (ne pozabi na pravo izbiro dežele), pa šele potlej, ko ti bo našel programe, daj kartico notri in počakaj kakšnih 15 minut. Obvezno pusti na programu, ki je zaklenjen in za katerega plačuješ naročnino. Enkrat mi je nekdo razlagal od telemcha, da naj bi se kartice osveževale na nekih 7 minut, ampak oni raje rečejo 15 minut alia ša raje pol ure.
Ako prej omenjeni postopek ne pomaga, jih pokliči in se zmeni za obisk serviserja na domu...

btw; ko smo kupovali, sem za doma izbral plazmo. Tudi če mi šenkajo LCD, pa naj bo to 3D, LED in ne vem, kaj še vse, bom rekel: ne, hvala. Sem staršem kupil SONY LCD TV, HD ready velikosti 82 in je navkljub neki Bravia engineju slika totalno u kur...

TV je namenjen prikazovanju slike, za kar je plazma boljša od LCD-ja. Če pa uporabljaš TV še za surfanje po spletu, priklopu računalnika, pisanju u wordu itd, pa je za premisliti.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Nikonja ::

za 5 mt odaljenosti mogoče bo 50" mal mejhna, jaz na malo manj kot 3 mt imam 50" plazmico in pod razno nebi vzel manjšo.

ABX ::

Kaj dela razvada. :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Nikonja ::

če lahko zakaj ne :)

Primoz78 ::

Nikonja je izjavil:

za 5 mt odaljenosti mogoče bo 50" mal mejhna, jaz na malo manj kot 3 mt imam 50" plazmico in pod razno nebi vzel manjšo.

Se strinjam, midva z mojo sva mela 42" ko pa sva letos poleti dala to moji sestri, vzela pa 50G30...in nebi menjal vec za manjso :-)

Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri TV omogoča snemanje na USB ključek?

Oddelek: Zvok in slika
218621 (4046) OmegaBlue
»

Velikost TV ekrana?

101704 (1540) BALAST
»

crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9

302772 (2215) Nagi Bator
»

Lcd sony ali plasma panasonic (strani: 1 2 3 4 )

16974985 (68820) mamomu
»

LCD ali plazma? (strani: 1 2 )

7734304 (31754) jajcar

Več podobnih tem