Forum » Omrežja in internet » NAS, strežnik, in prenos podatkov
NAS, strežnik, in prenos podatkov
Henixman ::
Imam domače omrežje, v njem strežnik (web, ftp, mail, render,.. in podobne stvari), do 5 računalnikov -wireless - eden od tega občasno multimedia box - predvajanje filmov, multimedije preko xbmc oz. boxee.
Rad bi postavil NAS, nevem pa ali posebej NAS, ali dodam v strežnik 2 večja diska in mi strežnik obenem služi za backup, shrambo,.. ali posebej NAS kištico. Za nas imam možnost Linksysov NAS-200, vendar s svojimi 3.x MB/s prenosa ravno ne obeta tekočega gledanja.
Kot kaže slika, sem imel idejo združit vse tri stvari (rdeča črtkana črta -slika) vendar je strežnik v drugem prostoru (strežnik je tudi snemalnik videonadzorne kamere), kot pa TV prostor. Iz tega razloga se bolj nagibam k združitvi samo strežnika in NAS (modra črtkana črta) in upam na hitrejši prenos kot ga ima Linksysov NAS.
Zanimajo me alternative ...
Rad bi postavil NAS, nevem pa ali posebej NAS, ali dodam v strežnik 2 večja diska in mi strežnik obenem služi za backup, shrambo,.. ali posebej NAS kištico. Za nas imam možnost Linksysov NAS-200, vendar s svojimi 3.x MB/s prenosa ravno ne obeta tekočega gledanja.
Kot kaže slika, sem imel idejo združit vse tri stvari (rdeča črtkana črta -slika) vendar je strežnik v drugem prostoru (strežnik je tudi snemalnik videonadzorne kamere), kot pa TV prostor. Iz tega razloga se bolj nagibam k združitvi samo strežnika in NAS (modra črtkana črta) in upam na hitrejši prenos kot ga ima Linksysov NAS.
Zanimajo me alternative ...
popster ::
Za nas imam možnost Linksysov NAS-200, vendar s svojimi 3.x MB/s prenosa ravno ne obeta tekočega gledanja.
multimedija box boš verjetno rabil v dnevni sobi. Dostopanje do diskov na serverju bi v tvojem primeru lakho potekalo v "wlan" načinu tako da bi lokalna povezava bla 54Mb oziroma kolikot imaš hitrost router-client. To z diski na serverju se mi zdi boljša rešitev, je malo energetsko bolj učinkovita a težja za upravljanje.
x.sci ::
3MB > 25mbit oz. vec kot prakticno ves material, ki se ga trenutno streama (povprecno nekje 10mbit). Samo v tvojem primeru je pomoje streznik boljsa izbira.
Henixman ::
Ravnokar berem blog, kjer je model ugotovil zanko v smb configu, in dela malenkost hitreje, pa tudi print server se da na easy ulaufat v NAS.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Atom za domači server (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21015 (14922) | fx |
» | FileServer za backupe (Little falls 2?, ketere diske ...) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4975 (3754) | steev |
» | Kateri NAS / omrežni disk nabavit?Oddelek: Strojna oprema | 4406 (3759) | bosmla |
» | Google bo ukinil šest storitev (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 9864 (7130) | techfreak :) |
» | Home NASOddelek: Strojna oprema | 1668 (1325) | Big_Al |