» »

NAS, strežnik, in prenos podatkov

NAS, strežnik, in prenos podatkov

Henixman ::

Imam domače omrežje, v njem strežnik (web, ftp, mail, render,.. in podobne stvari), do 5 računalnikov -wireless - eden od tega občasno multimedia box - predvajanje filmov, multimedije preko xbmc oz. boxee.

omrezje

omrezje

Rad bi postavil NAS, nevem pa ali posebej NAS, ali dodam v strežnik 2 večja diska in mi strežnik obenem služi za backup, shrambo,.. ali posebej NAS kištico. Za nas imam možnost Linksysov NAS-200, vendar s svojimi 3.x MB/s prenosa ravno ne obeta tekočega gledanja.

Kot kaže slika, sem imel idejo združit vse tri stvari (rdeča črtkana črta -slika) vendar je strežnik v drugem prostoru (strežnik je tudi snemalnik videonadzorne kamere), kot pa TV prostor. Iz tega razloga se bolj nagibam k združitvi samo strežnika in NAS (modra črtkana črta) in upam na hitrejši prenos kot ga ima Linksysov NAS.

Zanimajo me alternative ...

popster ::

Za nas imam možnost Linksysov NAS-200, vendar s svojimi 3.x MB/s prenosa ravno ne obeta tekočega gledanja.

multimedija box boš verjetno rabil v dnevni sobi. Dostopanje do diskov na serverju bi v tvojem primeru lakho potekalo v "wlan" načinu tako da bi lokalna povezava bla 54Mb oziroma kolikot imaš hitrost router-client. To z diski na serverju se mi zdi boljša rešitev, je malo energetsko bolj učinkovita a težja za upravljanje.

x.sci ::

3MB > 25mbit oz. vec kot prakticno ves material, ki se ga trenutno streama (povprecno nekje 10mbit). Samo v tvojem primeru je pomoje streznik boljsa izbira.

Henixman ::

Ravnokar berem blog, kjer je model ugotovil zanko v smb configu, in dela malenkost hitreje, pa tudi print server se da na easy ulaufat v NAS.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Atom za domači server (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12721015 (14922) fx
»

FileServer za backupe (Little falls 2?, ketere diske ...) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
704975 (3754) steev
»

Kateri NAS / omrežni disk nabavit?

Oddelek: Strojna oprema
224406 (3759) bosmla
»

Google bo ukinil šest storitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
539864 (7130) techfreak :)
»

Home NAS

Oddelek: Strojna oprema
111668 (1325) Big_Al

Več podobnih tem