» »

Komplementarna ali neodvisna dodatna izobrazba?

Komplementarna ali neodvisna dodatna izobrazba?

guest #44 ::

Razmišljal sem malo o ideji, da bi enkrat ko končam faks in že mel kako službo postopoma doštudiral še kaj. Sam ker nisem nek rojen karierist nimam zabetonirano smer.

Kaj študiram je irelevantno (inženir bom) sprašujem, kaj se vam zdi bolj varno, ali da doštudiraš nekaj kar je komplementarno tvoji stroki ali nekaj levega?

Kaj če bi naprimer naredu kako zdravstveno šolo. Lahk še kako drugo naravoslovno vedo...kaj pa vem, gozdarstvo, kmetijstvo,...

Zlo mi je zanimivo ko vidim koga, ki ima dva skoraj nepovezana poklica. Je pa res, da te mora ta druga zadeva zanimat...meni to sicer ni problem ker me veliko stvari zanima. Sam "kapitalistično" gledano je to irrational.

Kako vi gledate na to?

amigo_no1 ::

Več znaš večje šanse imaš - če ne pri nas pa v Avstraliji, tam rabijo ljudi, ki znajo kaj narediti, ne samo mahati s papirji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

WarpedGone ::

Tole je fail pristop. Posledica reklamnega pristopa zadnje čase, kako izobrazba "garantira" uspeh. In imaš PHD-je na zavodu, ki hočjo 2 jurja začetne NETO plače.

Stvar obrni na glavo, pri sebi razmisli kaj te zanima in nato študiraj stvari povezane s tem. Pozabi na to, kaj zgleda "strateško" pametno. Na tak način mogoče prideš do jurja na mesec, višje pa ne več, ker te prehitijo tisti, ki imajo takšno znanje, ker jih je zanimalo in so s srcem pri stvari.

In nikoli za kaj resnega ni dovolj samo šola. Če hočeš bit res konkurenčen (in izbran in dobro plačan) moraš vložiti več kot le šolo narest.
Zbogom in hvala za vse ribe

IceIceBaby ::

Če si naravoslovec se ti pomoje splača študirati nekaj v povezavi z ekonomijo ali podjetništvom. Takšne kombinacije običajno dajo precej uspešne osebke. Sploh tisti hardcore naravoslovci dobijo malo ravnotežja s kakšnim družboslovnim študijem.

Sicer je pa prvi pogoj to, da te zadeva zanima.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NUJNO prosim za nasvete - poklicna pot

Oddelek: Loža
354794 (3431) Invictus
»

Študij-kam? kako?

Oddelek: Šola
334790 (3292) lonewolf_
»

Kronično pomanjkanje naravoslovno-tehničnega kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
19328198 (20345) CaqKa
»

Študij ali delo ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5912380 (10801) IceIceBaby

Več podobnih tem