Forum » Pomoč in nasveti » Trije monitorji
Trije monitorji

kilobajt ::
Zivjo,
imam grafično katrico ATI HD4650, na kateri imam trenutno priklopjena dva monitrja. Monitorja imata resoluciji 1920x1200 in 1920x1080. Vse dela super. Sedaj sem kupil še tretji monitor z resolucijo 1920x1080.. in se ga seveda ne da priklopiti na eno graficno kartico..
Zanima me, kaj bi bila najcenejsa varianta, da bi lahko priklopil se tale monitor. Zelim imeti namizje razsirjeno preko vseh treh monitorjev. Kakor sem gledal bi bilo najlazje, da bi kupil se eno graficno kartico... ampak nekaj stvari mi ni cisto jasnih:
-Ali morata biti graficni kartici cisto isti model? Se pravi ali moram nujno kupiti se eno HD 4650 ali lahko tudi katero drugo od ATI-ja?
-Ali morata biti nujno povezani v crossfire ali delata tudi, ce nista?
-Ali moram paziti se na kaj posebnega?
Imam WIN XP-x64, i7, plosca ima 2x pci-e x16, od katerih je en prost.
Ce ima kdo kaksne prakticne izkusnje s tremi monitorji so seveda kaksni konstruktivni komentarji zelo dobrodosli..
Pregledal sem forum, kjer je se ena tema od treh monitorjev, ampak notri ni odgovora na moje vprasanje...
Hvala.
imam grafično katrico ATI HD4650, na kateri imam trenutno priklopjena dva monitrja. Monitorja imata resoluciji 1920x1200 in 1920x1080. Vse dela super. Sedaj sem kupil še tretji monitor z resolucijo 1920x1080.. in se ga seveda ne da priklopiti na eno graficno kartico..
Zanima me, kaj bi bila najcenejsa varianta, da bi lahko priklopil se tale monitor. Zelim imeti namizje razsirjeno preko vseh treh monitorjev. Kakor sem gledal bi bilo najlazje, da bi kupil se eno graficno kartico... ampak nekaj stvari mi ni cisto jasnih:
-Ali morata biti graficni kartici cisto isti model? Se pravi ali moram nujno kupiti se eno HD 4650 ali lahko tudi katero drugo od ATI-ja?
-Ali morata biti nujno povezani v crossfire ali delata tudi, ce nista?
-Ali moram paziti se na kaj posebnega?
Imam WIN XP-x64, i7, plosca ima 2x pci-e x16, od katerih je en prost.
Ce ima kdo kaksne prakticne izkusnje s tremi monitorji so seveda kaksni konstruktivni komentarji zelo dobrodosli..
Pregledal sem forum, kjer je se ena tema od treh monitorjev, ampak notri ni odgovora na moje vprasanje...
Hvala.

Senitel ::
Lahko daš še eno čisto poljubno kartico not (Vista ne prenaša dveh različnih driverjev, Win7 pa spet normalno). Niti ti ni treba v crossfire dajat grafičnih.

mgermo ::
Random atijevo kartico (brez crossfire) dodaj pa bo špilalo.
p.s.: Če dodaš HD 2600 XT, ki jo prodajam za 30 eur bo preizkušeno delala.
p.s.: Če dodaš HD 2600 XT, ki jo prodajam za 30 eur bo preizkušeno delala.

Takoj jo kupim, ce mi pomagas instalirati se tale monitor..placam ti lahko se vec ce hoces..

Res, res hvala za nasvete. Vceraj sem bil v trgovini in me je nek trgovec kar posteno prestrasil.. Rekel je, da moram za tri monitorje imeti graficno, ki jih podpira, ali pa se eno graficno, ki je cisto identicna kakor moja.. in nujno crossfire.. pa se vprasanje je, ce moja plata to podpira itd...
Vglavnem.. danes sem kupil ATI HD 4350 (43EUR v ComShopu) in jo samo vtaknil v prosto rezo.. nalagal nisem niti driverjev.. v lastnostih na namizju sem samo izbral se tale monitor in dal extend-desktop.. vse dela super... tako, da se enkrat hvala za tole...
Vglavnem.. danes sem kupil ATI HD 4350 (43EUR v ComShopu) in jo samo vtaknil v prosto rezo.. nalagal nisem niti driverjev.. v lastnostih na namizju sem samo izbral se tale monitor in dal extend-desktop.. vse dela super... tako, da se enkrat hvala za tole...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kilobajt ()

ender ::
Seveda. Niti ni nujno, da je ATI.Kar naj bo ATI, ker meni na XPjih kombinacije ATI-NVidia ni uspelo pripraviti k delovanju (če so bili naloženi oboji gonilniki, je prihajalo do rednih BSODov).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 27" monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22393 (14581) | scipascapa |
» | trije monitorji na en računalnikOddelek: Zvok in slika | 7170 (6422) | Janac |
» | hd 4770 ali hd 5770 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7959 (6422) | tomos |
» | Kaj potrebujem za 3 x monitor na PCju?Oddelek: Strojna oprema | 2593 (2272) | IvoJan |
» | Katero graficno?Oddelek: Kaj kupiti | 2160 (1460) | Meizu |