» »

[Windows 7] SATA Hot Swap

[Windows 7] SATA Hot Swap

d0rK ::

Zdravo,

imam sata hot swap pogon - tega. Priklopljen je power na interno škatlo in sata kabel na matično. V snemljivo škatlo sem naložil sata disk, naložil škatlo v interni bay, ter prižgal power. Ampak se pogon ne pojavi v Mojemu Račnualniku. Mi lahko nekdo pove, kaj narediti, da se bo pogon tam pokazal, in da ga bom lahko varno odklopil z Winsev, preden ga izklopim in zamenjam z drugim?

Hvala!

amigo_no1 ::

Start meni, run -> diskmgmt.msc

Poglej če disk najde in ima dodeljeno črko pogona.

Ga ne najde. :o

Ce grem v Disk Managementu pod Action -> Rescan Diska mi ga najde in mounta!

Ampak ga ne morem varno odmountat pred izklopom. Kaj storiti?

s1m0n ::

Katero matično imaš ?

Asus P5K-E

Luka55 ::

Greš v bios Advanced - Onboard Devices Configuration - J-micron Esata/Pata controller, nastaviš na enabled.

Upam, da sem ti bil v pomoč.

Lep pozdrav

damirb03 ::

Moraš nastaviti tudi da je AHCI

s1m0n ::

Pa disk mora bit priklopljen na enega od jMicronovih SATA priključkov!

Najlepša hvala vsem. Seveda, v BIOSU sem že imel vse pravilno nastavljeno ampak kljub temu ni delalo. Ker bi moral imeti disk priklopljen v jMicron port! Stupid me. Ampak tisto so samo eSata porti na zadnji strani. Sicer bi lahko kupil kabel in ga priklopil iz ohišje na zadnjo stran čez eno prazno režo za PCI-E kartico.

Ali kdo ve kako se Hot Swap usposobi na ICH9R chipsetu? Ta namreč vodi preostale SATA porte na matični.

damirb03 ::

V BIOS-u moraš pod sata configuration tudi nastaviti na AHCI.

Joj joj, itak. Je uspelo, hvala!!

jPiko ::

Oj,
ponovno obujam temo, ker potrebujem pomoč. Veliko je že bilo govora o tem, kako se odstrani SATA diske v "Safely remove" v taskbaru, tokrat pa imam ravno obratno vprašanje.
3 SATA diske imam v RAID načinu, za četrtega pa imam 5,25" bay za hot swap. V biosu imam sata config. na RAID ter omogočen hot swap za port z bayem. Med delovanjem vstavim disk, Win7 ga prepozna izredno hitro, nikjer pa ni opcije safely remove.

Suggestions?

chipset Z68 Express

Mavrik ::

Načeloma moraš inštalirati Intel Rapid Storage manager za to, drugače pa je dovolj tudi da v Windows dev. managerju nastaviš "Optimize for quick removal" na pogonu, kar bo omogočilo da lahko kar izvlečeš disk brez "Safely remove" in ne boš izgubil podatkov (jasno ne smeš nič gor kopirati :D ).
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Esata in priklop diska

Oddelek: Strojna oprema
151576 (1352) Duhec
»

Vklop/izklop sata diska med obratovanjem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
51040 (950) trek@s
»

WD my book zmrzne na e-sata

Oddelek: Pomoč in nasveti
202321 (1939) MrStein
»

OCZ z eSATA 'ključkom'

Oddelek: Novice / Diski
424757 (3267) Jst
»

SATA disk je removable?