» »

Kateri trdi disk?

Kateri trdi disk?

Morphos ::

Kupujem nov 1TB trdi disk, ki bi ga dodal že obstoječemu disku. Sedaj imam:

  • Matična plošča: Asus P5K-R

  • Trdi disk: Seagate 500GB, 7200rpm, SATA II, 16mb


Zanima me, kakšen disk (SATA II ali III?,...) si lahko kupim, da bo delal s to matično in diskom? Zanima me tud, če se da potem nov disk samo dodati v že obstoječo particijo na starem disku, al je treba nujno ustvarit novo particijo?

Lp, Morphos

svetetko ::

Morphos ::

Aha hvala kaj pa mogoče tale? Je bolši al slabši od samsunga? Glede na to, da si navedel disk z vodilom SATA II, verjetno moja matična plošča ne podpira SATA III?

Lp, Morphos

Mozart ::

Ta 1 TB je ql. Poglej ga še tukaj je malo cenej
http://www.slonakup.si/mod/product/prod...

xyxyxyxy ::

Si bom malce sposodil tole temo. WD je izdal SATAIII verzijo 1TB Caviar Black. Je sploh kakšna razlika v hitrosti v primerjavi s prejšnjo verzijo, ki je uporabljala SATAII? Trenutno posedujem SATAII, pa bi rad kupil še enega.

xyxyxyxy ::

Kolikor vidim, ima SATAIII verzija 64MB cache, namesto 32MB. Koliko to vpliva na delovanje?

kr en model ::

SataII ima hitrost 3Gbps, SataIII pa 6Gbps. Vendar za SataIII rabiš tudi matično ki podpira, vendar tvoja tega ne podpira, tako da SataIII diski ti ne bodo kej veliko dali hitrosti pri odpiranju/pisanju/branju itd.

xyxyxyxy ::

Moja matična podpira SATAIII, drugače ne bi spraševal, ane? :)

svetetko ::

Pri mehanskih diskih bo razlika v zmogljivostii minimalna, omejitev hitrosti pri takih diskih je fizična. Po mojem mnenju se ne splača kupovati sata3 diskov, ker ne upravičijo višje cene s svojim delovajem. Drugače je seveda pri SSd-jih, kjer le ti lahko dosežejo tudi višje hitrosti in tako izkoristijo sata3 (primer je Crucial C300 SSD).

xyxyxyxy ::

Kaj pa razlika v cache-u? 64MB proti 32MB?

svetetko ::

Poišči teste po internetu, vendar pa mislim, da razlike skoraj ne bo. To je bolj kot ne marketinška fora proizvajalcev. Trenutno je med 1TB diski še vedno absolutni zmagovalec tale: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist... , ko upoštevamo zmogljivost in ceno. Poglej če ga še kje slučajno dobiš ceneje, recimo skupinski nakup iz Avstrije za delitev poštnine bi bil dobra ideja - http://www.mylemon.at/artikel,nr,199902... Za moje pojme je tole skoraj zastonj.
Tu imaš pa še test mojega s HD tune:

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

kmetek ::

za tistih nekaj EUR se pa res ne splača.....ker ti naši servisi NE PRIZNAJO garancije.....vprašal vse, IZID, ASBIS itd....pač kdor ima Samsung diske na spisku, so pa diski takorekoč zastonj sedaj.....

svetetko ::

Pri 60 evrih se morda res ne splača šparat. Je bil samo predlog (recimo, da je kriza s financami, ali pa da naročiš še kaj drugega, kar bi te pri nas prišlo znatno dražje :)). Samo res neverjetno kako cene diskom padajo 8-O Še ne dolgo nazaj so bili tile Samsungi 75+ eur...

kmetek ::

se strinjam, predlog je dober ;)pa tudi takrat so bili poceni 75EUR res ni denar, zdaj imaš za 100EUR 2TB, tako, da disk ni več problem :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Trdi disk (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9612201 (10175) radmannsdorf
»

Kateri 1TB disk kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29533989 (14139) xyxyxyxy
»

Kje kupiti notranji trdi disk?

Oddelek: Kaj kupiti
61724 (1623) Dexter94941
»

Zamenjava računalnika

Oddelek: Kaj kupiti
91397 (1147) svetetko
»

Kakšen računalnik??

Oddelek: Kaj kupiti
81701 (1360) Lonsarg

Več podobnih tem