» »

Nakup Mobitela

Nakup Mobitela

««
21 / 51
»»

Dr Lex ::

@ ePCh

Hvala za odgovor.
Ta Huawei Ascend P6 mi je nekako kar prirasto k srcu. Bolj ko gledam reviewe in teste, bolj mi je všeč. Ker pa imam pri tušmobilu MINGL12 paket pa ga tam dobim za 289€.

Lp

tomzzi ::

XtodaZ je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Bodi raje tiho. Se ti lahko zgodi. Sem bil super zadovoljen, po 6 mesecih uporabe in nadgradnje, bum IN same napake.

In zakaj bi moral biti tiho? ker sem zadovoljen uporabnik?
kar ti nastevas so zelo redke napake, katere jih imajo tudi drugi telefoni. in ja tvoj vir informacij je iz tretje roke moj pa iz prve.

kar se tice napak dolocenih znamk (info iz prve roke):
samsung: slab wifi in gps signal
htc (one x): pregrevanje in wifi signal problemi
sony (xperia arc): razpoka na ohisju; (xperia z): steklo lahko poci samo od sebe

Tako da ne mi bluzit. Najmanj problemov sem imel s sonyjem. Trenutno si lastim xperio S in Htc One X. In za vsakdanjo uporabo je xperia boljsa. One x pa bo sel v prodajo. Je pa res da kar se tice gsm signala je one x boljsi.

Pa glede sonyjevih ekranov.. So eni najmocnejsih na trziscu (modeli do 2012) ker imajo plasticen digitalizator. Moja xperia arc, xperia s in xperia t so redno leteli po tleh (arc tudi nalasc samo zato da sem ljudem dokazal vzdrzljivost) niti 1x ni pocil ekran

tako da ti zdaj dovolim tebi da utihnes ramon dekers

Se podpišem.
Imam Xperio Ray. Sedaj dve leti. Nobenih problemov s tem telefonom. Pa pustimo sedaj zatikanje na ICS, ker je to problem pač slabše strojne opreme.
Kar se pa okvar tiče... Jih ni. Dela, dela in dela. Nobena stvar ni crknila na tem telefonu. Pa je in v prahu in ga ne merkam tako, da bi ga "oblačil" v razna ohišja itd...
Parkrat mi je celo padel po ploščicah (v kopalnici) iz cca metra višine direkt na ekran, da se je cel razletel. Baterija na en konc, pokrov na drug in je še cel.

Pa prej sem imel vedno Sony Ericssone. Nobenih problemov. No vmes pred Xperio Ray sem imel pa Nokio. Nikoli več! 14 dni od nakupa in je že šel na servis na katerem pa niso nič odpravili...

Sedaj pa tudi jaz študiram o zamenjavi. Pač Ray je kar se zmogljivosti tiče bolj tako... Švoh za današnje čase in moje potrebe.
In ponovno razmišljam o Sonyu. Samo nevem kako je sedaj ko so sami in Ericssona ni več v imenu...
Trenutno si ogledujem Xperio SP.
Samo kolikor berem je nekako največja pomanjkljivost slab wi-fi sprejem in povprečna kakovost fotk...
Se moram še odločit. Gledal sem tudi LG Optimus G in Samsung S4 Mini ampak nisem siguren za S4 Mini... LG-ja pa ne poznam in zato niti ne zaupam tej firmi...

SLO_Matej ::

tomzzi je izjavil:

Pa pustimo sedaj zatikanje na ICS, ker je to problem pač slabše strojne opreme.

To je problem predvsem slabe programske opreme. Android pač. Windows Phone bi na tako zmogljivi strojni opremi tekel brez težav. :)

Rok Woot ::

Iščem telefon, ki je lahek, baterija drži dolgo in ima soliden fotkič. Kaj predlagate?

FlyingBee ::

lahek in dolga drža baterije ne gresta skupaj .. opisal si idealen mainstream telefon

Rok Woot ::

Ja sej ma lahk manjši ekran, lahko je tudi čb, mogoče e-ink al pa kaj jaz vem...

genesiss ::

Ti iščeš telefon z e-inkom in dobrim fotoaparatom?

JerryP ::

SLO_Matej je izjavil:

tomzzi je izjavil:

To je problem predvsem slabe programske opreme. Android pač. Windows Phone bi na tako zmogljivi strojni opremi tekel brez težav. :)

Stock android na hardweru od raya teče prav lepo, tudi novejše verzije. Zatikanje v tem primeru je posledica neoptimizirane sonyjeve verzije androida.

Daj prosim pokaži mi mobilni telefon z windows phone 8, ki teče na enojedrnemu 1ghz procesorju in 512mb rama?

Rok Woot je izjavil:

Iščem telefon, ki je lahek, baterija drži dolgo in ima soliden fotkič. Kaj predlagate?

Lumia 925. Tehta 139 g, glede baterije (2000 mAh) glej ta podroben test, PureView kamera s Carl Zeiss lečami pa je odlična.

Nekoliko cenejši, lažji (135 g) in tudi dobro kamero pa je Samsung ATIV S. Ima pa nekoliko zmogljivejšo baterijo (2300 mAh - glej podroben test). Trenutno je tudi izredno ugoden v prosti prodaji pri nas in tudi v tujini.

JerryP je izjavil:

SLO_Matej je izjavil:

tomzzi je izjavil:

Stock android na hardweru od raya teče prav lepo, tudi novejše verzije. Zatikanje v tem primeru je posledica neoptimizirane sonyjeve verzije androida.

Daj prosim pokaži mi mobilni telefon z windows phone 8, ki teče na enojedrnemu 1ghz procesorju in 512mb rama?

No, no, tudi na Nexusih se stock Android kdaj zatakne, vsaj tako potožijo znanci. :) Poglej si za primer Samsung Omnio 7, ki ima podoben hardware in WP7.8 dela na njej brez zatikanja, kljub temu da je še starejši telefon kot Xperia Ray. Za WP8 pa je dvojedrni procesor minimalna sistemska zahteva, zato WP8 telefona z enojedrnim procesorjem ni. Pa kljub temu ima Lumia 520 dokaj podobno strojno opremo, razen 1 GHz dvojedrnega procesorja, pa deluje izredno tekoče, brez zatikanja.

JerryP ::

SLO_Matej je izjavil:

No, no, tudi na Nexusih se stock Android kdaj zatakne, vsaj tako potožijo znanci. :) Poglej si za primer Samsung Omnio 7, ki ima podoben hardware in WP7.8 dela na njej brez zatikanja, kljub temu da je še starejši telefon kot Xperia Ray. Za WP8 pa je dvojedrni procesor minimalna sistemska zahteva, zato WP8 telefona z enojedrnim procesorjem ni. Pa kljub temu ima Lumia 520 dokaj podobno strojno opremo, razen 1 GHz dvojedrnega procesorja, pa deluje izredno tekoče, brez zatikanja.

Razloži kaj to pomeni zatakne?

Za windows phone 7 je bila prej omenjena konfiguracija še preveč zmogljiva. Brez prave večopravilnosti se na wp 7 telefonih niti ni moglo preklapljati med aplikacijami brez, da bi se le te ponovno zagnale od začetka. Da se je v wp8 uvedlo proper multitasking so mogl uvesti neko standardno konfiguracijo ter od posodobitve odrezat vse wp7 naprave.

Vem da sam vmesnik pri wp napravah teče brez zatikanja, vendar pa moraš pri preklaplanju med aplikacijami trpeti cca do 3 sekundni zamik. Tudi model 520 ima že zdaj zaradi podhranjenosti z ramom težave s kompatibilnostjo pri nekaterih aplikacijah, kar bo v prihodnje samo še slabše.

mm46 ::

SLO_Matej je izjavil:

Imam N4, prej sem imel galaxy nexusa in se sam sistem od 4.1 dalje ne zatika, se pa zatakne v kakem slabo spisanem appu, kar pa velja tudi za WP... pa za razliko od kolega z lumio 920 nisem nikoli imel problemov z random restarti :P
In lumia 520 ima bistveno boljši hw kot xperia ray (celo boljši kot galaxy nexus)... enaka frekvenca še ne pomeni "dokaj podobno".

FlyingBee ::

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...

pestro na Mobitelu v oktobru, škoda k mi poteče šele junija

Redneck ::

Ce vzames Xperio, bi ti do junija lahko se zaslon sam pocil, tako, da mogoce ni skoda.. :)
Resno pa, Samsungov in Sonyjev se je zaradi nepodpore (proizvajalec, da o SLO servisih
ne govorimo) in v serijah porazne kvalitete izdelave bolje izogibati.

LG je potencialno zanimiv, se pa naceloma pocasi ze bolj splacajo high end Kitajci za pol
manj denarja, ki imajo enake komponente, a ne placujes vsega tega marketinga, ki ga
gledas po netu, TVju in plakatih.. Androida so se proizvajalci bali, ker naj bi se
bilo cedalje tezje diferenciirati, dejansko pa se ravno sedaj dobro. Izkusnja je
podobna z vsemi, locijo se pa po cenah in podpori, oz po nategovanju servisov.

Servisa pri Sonyju (v primeru znanih napak v izdelavi) in pri Samsungu pri nas nimas
vstegega v ceno pri nakupu in se je potem ze res za vprasati zakaj ne kakega Xiomija..
Vsak dan, ko gledam to jajce od Xperie Z, se sprasujem zakaj nisem raje Xiaomija narocil.

sm4rt4ss ::

Iz katerih tujih trgovin (npr. hoh.de itd.) se najbolj splača oz. je varno kupit telefon? Pa še nekaj...na teh telefonih se potem verjetno da nastavit Androida v slovenščino ne? To ne bi smel bit problem? Sej če ne pa ga maš v ang, ni panike.

Mikasa ::

Kaj pa tale Sony Xperia Z1, ki naj bi bla naslednica Xperie Z.

Sem gledala tale test na Siolu in ne zgleda slabo:

http://www.siol.net/novice/tehnologija/...

Kakšne so pa kej vaše izkušnje če kiri telefon ima? lp.

Lonsarg ::

sm4rt4ss je izjavil:

Iz katerih tujih trgovin (npr. hoh.de itd.) se najbolj splača oz. je varno kupit telefon? Pa še nekaj...na teh telefonih se potem verjetno da nastavit Androida v slovenščino ne? To ne bi smel bit problem? Sej če ne pa ga maš v ang, ni panike.

Jezik pri Androidu in Windows Phone ni problem, se da nastavit. Kar se tiče pa trgovin v tujini pa jih je kar nekaj, če hočeš da je varno(kar valda hočeš) potem gre na kak idealo.de in tam pogledaš, da ima trgovina vsaj tam okoli 4 zvezdice, oziroma še najbolj ziher so tiste z 4.5(5 nima nobena kolikor vem), ter da ima več mnenj in ne samo nekaj malega in je torej že dlje na trgu.

Kolikor sem nazadnje gledal je v povprečju najcenejša od zanesljivih trgovin v nemčiji handyshop.de. V povprečju pravim zato, ker zna biti za različne modele telefonov različno, tako da se vedno splača idealo.de pogledat, ampak ponavadi od zanesljivih ni nobena kaj cenejša od handyshop. Imajo 10EUR poštnine, hoh.de sm pa že pozabil koliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

sm4rt4ss je izjavil:

Jezik pri Androidu in Windows Phone ni problem, se da nastavit. Kar se tiče pa trgovin v tujini pa jih je kar nekaj, če hočeš da je varno(kar valda hočeš) potem gre na kak idealo.de in tam pogledaš, da ima trgovina vsaj tam okoli 4 zvezdice, oziroma še najbolj ziher so tiste z 4.5(5 nima nobena kolikor vem), ter da ima več mnenj in ne samo nekaj malega in je torej že dlje na trgu.

Kolikor sem nazadnje gledal je v povprečju najcenejša od zanesljivih trgovin v nemčiji handyshop.de. V povprečju pravim zato, ker zna biti za različne modele telefonov različno, tako da se vedno splača idealo.de pogledat, ampak ponavadi od zanesljivih ni nobena kaj cenejša od handyshop. Imajo 10EUR poštnine, hoh.de sm pa že pozabil koliko.

Hvala. ;) Imaš slučajno kaj izkušenj s handyshop-om ali idealo-om?

Nič več kot to kar sem napisal:) Pač to, da v EU načeloma ne boš dobil kaj ceneje od najcenejšega na idealo.de, tak da priporočam da se tam preveri vedno, če se pa ne da ukvarjat pa preprosto handyshop.de, ker imajo res vse mobitele na zalogi.

rok1986 ::

Zdravo. Zanima me, če je kdo v fazi nabave telefona in bi ga kupil s tujine z enoletno garancijo - seveda original, z nižjo ceno...Če bo kdo zainteresiran naj mi pošlje sporočilo :)

WaterBoy ::

Kateri telefon pa?

tomzzi ::

Ker nisem dobil konkretnega odgovora še enkrat pišem...

Sedaj imam Xperio Ray. Sicer super telefonček kar se tiče zanesljivosti (brez okvar) ampak mi je postal prešvoh. Tako glede rama kot samega prostora... No tudi procesorja in grafike. Pa tudi ekran mi je premajhen postal.

Zato iščem dobro zamenjavo za ta telefon. Kupil ga bi najraje v prosti prodaji.
Mi pa pri Simobilu (m paket) pogodba poteče konc leta zato še nisem čist odločen ali počakat ali sedaj kupit.

Zahteve:

- solidna zmogljivost
- v redu kamera
- v rangu 300EUR (+/-30EUR)
- vsaj android 4.1 (bolje če je novejši)
- ne prevelik (5" so absolutno preveliki, 4.3-7 je nekak idealno)

Torej ne iščem top modelov (čeprav ga bi imel takoj) ampak nekaj v srednjem rangu telefonov. Mi je pa res preveč dati za en telefon 500EUR.

Gledal sem Xperio SP. Baje odličen telefon le kamera naj ne bi bila tako zelo dobra... To me je malenkost odvrnilo od nakupa. Se mi pa vizualno zelo dopade in Sonye poznam. Tako kot njihov UI ki je meni osebno zelo ok.
Baje super telefon (performance) le opis kamere me malo moti... Drugače bi ga že imel doma.

Potem LG Optimus G. O LG ne vem nič.
Potem me zanima še kakšen HTC ali Samsung.
Nimam pojma v glavnem kaj vzet.

Kupim pa lahko tudi v Nemčiji bp, ker velik naročam tudi v tujini in mi to ne predstavlja problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tomzzi ()

Hayabusa ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Dosan ::

Nabavi Nexus 4 ali pa počakaj na novi Nexus telefon, boš najbolje porabil ~300-350€.

Lg Optimus G zna biti Android telefon z najbolšim price/performanse na celotnem trgu. Naslednik Optimusa 4X, za katerega je veljalo enako. Skratka gre za Galaxy S4/Htc One/kirkoli topš telefon z veliko manjšo maržo in je torej ceneješi, čeprav ni načeloma pri ničemer slabši, mogoče kak bonbonček.

pikasti ::

živijo
ima morda kdo izkušnjo z mobilnim telefonom HDC Galaxy S4 N9500:
http://www.hdcgalaxy.com/2013/03/hdc-ga...

me zanima predvsem kako deluje v umts orežju, ker vem, da kitajske oz. daljnoazijske zadeve ne štimajo čisto u redu tle v evropi, ampak to vidiš šele potem ko že kupiš zadevo.

Redneck ::

Xperia Z1 je izdelana enako kot Z in Sony ne odgovarja za svoje proizvodne napake. Raje pozabi drage Sonyje. Si bos potencialno pokvaril marsikateri dan. Pa se firmo z gnusnim odnosom do strank
bi podpiral..

Dober dan ::

Lastniki lumie 925, kako ste kaj zadovoljni s signalom? Malo berem po netu, da znajo biti kar problemi. Mnenja? Sem kozjančan in imam z S3 kar težave...

Filipko ::

Ludi moji, Huawei Ascend P6 je hud telefon. Meni zlo odgovarja, je točno tisto kar sem želel imeti, pa cenovno dosti ugoden, no tisti k ste na TMju v kakšnem paketu še bolj ugodno :) Se ga splača vsaj sprobat malo...

Vkun ::

JerryP je izjavil:

Vem da sam vmesnik pri wp napravah teče brez zatikanja, vendar pa moraš pri preklaplanju med aplikacijami trpeti cca do 3 sekundni zamik. Tudi model 520 ima že zdaj zaradi podhranjenosti z ramom težave s kompatibilnostjo pri nekaterih aplikacijah, kar bo v prihodnje samo še slabše.

Jaz imam Nokio 920 in zadeva dela tekoče, pravtako slabši 620 (ki je praktično pri Mobitelu iz prodaje in ga bodo žal zamenjali z 520) dela čisto v redu, tudi preklapljanje med aplikacijami ni moteče, dvomim da je teh treh sekund. Glede nato, da je kar nekaj budget telefonov z 512 rama in Windows Phone 8, poleg tega, da se 520 do sedaj bojda najbolje prodaja, bo večina verjetno pisala aplikacije, ki delujejo s tovrstnimi telefoni.

Disclaimer: ne maram niti ne Microsofta, niti ne Googla in menim, da imata tako Windows Phone kot Android svoje prednosti in slabosti, vsak pa ve zase kaj najbolj rabi, jaz sem Nokijo vzel zarad map in ker se mi ni dalo ukvarjati z low end androidi. P.S: Upam, da MS placuje SLO_mateja...

Dr Lex ::

Filipko je izjavil:

Ludi moji, Huawei Ascend P6 je hud telefon. Meni zlo odgovarja, je točno tisto kar sem želel imeti, pa cenovno dosti ugoden, no tisti k ste na TMju v kakšnem paketu še bolj ugodno :) Se ga splača vsaj sprobat malo...

Predkratkim kupljen oz. bolj točno pred 1 tednom in sem z njim zelo zadovoljen.
Priporočam ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr Lex ()

Najboljši Android za cca. 250€ (brez vezave)? Alternativ ne iščem.

IL_DIAVOLO ::

Jaz pa iščem telefon v rangu med 150 in 300 evrov. Najbolj mi je všeč nokia lumia 520 za 170 evrov.

Je še kaj boljšega v tem cenovnem rangu?

LP

Prosta prodaja?

Se najde tudi kaj boljšega. Npr. Lumia 920 za slabih 270 eur. Ali pa Samsung ATIV S za slabih 188 eur. Pa Lumia 720, Lumia 625, samo izbiraj. :) Lumio 520 lahko dobiš že za slabih 138 eur.

SLO_Matej je izjavil:

Prosta prodaja?

Se najde tudi kaj boljšega. Npr. Lumia 920 za slabih 270 eur. Ali pa Samsung ATIV S za slabih 188 eur. Pa Lumia 720, Lumia 625, samo izbiraj. :) Lumio 520 lahko dobiš že za slabih 138 eur.

Ja, v tujini...kakšen je način plačila?

Zgodovina sprememb…

Saj pošiljajo k nam. Plačaš preko PayPala in je zanesljiva trgovina. Pri Lumii 625 in Lumii 720 je celo brezplačna dostava, pri drugih pa strošek dostave znaša 7 eur.

Pa Lumio 820 imajo tudi še na zalogi.

Zgodovina sprememb…

A paypal, nimam še ravno izkušenj s tem...se bom pozanimal ;)

Milanista ::

Mobisvet odsvetujem, ker so neprijazni, arogantni in prevaranti. Morda ne pri nakupu, potem ko pa je treba uveljaviti garancijo preko njih, se pa že izkaže tako. ;)

Milanista ::

jas sn si kupil dva telefona preko mobisveta pa nisn mel dobenih težav :)je pa res da nisn rabo uveljavljat garancije :)

Tale samsung ATIV pa mi je zelo všeč 8-)

Posebej, ker ima WP8, edino malo velik je, čeprav ni težek, za razliko od lumie 920.

Ja, je kar lušn telefonček, Samsungov WP8 flagship za smešno ceno. Ga imajo tudi pri Mobitelu, kjer ga lahko vzameš tudi na obroke, za podobno ceno (vendar še vedno nekaj eur več), če te dvoletna vezava ne moti: http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...

Poglej si še podrobna testa:

3pier ::

Kupujem nov telefon in odločam se med LG optimus g pro ter SamsungGalaxy S III

Zanima me če ima kdo izkušnje z njima (dobre-slabe lastnosti)?? Meni se po lastnostih LG zdi boljši, ampak Samsung je le boljša znamka. Kaj priporočate, mogoče kateri drug telefon ??

Hvala

LG je v splosnem cisto enako dobra znamka, samo v svetu Mobitelov ni tako znana, tako da jaz bi v vsakem primeru izbral bolsega po specifikacijah, oziroma po izgledu, ker so specifikacije dokaj podobne.

genesiss ::

Imam LG-ja dober teden. Zaenkrat zelo zadovoljen. Če te zanima kaj konkretnega vprašaj.

house ::

Zdravo,

kaj pa menite o Samsung Galaxy Mini 2:
http://www.simobil.si/sl/mobilePhones.c...

Kakšna boljša varianta, poceni in OK, pametnega telefona?

Hvala,

Lp

Izogibaj se poceni robotkom, če nočeš po vsakem pritisku čakati še lep čas. Vzemi raje Lumio 520, ki bo delovala hitro, tekoče, brez zatikanja tudi, ko boš namestil več aplikacij in iger.

house ::

Zakaj pa ravno ta? :)

PacificBlue ::

SLO_Matej je izjavil:

Izogibaj se poceni robotkom, če nočeš po vsakem pritisku čakati še lep čas. Vzemi raje Lumio 520, ki bo delovala hitro, tekoče, brez zatikanja tudi, ko boš namestil več aplikacij in iger.

a se hecas?

it only has 512 MB of RAM, half of the RAM of the first Windows Phone 8 devices, causing certain applications and features to not run.[

Nokia Lumia 520 @ Wikipedia
I’m out.
:3

Hayabusa ::

Ker je SLO_Matej na plačilni listi M$ in zna priporočati samo WP naprave.

house je izjavil:

Zakaj pa ravno ta? :)

Ker je najcenejša Lumia z WP8.

PacificBlue je izjavil:

SLO_Matej je izjavil:

a se hecas?

Ne, primi kdaj kakšno v roke, pa boš videl, da deluje odlično kot vse Windows Phone naprave. ;) 512 MB RAM-a pa pomeni, da se nekaterih zahtevnejših iger in aplikacij ne bo dalo namestiti. Zagotovo pa bi Galaxy Mini 2 poganjal vse najzahtevnejše igre, kajne? >:D

Hayabusa je izjavil:

Ker je SLO_Matej na plačilni listi M$ in zna priporočati samo WP naprave.

Kaj res? Imate mogoče napačen TRR? :))

Zgodovina sprememb…

««
21 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7420717 (13992) sift
»

Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7023476 (12324) boris82
»

Kateri telefon za žensko cena telefona do 200€ (strani: 1 2 3 )

10237404 (34162) Ghost7
»

Poceni Android telefon za ženo (strani: 1 2 )

6717353 (13706) 1krat
»

Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )

8726392 (23014) zadetek

Več podobnih tem