Forum » Mobilne tehnologije » Nakup Mobitela
Nakup Mobitela
Bojan9 ::
Pozdravljeni. Odločam se med samsung Galaxy Trend S7560 in LG Optimus L5II. Ima kdo izkušnje z omenjenima telefonoma. Sem pa bolj povprečni uporabnik novejše tehnologije.
SLO_Matej ::
Če ti je pomembno tekoče delovanje in to, da telefon preprosto deluje, vzemi raje Lumio 620: http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...
candygirl ::
Kje pa nameravaš vzeti? Prosta prodaja ali pri operaterju?
Če ti je pomembno tekoče delovanje že takoj, ko vzameš telefon iz škatle, se izogni Androidnim telefonom, ki se bodo s časom upočasnili in se bo sistem zatikal, če bodo slučajno novi delovali približno tekoče.
Kaj pa kakšna Lumia? Te imajo odlične kamere, tekoče delovanje Windows Phona pa ni vprašljivo. Pri Mobitelu je trenutno precej ugodna Lumia 920: http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra... Na voljo pa je tudi že Lumia 925: http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra... Je lažja, tanjša, ima AMOLED zaslon, dodatno lečo pri fotoaparatu, vendar za razliko od 32 GB v Lumii 920, ima zgolj 16 GB spomina, če ti zadostuje. V primeru, da kamera igra res pomembno vlogo, pa posezi po Lumii 1020 s pravo PureView kamero z 41 MP: http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...
Nameravam vzeti pri operaterju. Ne drugače me zanima samo vaše mnenje kateri telefon je boljši za mojo uporabo izmed Samsung galaxy s4 in iphone 5s.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: candygirl ()
luxxx7 ::
Vsak ima svoje prednosti in slabosti, če si tip človeka, ki si hoče popolnoma po svoje prilagoditi svoj telefon in s tem OS, je to definitivno S4. iOS je že veliko bolj zaprt sistem in ti ne omogoča veliko prilagoditev. Sem imel tudi S4 v roki in mi osebno deluje zelo ''cheap'', če se lahko tako izrazim, sploh zadnja ploščica.
Vkun ::
Moja uboga stara Nokia hira, ce bi Mobitel imel v ponudbi 301 bi nadaljeval tradicijo zanemarjanja pametnih telefonov, a zal je ni, a ker ima imajo trenuntno akcijo, da bi šenkajo 250 eurov zato da imam še dve leti internet pa malce razmišljam o menjavi:
http://www.mobitel.si/akcije/bon-za-nak...
http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra... zgleda so dodali se Desire 601
Naceloma sem gledal najprej Desire 601, ker je nov, ampak je Xperia SP za nekaj vec cekinov tudi zanimiva, po drugi strani pa kljub starosti in nekoliko starejsem GPU, nekako ponuja največ za ta denar (žal tudi teže). Ima kdo priporočilo za kaj se odločit?
http://www.mobitel.si/akcije/bon-za-nak...
http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra... zgleda so dodali se Desire 601
Naceloma sem gledal najprej Desire 601, ker je nov, ampak je Xperia SP za nekaj vec cekinov tudi zanimiva, po drugi strani pa kljub starosti in nekoliko starejsem GPU, nekako ponuja največ za ta denar (žal tudi teže). Ima kdo priporočilo za kaj se odločit?
Formula 1 ::
Jaz imam priporočilo, Nokia Lumia 920. Super telefon, pa še Nokia če si bil z njimi dosedaj zadovoljen.
clancy ::
Xperia SP ni tako star telefon, saj je na trgu nekje od meseca maja letos.
Tukaj imaš primerjavo med tema dvema telefonoma:
http://www.phonearena.com/phones/compar...
In Review Desire 601, kjer pa ni bil posebej hvaljen
http://www.phonearena.com/reviews/HTC-D...
Tukaj imaš primerjavo med tema dvema telefonoma:
http://www.phonearena.com/phones/compar...
In Review Desire 601, kjer pa ni bil posebej hvaljen
http://www.phonearena.com/reviews/HTC-D...
sm4rt4ss ::
Nekako sem še vseeno v dilemi ali vzeti Lumio 520 ali počakati Xperio M. Sej če na Androidu nimaš inštaliranih 100 appov in ga uporabljaš za osnovne stvari po moje ne začne tako hitro štekat kot pravite nekateri. Lahko pa da se motim, to boste bolj vedeli vi. Pač, v dilemi sem med WP8 in Androidom. Ker Android se mi le zdi bolj...kako bi se izrazil...bolj diha. Ampak vsak s katerim sem do zdaj govoril mi priporoča WP8. Berem in gledam razne videje o prednostih in slabostih in se mi zdi da še je WP tak, nedodelan sistem, s takimi mini napakicami ki me ravno motijo. Ne bi rad nekaj impulzivno kupil potem pa mi bo kje žal. Z Androidom sem se že spoznal, WP pa ne vem kako mi bo sedel, najbolje da ga grem malo preiskusit preden se odločim.
Zdaj če vprašam kateri telefon in platformo mi svetujette, vem, da bo zmagala Lumia in WP. Jaz pa še ostajam rahlo skeptičen. Preveč kompliciram, to je to xD.
Zdaj če vprašam kateri telefon in platformo mi svetujette, vem, da bo zmagala Lumia in WP. Jaz pa še ostajam rahlo skeptičen. Preveč kompliciram, to je to xD.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sm4rt4ss ()
Vkun ::
clany & formula, hvala. Kolega ki ima Galaxy S2 pravi, da pogreša mape od Nokie. Ja XP in 601 primerjav sem ze pogledal, 601 ima CPU/GPU drobovje od One Mini, tako da bi moral biti soliden, skoda le, da so škrtarili pri tako velikem zaslonu.
Kolikor sem bral ima XP svohnej GPU, a močnejši CPU, na papirju pa je zaslon boljši... več pikslov, seveda kontrast, vidni koti, svetilnost, pa so spet pod vprašajem (nekoliko mi je 601 bolje deloval po opisih na spletu v tem pogledu).
Microsofta kaj pretirano ne maram, ampak bi znale biti on Nokie mape prav koristne, sploh ce nimam zakupljenih podatkov oziroma bolj malo (mislim, da moras biti pro android napravah povezan na splet?). Drobovje od prenovljene 925 zgleda enako 920, tako da sumim, da bi morala biti podrta še kar nekaj časa, je pa dokaj težek telefon.
Kolikor sem bral ima XP svohnej GPU, a močnejši CPU, na papirju pa je zaslon boljši... več pikslov, seveda kontrast, vidni koti, svetilnost, pa so spet pod vprašajem (nekoliko mi je 601 bolje deloval po opisih na spletu v tem pogledu).
Microsofta kaj pretirano ne maram, ampak bi znale biti on Nokie mape prav koristne, sploh ce nimam zakupljenih podatkov oziroma bolj malo (mislim, da moras biti pro android napravah povezan na splet?). Drobovje od prenovljene 925 zgleda enako 920, tako da sumim, da bi morala biti podrta še kar nekaj časa, je pa dokaj težek telefon.
Formula 1 ::
Imaš tudi pri androidu na voljo navigacije ki ne potrebujejo povezave samo ali jo boš plačal ali pa se boš šel pirata ;).
WaterBoy ::
Kaj se v rangu okrog 10EUR/mesec (rečmo do max cene 300EUR, raje manj kot to) najbolj splača uzet pri mobiteli/simobilu.
Pri katerem mobilniku dobiš največ glede na ceno in želim ostani na androidu
Hvala lepa
Pri katerem mobilniku dobiš največ glede na ceno in želim ostani na androidu
Hvala lepa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WaterBoy ()
FlyingBee ::
to je do 12,5 na mesec torej po mojem mnenju največ za ta denar dobiš
Optimus G
http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...
če bi manj pa HTC 601
Optimus G
http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...
če bi manj pa HTC 601
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
areax ::
Pozdravljeni.
Počasi bo potrebno zamenjati mobilni telefon.
Najbolj mi je v oči padel telefon HTC desire x pri Mobitelu(cena:79€) in me zanima kakšno imate kaj mnenje o tem mobitelu. Ali je mogoče še kak drug mobitel v enakem cenovnem razredu, ki je boljši od HTCja?
Hvala za pomoč....
Počasi bo potrebno zamenjati mobilni telefon.
Najbolj mi je v oči padel telefon HTC desire x pri Mobitelu(cena:79€) in me zanima kakšno imate kaj mnenje o tem mobitelu. Ali je mogoče še kak drug mobitel v enakem cenovnem razredu, ki je boljši od HTCja?
Hvala za pomoč....
Invictus ::
Rabim poceni Androida ali Windows Phone.
Rabim ga kot drugi telefon ...
Kje se da kaj hitro dobiti?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Konlov ::
Ramon dekers je izjavil:
Nokia Lumia, če želi kdo stabilen sistem.
Precenjeno. Pa Android ti nudi mnogo več.
zdravo.
Odločam se med nakupom nexus 4 in lumia 920.
Katerega se bolj splača vzet?
Vzemi Lumio 920, če želiš, da telefon dela odlično že iz škatle. Torej hitro, tekoče, brez zatikanja in da tako tudi ostane po daljšem časovnem obdobju uporabe in več nameščenih aplikacijah. Upočasnitve na WP-ju ne bo. Poleg tega ima Lumia 920 tudi odlično PureView kamero z optičnim stabilizatorjem.
Rabim poceni Androida ali Windows Phone.
Nov ali rabljen?
Npr. Lumia 520 kot nova: http://www.hoh.de/detail/index/sArticle...
aerie ::
zdravo.
Odločam se med nakupom nexus 4 in lumia 920.
Katerega se bolj splača vzet?
Oba sta zelo dobra. Tu se v bistvu moraš sam odločit med androidom in WP. Osebno na L920 pogrešam notification led in pa ločeno nastavitev glasnosti zvonjenja, opozoril in glasnosti v aplikacijah, ki jih N4 ima. Ima pa L920 boljšo kamero, še posebej po Amber posodobitvi.
Lonsarg ::
Kar se tiče androidov, ki so 250€+ v prosti prodaji ni noben problem glede štekanja. Kar se pa tiče cenejših pa se za gladko delovanje vsekakor priporoča Windows Phone, ki tudi na najcenejših deluje popolnoma gladko.
Kar se tiče androidov, ki so 250EUR+ v prosti prodaji ni noben problem glede štekanja. Kar se pa tiče cenejših pa se za gladko delovanje vsekakor priporoča Windows Phone, ki tudi na najcenejših deluje popolnoma gladko.
Super, pol mislim da bom kr nabavil Xperio M ko bo prišla k Simobilu. Zdaj imam Samsung Star II, ki laufa TouchWiz. Ne maram velikih sprememb, zato se bolj spogledujem z Androidom, ki je dokaj podoben TouchWiz-u. Čeprav me še vedno mika, da bi raje vzel Lumio 520. Dilema.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sm4rt4ss ()
Ramon dekers ::
Samo Xperie NE. Zakaj ti pove slika.
Evo TU je slika. Mislim da dovolj nazorno prikazuje zadevo.
Edit moderatorja: Združil dva posta
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Lonsarg ::
Kar se tiče androidov, ki so 250EUR+ v prosti prodaji ni noben problem glede štekanja. Kar se pa tiče cenejših pa se za gladko delovanje vsekakor priporoča Windows Phone, ki tudi na najcenejših deluje popolnoma gladko.
Super, pol mislim da bom kr nabavil Xperio M ko bo prišla k Simobilu. Zdaj imam Samsung Star II, ki laufa TouchWiz. Ne maram velikih sprememb, zato se bolj spogledujem z Androidom, ki je dokaj podoben TouchWiz-u. Čeprav me še vedno mika, da bi raje vzel Lumio 520. Dilema.
Hm, očitno sem malce premalo natančno izrazil svoje mnenje. Mislil sem 250EUR+ v prosti prodaji v dejansko kaki ugodni štacuni(glej idealo.de recimo) in ne nabite slovenske cene, pa še to sem bolj na približno oceno rekel, ker recimo kak telefon je lahko cenejši pa mnogo boljši in ne moreš z ceno določit počasnosti... Xperia M je tam 200EUR in tudi brez da bi videl ceno vem napamet, da ta mobitel spada pod "malenkost počasen, ampak nič tragičnega".
Torej med Xperio M in Lumio 520 bi ti priporočal Lumio, razen če ti je Android res zadosti bolj všeč, da boš preživel "malenkost počasen".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
aljo558 ::
Mene pa zanima, katerega izmed naslednjih bi vi kupili.
Nokia Lumia 920
Iphone 5
LG Nexus 4
Sony Xperia Z
Nokia Lumia 920
Iphone 5
LG Nexus 4
Sony Xperia Z
@Azgard
Hvala za nasvet. Mislim da me ta malenkostna počasnost pri svoji povprečni uporabi (klic, sms, net) ne bo motila. ;)
@Ramon dekers, what's the point?
Hvala za nasvet. Mislim da me ta malenkostna počasnost pri svoji povprečni uporabi (klic, sms, net) ne bo motila. ;)
@Ramon dekers, what's the point?
luxxx7 ::
ducky ::
XtodaZ ::
Ramon dekers je izjavil:
sim kartica brez signala.
Odkar sem na androidu sem si lastil ze 4 sonyje in sony ericssone. Vsi kupljeni v slo pri nasih operaterjih. Niti en ni imen nobenega defekta. Tako da, tezko verjamem da je to common issue:) Verjamem da je vec uporabnikov iphonov / galaxyjev z razbitim digitalizatorjem kot pa uporabnikov xperij s sim problemom.
Dober dan ::
Danes sem malo sprobal stričev HTC desire 601. Zadeva noro vleče signal v hribih, kjer ga jaz z mojim s3 lte sploh nimam (oba pri mobitel operaterju). Sicer je tako, da tam skoraj nihče nikoli nima signala, ampak omenjen htc pa je vlekel kar 3 črtice in sem se lahko z njim normalno pogovarjal. Dajte še malo o teh zadevah poklepetat, ne samo o samem androidu. Namreč, kaj ti rabi top telefon, ki pa malo iz mesta postane praktično neuporaben za klicanje. Glede na cenovno razliko med telefonoma, mi je danes pošteno dvignilo pritisk to, da sem svoja samsungova jajca plačal kot osel, na koncu pa cenovno dosti ugodnejši telefon vleče signal 100x bolje. Telefon imam sedaj 2 meseca in bom verjetno ta šrot menjal za nekaj drugega.
Torej, podajte predloge o kakšnih telefonih, ki so zmogljivi, niso preveliki in imajo dobro anteno.
Torej, podajte predloge o kakšnih telefonih, ki so zmogljivi, niso preveliki in imajo dobro anteno.
Thunder wave ::
Ramon dekers je izjavil:
Samo Xperie NE. Zakaj ti pove slika.
Ja, ker to pa se res čisto vsem dogaja, telefon na sliki pa sploh ni ta model o katerem je govora. Ne nakladaj, če nimaš pametnih oz. trdnih argumentov (bodisi za ali proti).
Redneck ::
Aljo, LGja vzami. Xperie Z pa se izogibaj. Proizvodne napake in servis ne nudi podpore.
Nokio tudi hvalijo. Iphone pa... ce ti Apple pac ustreza...
Nokio tudi hvalijo. Iphone pa... ce ti Apple pac ustreza...
Ja, ker to pa se res čisto vsem dogaja, telefon na sliki pa sploh ni ta model o katerem je govora. Ne nakladaj, če nimaš pametnih oz. trdnih argumentov (bodisi za ali proti).
Kako da nimam trdnih argumentov:
imaš ljudi, ki pišejo zakaj ne kupiti xperie Z, in potem poznam osebno ljudi, ki jim Xperia J zašteka ker je prevč slik.
In potem imam kolega ki je zaradi jeze ker mu je izginjal signal ugriznil telefon in je tako počilo steklo (ga razumem, dobiš nov telefon in dobiš pač s...). Sicer pa tudi jaz imam že 4 leta sony ericson Elm pa je ok, ampak sedaj je firma postala kot Nokija, včasih sinonim za kvaliteto sedaj pa...No Nokija se je pobrala...
Lahko vtipkaš v google Sony Xperia J, P, Z, U, MINI, errors, in si ogledaš filmčke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Ramon dekers je izjavil:
sim kartica brez signala.
Odkar sem na androidu sem si lastil ze 4 sonyje in sony ericssone. Vsi kupljeni v slo pri nasih operaterjih. Niti en ni imen nobenega defekta. Tako da, tezko verjamem da je to common issue:) Verjamem da je vec uporabnikov iphonov / galaxyjev z razbitim digitalizatorjem kot pa uporabnikov xperij s sim problemom.
Bodi raje tiho. Se ti lahko zgodi. Sem bil super zadovoljen, po 6 mesecih uporabe in nadgradnje, bum IN same napake.
Mene pa zanima, katerega izmed naslednjih bi vi kupili.
Nokia Lumia 920
Iphone 5
LG Nexus 4
Sony Xperia Z
Vzemi Lumio 920, če si želiš tekočega, hitrega delovanja brez zatikanja in ceniš odlično PureView kamero s Carl Zeiss lečami in optično stabilizacijo videa. Poleg tega ima tudi brezplačno offline navigacijo HERE Drive+.
Ramon dekers je izjavil:
Bodi raje tiho. Se ti lahko zgodi. Sem bil super zadovoljen, po 6 mesecih uporabe in nadgradnje, bum IN same napake.
In zakaj bi moral biti tiho? ker sem zadovoljen uporabnik?
kar ti nastevas so zelo redke napake, katere jih imajo tudi drugi telefoni. in ja tvoj vir informacij je iz tretje roke moj pa iz prve.
kar se tice napak dolocenih znamk (info iz prve roke):
samsung: slab wifi in gps signal
htc (one x): pregrevanje in wifi signal problemi
sony (xperia arc): razpoka na ohisju; (xperia z): steklo lahko poci samo od sebe
Tako da ne mi bluzit. Najmanj problemov sem imel s sonyjem. Trenutno si lastim xperio S in Htc One X. In za vsakdanjo uporabo je xperia boljsa. One x pa bo sel v prodajo. Je pa res da kar se tice gsm signala je one x boljsi.
Pa glede sonyjevih ekranov.. So eni najmocnejsih na trziscu (modeli do 2012) ker imajo plasticen digitalizator. Moja xperia arc, xperia s in xperia t so redno leteli po tleh (arc tudi nalasc samo zato da sem ljudem dokazal vzdrzljivost) niti 1x ni pocil ekran
tako da ti zdaj dovolim tebi da utihnes ramon dekers
In zakaj bi moral biti tiho?
Moj namen, da bodi tiho je bil v smislu, da počakaj še malo, se ti lahko hitro pojavijo problemi. Nokia takšnih težav kot jih imat Sony in Samsung nima. Govorim za Lumie. Vsak pa izbere svoje. Sem pa videl pri Htc x - kako senzor za rotiranje ekrana ne deluje. Vsak naj izbere svoje, pa veliko sreče.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()
Dr Lex ::
Pozdravljeni,
mene pa zanima kaj menite o telefonu Huawei Ascend P6?
Namen ga imam jutri kupiti pri tušmobilu za 289€.
mene pa zanima kaj menite o telefonu Huawei Ascend P6?
Namen ga imam jutri kupiti pri tušmobilu za 289€.
aljo558 ::
Hvala vsem za odgovor. Po vsej verjetnosti bom vzel Lumio 920, ker se je izkazala za res super stable telefon po testih, prepricanju le tega v živo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 20717 (13992) | sift |
» | Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23476 (12324) | boris82 |
» | Kateri telefon za žensko cena telefona do 200€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 37404 (34162) | Ghost7 |
» | Poceni Android telefon za ženo (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17353 (13706) | 1krat |
» | Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 26392 (23014) | zadetek |