» »

instalacija wifi nagaja

instalacija wifi nagaja

vir ::

Instaliram gonilnik za wifi. Med instalacijo me vpraša če hočem povoziti varnostne....pozabil sem kaj že. Kliknil sem, YES TO ALL. Kmalu pa mi odpre tole na fotki

Izklopil sem Comodo firewall in Antivirusnega, pa še vedno javlja isto. Kaj bi moral naredit.

duff ::

poglej pravice na ciljni mapi.

kako pridem do ciljne mape? (imam angleške xp)

neeno ::

desni klik na namestitveno datoteko gonilnika --> Zaženi kot skrbnik

amigo_no1 ::

Za C:\Drivers ...
poglej če imaš full control pod Permision (zavitek Security, advanced).
Si prijavljen kot admin ?

Prijavljen sem kot Admin, z geslom
(disk imam na NTFS)

1. nevem kaj pomeni c:\drivers....
2. ne morem priti do full control
Na tem linku sem sicer našel ( http://www.windowsnetworking.com/articl... ) , ampak nimam zavihka security

------------------------------
*neeno* če kliknem desno tipko na gonilnik ki ga hočem instalirat, se ne pojavi nič v smislu Zaženi kot skrbnik (imam angleške XP)

Za prikaz security zavihka:
Start -- Control panel -- Folder options -- View -- čisto na dnu odstrani kljukico pri : Use simple file sharing.

Končno mi je nekako mi je uspelo.
Zdaj me zanima pa še ena stvar. Neki računalničar je rekel da je važno kakšno povezavo imaš na wireless ker ena ni varna ker ti lahko če kdo hoče v 20 minutah vdere, druga pa je varna. Zanima me kam naj pogledam kakšno povezavo imam oz. kako se imenuje varna in tista, ki ni tako varna.

Povezati se bo treba na nemoremverjet oddajnik brezžičnega signala - v tvojem primeru najverjetneje router oz usmerjevalnik. Kako to storiš piše v priloženih navodilih proizvajalca v kolikor le teh nimaš pa googlaj navodila glede na model naprave.

vir je izjavil:

Končno mi je nekako mi je uspelo.
Zdaj me zanima pa še ena stvar. Neki računalničar je rekel da je važno kakšno povezavo imaš na wireless ker ena ni varna ker ti lahko če kdo hoče v 20 minutah vdere, druga pa je varna. Zanima me kam naj pogledam kakšno povezavo imam oz. kako se imenuje varna in tista, ki ni tako varna.

Prosim, da zapišeš še kaj je dejansko bila rešitev, da bo ta tema imela pomen tudi za preostanek svetovne populacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: neeno ()

Brezžični ja :)
Rešitev je bila System restore

fizikalac ::

Verjetno je tisti računalničar mislil WEP (ne tako varno) in WPA (bolj varno) zaščito. Jaz ti priporočam WPA in čim bolj močno geslo (dolgo, ne iz slovarja, mešani znaki...). Pa priporočam še, da si našimaš geslo na routerju, če ga slučajno še nimaš.

LP

Zanima me še ena stvar pa sem tu napisal da ne bom še enkrat odpiral teme:

še enkrat na kratko...
Računalničar je prinesel in montiral router. Najprej ga je preko kabla priklopil na bratov prenosnik in rihtal po nastavitvah. Potem je routar priklopil na modem in šel na bratov prenosnik ter ga povezal na internet.
Jaz sem moj prenosnik usposobil čez 2 dni in ga povezal na internet-za dostop sem moral vpisat geslo (to potem pomeni da imam WPA kajne? )

Zdaj pa me zanima sledeče:
- kaj pomeni to da je čisto na začetku bratov prenosnik priklopil na router, mojega pa ne? Da se lahko samo iz bratovega prenosnika dostopa do nastavitev routerja?
2. Kako pridem do nastavitev za router kjer spreminjam frekvence in ostalo? (zraven routerja ni dal navodil ker je rabljen router)

router je WL-520GC
Več na: www.mimovrste.com/artikel/2470018426/br...

DeeCoy ::

kakšne frekvence bi ti spreminjal?? a maš kej pojma o računalništvu?? Drgač prideš pa do ruterja takole:
1.Start
2.Zaženi
3.V tist okvirček napišeš "cmd"
4.V konzolo, ki se odpre napišeš "ipconfig"
5.Najdeš Wireless LAN connection(nekaj takega) in pod tisto piše delafut gateway(privzeti prehod)
6.Tist ip, ki ga piše daš v brskalnik
7.Vneseš prijavne podatke.. in potem si v nastavitvah routerja..

Upam da sem pomagal lp

si hvala
In ugotovil sem da je tam tud geslo. Še skos pa nevem zakaj je na začetku njegov pc priklopil na router.

fosil ::

Zato ker je treba ruter skonfigurirat, to pa narediš tako da gor priklopiš en računalnik in se povežeš na ruter.
Tako je!

fizikalac ::

Ni važno kateri računalnik priklopi na router, važno je samo da ga prek njega konfigurira. Lahko bi bil tudi od babice pa bi še vedno vsem lepo delalo. Če te zanima kateri način gesla imaš poglej v nastavitvah routerja, sigurno kje piše!
LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wireles mi nagaja :(

Oddelek: Pomoč in nasveti
232476 (2034) mulc007
»

Router Security

Oddelek: Pomoč in nasveti
368987 (8393) Route66