» »

HP Slate v dveh okusih: WebOS in Windows 7

HP Slate v dveh okusih: WebOS in Windows 7

McKinney v pogovoru

CNet - Najprej je Hewlett-Packard odpovedal svoj tablični računalnik Slate, potem so se pojavile govorice, da Slate vendarle bo, in sedaj ga je njihov tehnični direktor Phil McKinney resnično napovedal. V intervjuju na konferenci Demo Fall je potrdil, da je HP Slate z operacijskim sistemom WebOS že skoraj dokončan in da bo izšel v začetku prihodnjega leta.

Medtem se podjetje trudi, da bi HP Slate z Windows 7 izšel še prej, idealno bi bilo še v letošnji praznični sezoni. Kot pravi McKinney, so ugotovili, da poslovni uporabniki hočejo Slate. Imajo kopico strank v prodaji, zdravstvu in finančništvu, ki terjajo prenosnost in bodo veseli Slata z Windows 7. Domačim uporabnikom bo namenjen Slate z WebOS, ki ga je HP podedoval od Palma.

V intervjuju se je McKinney dotaknil še prevzemov, za katere (Arcsight, Palm, Fortify in 3Par) je HP v zadnjem času odštel pet milijard dolarjev. Pojasnil je, da ne gre za naključne nepovezane nakupe, temveč imajo vizijo utrditi se kot ponudnik, kjer lahko stranka dobi celoten sistem za vse rabe, ki so že integrirani in delujoči.

13 komentarjev

nekikr ::

Hm, a potem moram biti en hud podjetnik, da me blagoslovijo s svojim Win7 tabletom? Če pa to nisem pa dobim uber lep obtežilnik za papir?

opeter ::

nekikr je izjavil:

Hm, a potem moram biti en hud podjetnik, da me blagoslovijo s svojim Win7 tabletom? Če pa to nisem pa dobim uber lep obtežilnik za papir?


Kaj pa je narobe z WebOS? Je neuporaben?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

huelz ::

Sam se vedno cakam kaj bo iz Geminija...
Tega slejta nej kar imajo

nekikr ::

opeter: s samim OS nič, pomanjkanje programja me bolj moti. Kaj ti bo en hud bager, če pa nima možnosti priklopa nakladalke ali česarkoli drugega...tiste home-made aplikacije, ki enkrat delajo drugič ne, naj pa kar imajo.

smash ::

točno tako - danes sama naprava ni važna - važne so aplikacije, market

pa to enim še vedno kar in kar ne potegne..no apple že ve...

nekikr ::

In na koncu je za razširjenost Applovih izdelkov kriv extra duper hud marketing, zavajanje potrošnikov, nelegalna praksa.....ali pa morda fantje (in dekleta) pač vedo, kaj ljudje hočemo in nam to servirajo. Na lepem srebrnem pladnju.

LordPero ::

Eh, en bo že spacau skupi en dobr Ubuntu za Slate.
LordPero

r0ker ::

niso pomembne dejanske aplikacije, ampak ŠTEVILO aplikacij. TO je TO kar se apple zaveda

lurker ::

Da boš težko našel 5 aplikaciji na kateremkoli mobilnem OS, ki nimajo boljšega ekvivalenta na iOS je pa verjetno samo nori slučaj. Na žalost je pa takih, ki so samo na iOS, na stotine.

Bor H ::

Res? Joikuspot recimo? Aja, tethering ni priljubljena tema Android in iOS sveta.

lurker ::

Precej nezanimiva. Glede na to, da tethering iOS in Android obvladata out-of-box že ohoho časa.

Bor H ::

No, oba imata precejšnje omejitve pri tem, in ne, tudi če jih pripraviš do dela ne delata tako lepo oz. nimata vseh mogočih nastavitev ki znajo pridet prav. Kaj pa data call? Že lahko to v nastavitvah telefona vneseš in si normalno dosegljiv? Al rabiš 3rd party aplikacijo? Pa ne mi skypa zdej vn prvlečt, v mislih imam voip, ki ga ponuja Mobitel.

Sicer pa, zakaj jaz branim Symbian, povej kaj lahko ti počneš na iPhonu kar jaz ne moram, pa vzemiva igre iz enačbe, ker recimo, da igre niso ravno za definicijo smart phona, pa tudi te, ki jih imam za Nokio, jih še nisem preigral.

lurker ::

Sicer nimam iPhone-a, ampak ok.

Ne vem zakaj bi igre ne smele bit na smartphonih (definitvno se boljše igrajo na njih kot na dumbphonih), ampak ok. Si lahko streamaš poljubni video z on-the-fly adaptive-rate konverzijo, podnapisi, preko 3G, ko v parku poležavaš? Seveda tako, da nadaljuješ od tam kjer si prejšnji dan končal. Pa da ne gremo v ostale zadeve, ki ti lahko prihranijo dosti časa in živcev. Žongliranje z multimedijo, aplikacijami ipd. Sej super, da se tudi taki kot so Layar naposled spomenjo, da obstaja še neki Symbian, ampak trdit, da "Symbian is where it's at" je pa...

Ampak sej vem, te debate so obsojene na propad. Ker tadrug si pri zdravi pameti ne zna predstavljat zakaj bi kdo kaj takega počel oz. noče počet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lurker ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP-jeva nova ogromna pametna telefona

Oddelek: Novice / Android
85931 (4070) zee
»

HP Slate z Windows 7 opažen v trgovinah

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
289277 (8517) PrimozR
»

webOS tablica v letu 2011

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
104177 (3458) opeter
»

HP Slate z Windows 7 naposled bo, a za podjetja

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
134522 (3771) techfreak :)
»

Slate in Courier sta odpovedana (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
10517516 (14918) subby

Več podobnih tem