» »

Indijski tablični računalnik za 30 evrov postaja realnost

Indijski tablični računalnik za 30 evrov postaja realnost

engadget - Poleti smo pisali, da Indija razvija tablični računalnik v vrednosti 30 evrov in da je prototip že nared, manjkali so le še proizvodni partnerji. Marsikdo je bil takrat skeptičen, a kot kaže, bo Indija res uspela izdati svoj tablični računalnik po napovedani ceni. Te dni so namreč podpisali pogodbo s podjetjem HCL Technologies, ki bo proizvajalec novih tabličnih računalnikov.

Prvi modeli bodo imeli 7-palčni zaslon (kasneje bodo na voljo tudi verzije s 5- in 9-palčnim zaslonom), stali pa bodo napovedanih 35 dolarjev, pri čemer Indija za prihodnost napoveduje upad vse do 10 dolarjev. Točne specifikacije še niso znane, bo pa imela nova naprava povezljivost Wi-Fi, podporo za Flash in dvogigabajtno spominsko kartico. Prvi gotovi primerki bodo prispeli 10. januarja.

121 komentarjev

«
1
2 3

nekikr ::

Super, v kolikor je vsaj pol od tega res. Na žalost bo cena za Evropo najbrž 299EUR (ali tam nekje)...

donfilipo ::

Evo, na tistih 10% področij, kjer ima kapitalizem zaprežene in pod virtualnim bičem prestrašene res prave inovativne garače, tam se tudi danes dogajajo čuda. Problem je 90% ostalega. In to ne samo v kapitalizmu;((

nekikr je izjavil:

Super, v kolikor je vsaj pol od tega res. Na žalost bo cena za Evropo najbrž 299EUR (ali tam nekje)...


No če je to res, potem je zadnji čas, da evropsko birokracijo začnemo streljati. Skupaj z apologeti EU;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

opeter ::

Heh, po tej ceni jo v Evropi nikoli ne bomo videli (razen čez nekaj let na Bolhi ali Dilerju).

Je pa zanimivo, da je to prva realizirana tablica z Androidom.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Okapi ::

Je pa zanimivo, da je to prva realizirana tablica z Androidom.
Kar seveda ni res. Prvič, ta indijska v resnici sploh še ni realizirana, in drugič, prejšnji teden sem v Berlinu na sejmu IFA videl pet ali šest realiziranih tablic z androidom.
http://www.techgoondu.com/2010/09/06/an...
http://androidcommunity.com/ifa-2010-wr...
O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

oldguy ::

And here dies OLPC...

thramos ::

donfilipo ::

V moč take tehnologije, mislim da ni nobenega dvoma. Prej ali slej, in eno in drugo in tretje, razlike so v mesecih maksimalno letih. Ampak BO in bo še bolje.

Kar meni ni jasno od kje razlika med 35EUR in 299EUR na tako imenovanem globalnem prostem trgu, ki po prerokbah apologetov deluje perfektno. Da ni morda naš finačni balon napihnjen toliko, do imamo vse 5x dražje v povprečju kot indochina, oni pa na ta račun dobivajo delo in vsaj osnovne dobrine (1.stopnica po Maslowu:), hrana, stanovanje, gretje.....dobijo v razmerju na povprečno plačo celo lažje kot pri nas???? Ko sem na nekem forumu s tem malce bodel sicer dobrega ekonomista, se je izmotaval kot turški paša, ko ga okupirani srbi zaprosijo za neko dotacijo;((

Takole gre približno v filmu: 'Ali bi vi svetli mogli nama i nekoliko pomoči'
in paša na to: 'Ma ja. Rekoh do ovamo sa singericom, a inače ja ne znam. Moguče da je posle i cirilica. Ja stvarno ne znam.;((

Skratka pele so se balade o veličini prostega trga in hvalospev radosti Miltonu Friedmanu. To bo po defaultu kot odgovor na 30 let kardelja, zdaj himna še 10 let;((

Pa poizkusim še tu. Morda je kdo, ki lahko brez strahu, da ga gleda veliki brat, potrdi, da je finančna masa t.i. zahoda napihnjena, ker je tako imenovani prosti trg bolj fraza in da silni GDP-ji v bistvu v sebi kalkulirajo tudi dobro plačana drpajsanja birokratov za klinčevo zdravje. Ne bom rekel, da si nekateri niso znali dela narediti zakompliciranega in ga opravljajo zelo vestno. Le zagotovil jim ga je sistem, ko ga v bistvu z malce drugačnim odnosom, sploh ne bi bilo treba;(( Skratka larpurlarizem najbolj sofisticirane oblike.

In ko imajo tako indokitajci za par dolarjev zadovoljene osnovne potrebe, donekle celo bolj kot recimo evropejci, potem z veseljem štancajo pisane gluposti, pa tudi kako modrost, za evropejce. Prej so bili namreč hudo lačni. Jedro evrope pa je sanjalo in še sanja o delovni sili v eksotičnih krajih. Na nek način suženjski. S tem da suženj nosi daleko več odgovornosti kot mezdni delavec. Ko se ga postavi na rahlo liberalen ogled. namreč suženj ne sme po prvih liberalcih biti lačen, žejen, pretepan in brez doma;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zero0ne ::

Donfilipo, obstaja tudi druga opcija: Indijska tablica uporablja zastarel hardware, nelicenciran Android, in ne upošteva mednarodnih standardov. Po preizkusu parih kitajskih android tabletov ti lahko zagotovim, da je cena primerna kvaliteti.
uname -o

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zero0ne ()

donfilipo ::

Nelicenciran Adroid na indokina tržišču (par miljard ljudi in ne hrušica razedeljena med cirilico in latinico:) se mednarodno oglašuje in drkače ogreva na nov show LaToye????? To pa težko pogoltnem. Ampak dobro, bom pač moral brskati:)

Tisti o zastarelem hardweru znam? Tu moram priznati, da se nov knof na namizju odlično prodaja. In nova igrica ne laufa s 47FPS, kar današnji otroci opazijo boleče //(moj ku.ac!:)//. No nekaj natem je.

Nekaj je pa tudi tam, kjer sem bil prej.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Kar meni ni jasno od kje razlika med 35EUR in 299EUR
Razlika je v obljubljeni količini prodanih izdelkov. Razvoj izdelka je razmeroma drag, tudi če gre samo za sestavljanje že preizkušenih delov. Potrebuješ namenska orodja, pa nekaj gre za preizkušanje, pa trženje ... Več kot narediš izdelkov, na več delov se razdeli ta začetni strošek.

Poglej recimo predvajalnike DVD. Najcenejše dobiš za 30-40 evrov, in to z vključenim 20% DDV-jem, prevozom, servisom in trgovsko maržo. Tovarniška cena predvajalnika DVD je na Kitajskem manj kot 10 evrov. Pa je v njem pravzaprav več materiala, kot v eni takšni tablici. Ljudje si pravzaprav ne predstavljajo, kako poceni je štancanje čipov (in zaslonov LCD), ko enkrat tekoči trakovi stečejo.

Ko se firma loti izdelka, mora nastavit takšno ceno, da pokrije vse stroške razvoja s prodanimi recimo 50 tisoč kosi. In pride cena 100+ evrov. Če država obljubi, da bo kupila milijon kosov, lahko ceno takoj nastavijo ustrezno nižje.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

donfilipo ::

'Polako Okapi prvo čemo sa singericom', pa bom spraševal, kot da ne znam brskati in ne vem nič razen logike. Ok? Pa da vidimo.

Izdelek se bo delal v indiji in prodajal po svetu. Ok?
Evropski Mercatorium bi lahko naročil 100.000 kosov za šalo, in morda dobil še kak balon zastonj zraven:)

S prevozom to potem pride recimo 40 dolarjev. Potem seveda pride banda od standardizacije, ki je nadomestila carinike in izdelke zavrne, češ da so bolj nevarni od jedrske tehnologije južne osetije;(( In gre posel zu grund. To znam. Ampak če recimo novobalkanske carinike odmislimo in niti v indiji niti v evropi, ne bo nihče dejansko ogrožen zaradi tablet, kje hudiča je tu potem 299EUR??????
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

dzinks63 ::

Indija ima več ko milijardo prebivalcev. In takih tabletk bi samo Indijci pokupili malo morje, beri par sto milijonov (če bi vsak indijski šolar imel svojega). To pa je takšna količina da trga. Imeti samo 10 centov zaslužka pri kosu pri takšni količini je magija. Če pa prodajo še Afriki in še komu, se pa lahko pogovarjajo o milijardi+ prodanih kosov.

donfilipo ::

Ja in zakaj evropejci razen po logiki balkanskega carinika ne sodimo zraven??????
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

kje hudiča je tu potem 299EUR??????
Pa saj teh 299 evrov si je nekdo tule na suho izmislil (in pri tem tudi mastno pretiraval). V resnici nihče ne ve, kakšna bo cena, niti približno Morda bo okoli 100 evrov ali kaj takega. Odvisno tudi od tega, koliko bo k indijskim 30 evrov prispevala Indija s subvencijami.

O.

Aljaz1980 ::

zakaj pa ne, toliko visoko sicer ne bo, bo pa okoli 100 vseeno ali pa višje, ker ni konkurence v tem segmentu in bodo prodajalci z veseljem maržo nabili, če bo sploh mogoče kupiti, to je tako kot ne moreš kupiti kitajskih avtomobilov, ker bi šla evropska in ameriška avto industrija v 3 pm

nekikr ::

Ja, izmislil sem si jaz (in to tudi napisal). Je pa to čisto standardna zadeva, da neka stvar tam stane nekaj 10 dolarjev, pri nas pa potem 100EUR ali več. Poglej si Tata Nano. Pri njih je "zastonj" pri nas je pa isto drag kot Renault Twingo ali kaj podobnega. Pa je avta 6x manj. Razlika je zaradi standardov (kvaliteta, varnost, emisije, itd.).

In ja, po 30 dolarjev (ali 50EUR) tega v Evropi ne boš videl. Zakaj? Ker je kupna moč neprimerno višja in zato morajo biti cene temu primerne. Kar probaj uvoziti poceni kitajske avtomobile pa boš videl kakšno ceno boš imel na koncu. Najmanj v rangu Renault Megane, pa čeprav je avto 3x cenejši na kitajskem.

dzinks63 ::

Poglej si Tata Nano. Pri njih je "zastonj" pri nas je pa isto drag kot Renault Twingo ali kaj podobnega.


Nano za Indijce in Nano za Evropo sploh nista primerljiva. Indijski Nano je gol in olupljen in je praktično moped na 4 kolesih (beri nova rikša), Evropski pa ima vso zahtevano normalno opremo glede zmogljivosti in varnosti.

nekikr ::

Ampak še vedno je rikša na 4 kolesih. Vso to dodatno opremo pa ima, ker jo mora imeti ali pa se tu ne sme prodajati. In točno tako lahko naredijo (in po potrebi bodo naredili) pri teh tablicah. Po ceni 30 dolarjev se v Evropi ne sme prodajati, pa če se na glavo postaviš.

donfilipo ::

Kar se avtomobilov tiče jih imaš (so bili), na nemškem trgu, solidni kitajčki zelo poceni. Prevoženih 10km:) Če se zaletiš, ni mercedes, a še vedno bolje kot twingo:) Ampak pri BMW in mercedezu so takoj sklicali sestanek. In je arabec vedel. Tole prodamo, kako boš registriral je tvoj problem, potem pa nič več:) To je veličina prostega svetovnega trga. Tisti, ki izdelek naredi, dobi za burek, ostalih 10, ki ga gleda in nadzira pa za pico;((

Razen ,če seveda ne narediš kaj res novega, kar indokinezi ne bi znali. Potem so pa bogi in morajo gruntat kako pokopirat. Nekatere stvari se dajo zlahka, nekatere pa niti ne. Sofisticirana orodja imajo neprestan 'touch' avtorja in cingljanje s prazno malho:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

darksamurai ::

donfilipo je izjavil:

Kar se avtomobilov tiče jih imaš (so bili), na nemškem trgu, solidni kitajčki zelo poceni. Prevoženih 10km:) Če se zaletiš, ni mercedes, a še vedno bolje kot twingo:) Ampak pri BMW in mercedezu so takoj sklicali sestanek. In je arabec vedel. Tole prodamo, kako boš registriral je tvoj problem, potem pa nič več:) To je veličina prostega svetovnega trga. Tisti, ki izdelek naredi, dobi za burek, ostalih 10, ki ga gleda in nadzira pa za pico;((


Po tvoji definiciji je soliden izdelek takšen, ki je 5x slabši od največjega podna, kar je bilo mogoče predhodno dobiti na nemških tleh. Vse kar je bilo dobro na tem avtu je bila lepa lupina (zunanjost). Vsi airbagi in ostale zadeve niso pomagale, ker volan pri trku ni ostal na svojem mestu, poleg tega je še Zastava imela boljše varnostne pasove... Pri konstrukciji in mašini ne moreš po kitajsko delati (slab material, katastrofalna izdelava), ker zadeva enostavno ne zdrži toliko kilometrov. Vidim, da si ne predstavljaš, koliko znanja, izkušenj in dela je potrebnega za razvoj avtomobila. Tega se kitajci ne bojo naučili v parih letih. Tudi če bi se naučili, normalno kvalitetnega izdelka ni mogoče narediti toliko ceneje. Zakaj misliš, da se večino delov za avto naredi v ravno v EU? Nemcem bi bilo pa čisto vseeno za majhno Slovenijo, če bi kitajci lahko naredili ENAKO KVALITETEN izdelek ceneje.

IceIceBaby ::

Tisti kitajski avtomobili so polomija za naše standarde. Pri nas se prodaja tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=255...

Gre za nekvaliteten izdelek, ki je primerljiv z avtomobili izpred 15, 20 leti. Samo malo bolj sodobno fasado ima čez.

Zadeva se prodaja precej slabo, to pa zato, ker je ZANIČ. Sploh ko zraven postaviš kakšno Kio, Hyundaja ali kakšno evropsko konkurenco. Za par jurjev več dobiš 5x boljši avto.

Enako je s tablicami. Pri nas enostavno ni trga za tablete za 30EUR. Kdo bo to kupil, če za 100EUR dobiš razne aPade in ePade s 500 ali 600mhz procesorjem, za par 100EUR pa iPada, ki je svetlobna leta pred ostalimi.

Ramon dekers ::

donfilipo je izjavil:

V moč take tehnologije, mislim da ni nobenega dvoma. Prej ali slej, in eno in drugo in tretje, razlike so v mesecih maksimalno letih. Ampak BO in bo še bolje.

Kar meni ni jasno od kje razlika med 35EUR in 299EUR na tako imenovanem globalnem prostem trgu, ki po prerokbah apologetov deluje perfektno. Da ni morda naš finačni balon napihnjen toliko, do imamo vse 5x dražje v povprečju kot indochina, oni pa na ta račun dobivajo delo in vsaj osnovne dobrine (1.stopnica po Maslowu:), hrana, stanovanje, gretje.....dobijo v razmerju na povprečno plačo celo lažje kot pri nas???? Ko sem na nekem forumu s tem malce bodel sicer dobrega ekonomista, se je izmotaval kot turški paša, ko ga okupirani srbi zaprosijo za neko dotacijo;((

Takole gre približno v filmu: 'Ali bi vi svetli mogli nama i nekoliko pomoči'
in paša na to: 'Ma ja. Rekoh do ovamo sa singericom, a inače ja ne znam. Moguče da je posle i cirilica. Ja stvarno ne znam.;((

Skratka pele so se balade o veličini prostega trga in hvalospev radosti Miltonu Friedmanu. To bo po defaultu kot odgovor na 30 let kardelja, zdaj himna še 10 let;((

Pa poizkusim še tu. Morda je kdo, ki lahko brez strahu, da ga gleda veliki brat, potrdi, da je finančna masa t.i. zahoda napihnjena, ker je tako imenovani prosti trg bolj fraza in da silni GDP-ji v bistvu v sebi kalkulirajo tudi dobro plačana drpajsanja birokratov za klinčevo zdravje. Ne bom rekel, da si nekateri niso znali dela narediti zakompliciranega in ga opravljajo zelo vestno. Le zagotovil jim ga je sistem, ko ga v bistvu z malce drugačnim odnosom, sploh ne bi bilo treba;(( Skratka larpurlarizem najbolj sofisticirane oblike.

In ko imajo tako indokitajci za par dolarjev zadovoljene osnovne potrebe, donekle celo bolj kot recimo evropejci, potem z veseljem štancajo pisane gluposti, pa tudi kako modrost, za evropejce. Prej so bili namreč hudo lačni. Jedro evrope pa je sanjalo in še sanja o delovni sili v eksotičnih krajih. Na nek način suženjski. S tem da suženj nosi daleko več odgovornosti kot mezdni delavec. Ko se ga postavi na rahlo liberalen ogled. namreč suženj ne sme po prvih liberalcih biti lačen, žejen, pretepan in brez doma;((


se nebi mogel bolj strinjati z navedenim!
Jokajo kako nizke plače imajo tu pa so veseli če po treh mesecih delavci izven ljubljane dobijo plačo za en mesec.
Te igračke so super, samo kaj ti bodo pomagale ko ne boš imel zapolnjenih osnovnih potreb.

opeter ::

nekikr je izjavil:

Ampak še vedno je rikša na 4 kolesih. Vso to dodatno opremo pa ima, ker jo mora imeti ali pa se tu ne sme prodajati. In točno tako lahko naredijo (in po potrebi bodo naredili) pri teh tablicah. Po ceni 30 dolarjev se v Evropi ne sme prodajati, pa če se na glavo postaviš.


Mene samo zanima, ali se lahko zgodi v prihodnosti, da bo nekakšnen pok in se bodo tudi v Evropi (ker bodo v povprečju slabe penzije, ali pa sploh ne bo penzij, ogromno brezposelnosti) iz različnih razlogov morali znižati raznorazni standardi?

Kakšni standardi? Vse, kar nas "obdaja". Recimo vedno svež kruh na policah trgovin, v trgovinah morajo biti ločene blagajničarke (oz. se le te, ko se ukvarjajo z denarjem, ne smejo dotikati ostalih stvari - beri npr. pekovskih/mesnih ipd. izdelkov v trgovini) in tako naprej ...

Seveda pa isto velja za raznorazne izdelke.

Ali pa se to ne more zgoditi?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Seljak ::

Brez brezveznih natolcevanj in umskih izpovedi,skratka,dokazali bodo,da lahko pride na trg izdelek,ki se lahko kosa z konkurenti z dosti manjšo prodajno ceno ;)

Ramon dekers ::

Seljak je izjavil:

Brez brezveznih natolcevanj in umskih izpovedi,skratka,dokazali bodo,da lahko pride na trg izdelek,ki se lahko kosa z konkurenti z dosti manjšo prodajno ceno ;)



res nevem zakaj je to problem speljat. Ko se tekoči trak požene se samo štanca.
Bo pa pri nas sigurno zadeva za 30% dražja, carina, marže in ostala sran...

Null ::

Seljak ::

Ramon dekers je izjavil:



res nevem zakaj je to problem speljat. Ko se tekoči trak požene se samo štanca.
Bo pa pri nas sigurno zadeva za 30% dražja, carina, marže in ostala sran...


Saj ravno to sem želel napisati,da je možno speljat in to so oz.bodo dokazali ;)

Hardstyle ::

Ker v sloveniji toliko damo na te standarde in varnost, zakaj potem vsake toliko časa beremo o samovžigih,"eksplozijah" in podobnih stvareh? Govorim o znamkah kot so HP,Garmin... Pa recimo Toyota in njen vpoklic vozil, veselo so se prodajali pri nam... pa pred letom dni je bil primer ko se na avtu niso sprožli airbagi (v sloveniji)... zakaj se še to lahko prodaja pri nam? Zakaj še zmeraj lahko v trgovinah najdeš izdelek ki nima zamenljive baterije? Ki nima slovenskih navodil? Da v kopru najdejo poln zabojnik Stihl motornih žag, končna postaja zabojnika je bila prav slovenija?
Zakaj lahko v MASSu kupim ponarejene najkice? Greš gledat na spletno stran proizvajalca kako veš če je ponaredek ali ne, greš v trgovino pogledaš, si rečeš WTF? Stopiš do prodajalca, ki ti pove da to pač tak je ker je to drugorazredna roba (ali celo tretjerazredna). OK, pol pa zakaj se prodaja po ceni prvorazredne oz. originala?
In še nekaj glede standardov pri nas... ravno berem da vlada dobi xxx novih avtomobilo in da bo privarčevan denar vložila v sončno energijo, super si rečeš. Pol pa vidiš da dobijo BMWje z 2.0 oz. 2.2 motorjem kateri z uporabo xyz tehnologije pijejo samo 9.3 litra? In ker vemo da se bodo uporabljali v mestu je to še en velik FAIL! BMW naj raje daruje avte na plin ali elektriko ali pa celo kaki avtobus za naše poslance. Zakaj se oni nebi vozili na delo z avtobusom(recimo poslanski avtobus, ki bi bil namenjen samo njim)? Na račun porabe goriva in potnih stroškov bi privarčevali ogromno ampak ne, oni potrebujejo nove bmwje vsakih 5 let! Kaj pri pizdi delaš z avtom da ga v 5ih letih obrabiš da ga je potrebno prodat? Pač se razlije kafe po sedežu, bojo že spucali saj nena jaz plačam... tak je to ja...

Pa da se ne začnemo menit o telefonih, poglejte kake jajce prodajata simobil in mobitel ki so dualsim ampak pač ker gor piše samsung je zato varno? Zakaj pa jaz ne smem uvozit nokie iz kitajske? Ker ni varna? Hvala, za svojo varnost bom poskrbel sam. Tud lestve mi doben ne drži, pa je verjetno večja verjetnost da se ponesrečim kot pa pri uporabi kitajskega izdelka.

Seljak ::

Skratka @Hardstyle,kaj si hotel povedati oz.napisati?? Da te je strah ko greš po lestvi,ali,da te nov tablični računalnik ne zanima?? Ali so morda krivi NIKE ponarejeni produkti,da ti sedaj nosiš Murine hlače?? Ostani pri bistvu,ki pa je Indijski tablični računalnik za 30

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Seljak ()

Ramon dekers ::

Seljak je izjavil:

Skratka @Hardstyle,kaj si hotel povedati oz.napisati?? Da te je strah ko greš po lestvi,ali,da te nov tablični računalnik ne zanima?? Ali so morda krivi NIKE ponarejeni produkti,da ti sedaj nosiš Murine hlače?? Ostani pri bistvu,ki pa je Indijski tablični računalnik za 30



povedati je hotel da nam kao na račun nekih standardov in varnosti zvišujejo cene.
Hey če je odprt trg nevem zakaj, pa če se grejo neki kvazi globalizacijo, zakaj nebi še ostalih stvari in dobrin uvažali iz kitajske?In sem prepričan da že imajo ablične računalnike, mogoče ne za 30$ ampak za 50$.

Evropa se tudi boji da nebi izgubila lastnih podjetij tistih ki še "kaj" proizvedejo, in se gre protekcionizem.

Drugače pa tudi sport 2000 in deichamn prodajata ponaredke.

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

Ti je odgovoril že Moris.

Glede mure, imam trojni komplet od njih. Več pa jih ne potrebujem ker je to za občasne priložnosti(nisem tak tip človeka da bi v takih oblačilih hodil na fax ali delo).

P.S.
Evropa proizvede bolj malo, več ali manj samo sestavljajo.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

opeteR:
Ali pa se to ne more zgoditi?

Lahko se. Ampak verjamem, da razumeš, da se to ne more zgoditi čez noč in še posebej ne zaradi neke indijske tablice.

Evropa se tudi boji da nebi izgubila lastnih podjetij tistih ki še "kaj" proizvedejo, in se gre protekcionizem.

Kar je trenutno tudi prav. Saj lahko spustijo cene vseh naprav (ali avtomobilov) na minimum, ampak potem ne zahtevaj 3000EUR plače, ker je boš dobil samo 300EUR. Če hočeš plačo ranga nekaj 1000EUR potem imaš tudi stroške temu primerno višje - na dolgi rok seveda. Lahko pa po tvoji ideji zapremo vse kar imamo v Evropi in kupujemo samo še "zastonj" kitajske in indijske stvari. Samo kaj bomo pa potem, ko nam zmanjka denarja? Delali tako kot oni, za nekaj pesti riža mesečno...

ALT ::

hardstyle, ti mesas produkte, ki ustrezajo nekim standardom a se kot vse na tem svetu tudi njim pripeti kaksna nezgoda, z zadevami, ki niso primerne za obtezevanje papirjev, saj bi se papir unicile z razlito baterijo ali samovzigom. enostavno so narejene po mnogo nizjih standardih kvalitete, varnosti in slabsimi materiali, pravtako pa ne prestanejo nikakrsna testiranja po proizvodnji. skratka jabolke in hruske.

saj ti nihce ne preprecuje, da uvazas iz kitajske. navsezadnje to pocne ogromno ljudi. le dokazi, da zadeva ni skropucalo, in je narejena po nekih standardih, ki veljajo pri nas. ce se tebi zdijo standardi slaba stvar se ne pomeni, da ne pomagajo kupu neukih ljudi, pa tudi ti bi najverjetneje znorel, ce bi vse stvari okoli tebe bile cheap kopije iz kitajske.

tudi z ponaredki je isto, ni prepovedano uvazanje noname oblek iz kitajske, dodatno sluziti na imenu ugledne znamke pa seveda je. in kako veste, da gre za kopije v sport2000 deichmanu itd?

pa tudi glede 100 bmwjev si cisto povrsno prebral..
Dogovor bo veljal pet let, avtomobile pa bo BMW vsako leto zamenjal za nove.

oh joy..

Ramon dekers ::

nekikr je izjavil:

opeteR:
Ali pa se to ne more zgoditi?

Lahko se. Ampak verjamem, da razumeš, da se to ne more zgoditi čez noč in še posebej ne zaradi neke indijske tablice.

Evropa se tudi boji da nebi izgubila lastnih podjetij tistih ki še "kaj" proizvedejo, in se gre protekcionizem.

Kar je trenutno tudi prav. Saj lahko spustijo cene vseh naprav (ali avtomobilov) na minimum, ampak potem ne zahtevaj 3000EUR plače, ker je boš dobil samo 300EUR. Če hočeš plačo ranga nekaj 1000EUR potem imaš tudi stroške temu primerno višje - na dolgi rok seveda. Lahko pa po tvoji ideji zapremo vse kar imamo v Evropi in kupujemo samo še "zastonj" kitajske in indijske stvari. Samo kaj bomo pa potem, ko nam zmanjka denarja? Delali tako kot oni, za nekaj pesti riža mesečno...



ja bom delal za 300€ samo potem naj dajo ceno za stanovanje 10€ na teden, hrano 30€, namesto pokojnine naj dajo ta denar meni, prav tako za zdravsvo (tako kot je tam) ... ne pa da serjejo in nabijajo cene osnovnih potrebščin do neba.
Sam vidiš kako požrešna je ta država samo jemlje in jemlje zgodi se nikomur nič, nikomur se ne gre za ustvarjanje večjih ciljev države, da bi dejansko država nekaj veljala in vlagala v to...Denarja bo tako ali tako zmanjkalo tu samo vprašanje časa je tako da ne bluzi o tem.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

ALT je izjavil:

hardstyle, ti mesas produkte, ki ustrezajo nekim standardom a se kot vse na tem svetu tudi njim pripeti kaksna nezgoda, z zadevami, ki niso primerne za obtezevanje papirjev, saj bi se papir unicile z razlito baterijo ali samovzigom. enostavno so narejene po mnogo nizjih standardih kvalitete, varnosti in slabsimi materiali, pravtako pa ne prestanejo nikakrsna testiranja po proizvodnji. skratka jabolke in hruske.

saj ti nihce ne preprecuje, da uvazas iz kitajske. navsezadnje to pocne ogromno ljudi. le dokazi, da zadeva ni skropucalo, in je narejena po nekih standardih, ki veljajo pri nas. ce se tebi zdijo standardi slaba stvar se ne pomeni, da ne pomagajo kupu neukih ljudi, pa tudi ti bi najverjetneje znorel, ce bi vse stvari okoli tebe bile cheap kopije iz kitajske.

tudi z ponaredki je isto, ni prepovedano uvazanje noname oblek iz kitajske, dodatno sluziti na imenu ugledne znamke pa seveda je. in kako veste, da gre za kopije v sport2000 deichmanu itd?

pa tudi glede 100 bmwjev si cisto povrsno prebral..
Dogovor bo veljal pet let, avtomobile pa bo BMW vsako leto zamenjal za nove.

oh joy..


hmm v deichamnu sem kupil čevlje http://www.neosport.pl/product-pol-1780...

to je bilo 2 leti nazaj, na njihovi uradni strani nisem našel teh čevljev.
Vem pač da je ponaredek, kako sem izvohal nima veze.
So pa super držijo že 2 leti in redno tečem v njih:)

Pa ne bluzi o nekih standardih poglej kako vegrad dela stanovanja in ostala sranja ki se delajo pri nas pa se bomo potem pogovarjali o standardih. Samo še nemci imajo neke minimalne standarde.

Okapi ::

na njihovi uradni strani nisem našel teh čevljev.
Pač ne štekaš, da imajo različne modele za različna tržišča in da na nemški (ali kar si pač gledal) spletni strani nimajo vseh modelov.

O.

Ramon dekers ::

Okapi je izjavil:

na njihovi uradni strani nisem našel teh čevljev.
Pač ne štekaš, da imajo različne modele za različna tržišča in da na nemški (ali kar si pač gledal) spletni strani nimajo vseh modelov.

O.



Ok!imaš prav, pri nas je vse kar kupiš originalno!
Ta model je res missing link!

Hardstyle ::

nekikr je izjavil:

opeteR:
Ali pa se to ne more zgoditi?

Lahko se. Ampak verjamem, da razumeš, da se to ne more zgoditi čez noč in še posebej ne zaradi neke indijske tablice.

Evropa se tudi boji da nebi izgubila lastnih podjetij tistih ki še "kaj" proizvedejo, in se gre protekcionizem.

Kar je trenutno tudi prav. Saj lahko spustijo cene vseh naprav (ali avtomobilov) na minimum, ampak potem ne zahtevaj 3000EUR plače, ker je boš dobil samo 300EUR. Če hočeš plačo ranga nekaj 1000EUR potem imaš tudi stroške temu primerno višje - na dolgi rok seveda. Lahko pa po tvoji ideji zapremo vse kar imamo v Evropi in kupujemo samo še "zastonj" kitajske in indijske stvari. Samo kaj bomo pa potem, ko nam zmanjka denarja? Delali tako kot oni, za nekaj pesti riža mesečno...


Me zanima koliko podjetji proizvaja izključno v EU kar pomeni, da delov ne uvažajo. Zame firma slo-tech s.p. katera sestavlja hladilnike iz komponent uvoženih iz kitajske ni EU firma oz. od nje nimam nič razen višje cene zaradi nalepke "domači proizvod". Je pa res,da ima zato moja mama zaposlitev v slo-tech firmi in 700€ plače. Ampak če bi imeli še firmo jože s.p. ki bi proizvajala komponente bi službo imel tudi oče.

ALT je izjavil:

hardstyle, ti mesas produkte, ki ustrezajo nekim standardom a se kot vse na tem svetu tudi njim pripeti kaksna nezgoda, z zadevami, ki niso primerne za obtezevanje papirjev, saj bi se papir unicile z razlito baterijo ali samovzigom. enostavno so narejene po mnogo nizjih standardih kvalitete, varnosti in slabsimi materiali, pravtako pa ne prestanejo nikakrsna testiranja po proizvodnji. skratka jabolke in hruske.

saj ti nihce ne preprecuje, da uvazas iz kitajske. navsezadnje to pocne ogromno ljudi. le dokazi, da zadeva ni skropucalo, in je narejena po nekih standardih, ki veljajo pri nas. ce se tebi zdijo standardi slaba stvar se ne pomeni, da ne pomagajo kupu neukih ljudi, pa tudi ti bi najverjetneje znorel, ce bi vse stvari okoli tebe bile cheap kopije iz kitajske.

tudi z ponaredki je isto, ni prepovedano uvazanje noname oblek iz kitajske, dodatno sluziti na imenu ugledne znamke pa seveda je. in kako veste, da gre za kopije v sport2000 deichmanu itd?

pa tudi glede 100 bmwjev si cisto povrsno prebral..
Dogovor bo veljal pet let, avtomobile pa bo BMW vsako leto zamenjal za nove.

oh joy..


Zakaj pa za kitajski izdelek velja da je recimo samovžig napaka zaradi ne spoštovanja standardov ob izdelavi, za priznane znamke pa pač vzamemo to v zakup da se tu pa tam kaj zgodi?
Skrupcalo je telefon ki pri nam stane 70€, njegovi funkcionalnosti pa sta barvni zaslon in MMS sporočila, kamera pa je 1.3.
Jaz sem pripravljen plačat price/performance. In če želim, da bom z avtom naredil 200k km in to brez iskanja rezervnih delov po celi aziji zato da bom naredil servis potem verjetno res nebom kupil ponaredka.
Tudi če hočeš uvozit telefon ki ni podoben iphone-u oz. ki ni nokLa in je čisto xyz firma(kitajska) in po možnosti celo brez napisov kot so iphone in NOKIA ga ne moreš.
Glede BMWjev je neki predstavnik v intervjuju povedal, da se avtomobili zamenjujejo vsakih 5 let ker se smatra da so takrat že dotrajani in to ni velikodušna ponudba BMWja ampak je pač tak napisano v nenapisanih pravilih slovenske vlade.

Hardstyle ::

Okapi je izjavil:

na njihovi uradni strani nisem našel teh čevljev.
Pač ne štekaš, da imajo različne modele za različna tržišča in da na nemški (ali kar si pač gledal) spletni strani nimajo vseh modelov.

O.


Pa da moreš bit pameten... delal sem v eni trgovini v kateri je bila roba čisti ponaredek. Če te zanima kaj več pa ZS.

donfilipo ::

IceIceBaby je izjavil:

Tisti kitajski avtomobili so polomija za naše standarde. Pri nas se prodaja tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=255...
Gre za nekvaliteten izdelek, ki je primerljiv z avtomobili izpred 15, 20 leti. Samo malo bolj sodobno fasado ima čez.
Zadeva se prodaja precej slabo, to pa zato, ker je ZANIČ. Sploh ko zraven postaviš kakšno Kio, Hyundaja ali kakšno evropsko konkurenco. Za par jurjev več dobiš 5x boljši avto.
Enako je s tablicami. Pri nas enostavno ni trga za tablete za 30EUR. Kdo bo to kupil, če za 100EUR dobiš razne aPade in ePade s 500 ali 600mhz procesorjem, za par 100EUR pa iPada, ki je svetlobna leta pred ostalimi.


Takole je. Za famozni tablet ne bi dal več kot 70€, pa če me ubiješ, ker pač ne vidim da bi gadget v žepu bil toliko pomemben. Do sedaj sem vedno nekako imel srečo, da je tintara in mobitel zadostovala, za krize med premori do PC-ja:) Ampak to je subjektivno mnenje, ki s tržno realnostjo nima dosti veze. Kolikšen je dejansko trg, in ali so geeki v evropi za 'gadget' zlahka pripravljeni odšteti tudi 200€, bodo 'merctorium' raziskovalci nemara že vedeli. RES JE! Evropa je poleg bahanja o enotnem globalnem in odprtem trgu, tudi polna geekov, ki zlahka zlistijo par 100€, da imajo pač najnovejše in the best. Čez 4 mesece zadevo prodajo za polovično ceno, ker hočejo novo!;(( In taki geeki dejansko podpirajo na eni strani tako razvoj novih gadgetov, kot tudi spretno psihologijo balkanskih carinikov;(( Z realnostjo pa to kaj dosti veze nima. Tudi pc-je (zame vrhunec real hitech gadgetov še vedno:)danes ne delajo amerikansky, ali evropejci, ampak po večini kitajčki.

Ampak o dobri stoenki pa sanjam od rane mladosti. In me rahlo matra;((
Imam insiderske informacije (in te poleg objavljenih meni povedo, da so gospoda hladni nemci resno pizdili:) da so kitajčki resno zaskrbeli tako BMW kot ostale, in če bi bili popolnoma zanič, jih ne bi. Skratka navodila ADAC-u, panika, opletanja okoli trgovcev in masivna antipropaganda, so znak, da jih kitajček skrbi daleko bolj od Fiata, Renaulta, Pontiaca itd.itd. Zato na te teze ne nasedam. Res je. Na eni strani se bo na kitajskem razvil trg bogatih in 'sprijenih' frikov, ki bodo kupovali samo GUCCI, Versace, Gabana in BMW, ali Mercedes. In številke ne bodo zanemarljive. Vendar kalkulacije kažejo, da srednji sloj, ki tudi tam vedno lažje našpara za avto, pa ne bo tako presran. Skratka kupovali bodo solidne stoenke in trgovska balinanja o dodani vrednosti po vseh sponzoriranih medijih, na katerih sicer nekaj resnice je, a zdaleč manj od pompa, bodo počasi povožena. Do takrat pa bodo verjetno tudi kitajci sprejeli kompromis, v evropske modeli dodali pepelnik, za katerega bodo zaračunali 7000€. (in to niti ni čista ironija:) Ko bodo tako obšli obsodbe o dumpingu, pomanjkanju demokracije in socialne države, bodo nekaj pa vendarle prodali...in na drugi strani je tudi res, da če so kaj domoljubi, naj najprej poskrbijo za svoje široko nepriobalno ogromno zaledje na biciklih;(( Ampak dobro, pogovarjamo se o židovskih poslih, kjer je umetnost interesanten izdelek najti kjerkoli, in ga prodati tudi manj premožnemu in varčnemu kupcu, še posebej če bo ta zadovoljen. To je pravo poslanstvo trgovca, SVETO, in ves point Friedmana je v tem, da ne bi smelo biti sile na svetu, ki bi tako poslanstvo ovirala ali rušila!!!!! In ne samo Friedmana! Takih židov naj bi bilo toliko, da bi bilo tudi stoenk iz celega sveta obilo. Pa se potem ti slikaj, s svojim 20k evrov dražjim BMW-jem:) S tem da če kriminalci ne bi bili idioti, bi vedeli, kje je denar. Ali pa....oh wait...vedo in so našli metodo;((;((;((

Tisto kar prodaja dotični na oglasu ni kompletno sranje:

http://www.caranddriver.com/reviews/car...

Poglejte si POUDARJAM, ne samo test ampak CENO! To ni 18k ampak 40k! Okoli tega se dajemo!!!!

Je pa seveda res. Barantanja in mučke okoli barantanj (s tem sem se osebno dobesedno mučil osebno zlasti z arabskim mučkarjenjem:) pa ceno oblikujejo dejansko in če je kdo toliko neumen da da 20 in več kil evrov več, pa naj da. Za ta denar bi imela žena in otrok svoj avto. Ne ravno Gucci, pa vendarle.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Ok!imaš prav, pri nas je vse kar kupiš originalno!
Nikjer nisem rekel, da je vse originalno. Ampak to, da modela ne najdeš na spletni strani, ne pomeni, da je ponaredek.

O.

ALT ::

na splosno je praksa, da se poslovni avti menjajo po priblizno 4-5 let, ker se pac takrat zacnejo pojavljati problemi. to je menda tudi tebi jasno.

sicer pa vidim, da je vama cisto jasno, da so vse tovarne na kitajskem enake, uporabljajo enake surovine in imajo enako kvalificirane delavce, tudi nadzor in vse je isto. le da ena zadeva pride brez brand name nalepke druga pa z, razlika je pa zato 50x. i bow to you.. :))

ps, donfilipo, po tvoje se s tem avtom fura cela kitajska, pri njih pa se prodaja za 3 kile riza in zlico cukra? :))

spomnim se izpred let, ko je krozil okoli crash test kitajske kopije opel frontera. zadeva je navzven bila skoraj enaka, le da pri crash testu je armaturo prestavilo na zadnji sedez. ampak hej, sj kitajci ja niso dali slabsih materialov notri in poenostavili celotne sasije ne? vse je isto sranje.. :))

edit: pa se posnetek crash testa..

klik..

ampak hej, vazno da so nasi standardi brezvezni. pa varno voznjo otrok v solo vam zelim.. ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ALT ()

kitaj ::

Ramon dekers je izjavil:

Pa ne bluzi o nekih standardih poglej kako vegrad dela stanovanja in ostala sranja ki se delajo pri nas pa se bomo potem pogovarjali o standardih. Samo še nemci imajo neke minimalne standarde.

Ne bi te rad imel za soseda, če bi imel stanovanje prepredeno z najcenejšo kitajsko robo. Pri slovenski "kakovosti" pa je problem, da se gleda nalepke/žige in ne dejanskega stanja.
Na kitajskem najbolj razširjen model osebnega avtomobila pa ne prihaja brez razloga iz Volkswagnove tovarne v Shanghaiu.

Hardstyle ::

Še enkrat, vsi vemo da je roba iz kitajske v večini primerov manj kvalitetna od originalnih izdelkov in če se kupec tega zaveda nevem zakaj koga to moti?
Nekateri tudi pravijo da je kvaliteta hrane kupljena v Mulleru in Lidlu neprimerljiva, da eurospina ne omenjam, pa so povsod vrste se mi zdi. In če že pri hrani nismo tako pazljivi kaj in kje kupujemo zakaj bi potem morali biti pri takih zadevah kot so "igračke" s kitajske ki so verjetno bistveno manj nevarne kot živila vprašljivega izvora.

donfilipo ::

Ime firme stoji za kvaliteto in kontrolo kvalitete. Niti mercedes ni ves v nemčiji, ampak tudi v turčiji;(( in seveda na kitajskem. Ker sem sam že gledal sranje od mercedesa dežurno v okvari in videl čudo od KIE, ki je šla kot traktor, se zanesem na malo loterije (in podatke o stroških razlike med okvarami različnih firm in seveda ceno!

Niso bile vse stoenke zanič in tudi vsi mercedesi niso dobri. Ampak dejanske razlike so bolj psihološke, kot realne. Pomeni dobro ime, ko se zgradi, prinese veliko več, kot je sam izdelek vreden v primerjavi z brezimnim prodirajočim! Kot kupec je to dobro vedeti. Kot trgovec pa tudi!

http://www.whatcar.com/car-news/what-ca...

ps, donfilipo, po tvoje se s tem avtom fura cela kitajska, pri njih pa se prodaja za 3 kile riza in zlico cukra?


Jok večina kitajcev se vozi z bicikli. To tapkam že 10-tič in pezdekovska podtikanja so odveč!!!!
Ampak, ker me za njih manj skrbi, kot za slovenski trg z avtomobili, se trudim tapkati argumente.
Isti avtič iz iste firme (in pezdekanja o drugih tovarnah so butasta) je stal 40k in zdaj 20k. 40k ni vreden. 18k pa še kako!
Trgovec nudi garancijo in mu je treba čestitati za odlično opravljen posel!!!! Pa mi ni dal niti za Cocto, ampak mi je všeč trgovec ki ni mučkaroški bumbar. Ne pomeni, da ne bo zaslužil. Pomeni, da je avto na kitajskem še prekleto manj od 18kil evrov in da je zaenkrat našel ovinek okoli evropskih carinikov!!!!

Poslovne avtomobile se pa menja tako kot Pahor. Svaka čast borutu. Džabe! Čeprav tukaj bi pa pri zastonj kosilu morali marjanci že malo dvigniti ušesa;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Ramon dekers ::

Hardstyle je izjavil:

Še enkrat, vsi vemo da je roba iz kitajske v večini primerov manj kvalitetna od originalnih izdelkov in če se kupec tega zaveda nevem zakaj koga to moti?
Nekateri tudi pravijo da je kvaliteta hrane kupljena v Mulleru in Lidlu neprimerljiva, da eurospina ne omenjam, pa so povsod vrste se mi zdi. In če že pri hrani nismo tako pazljivi kaj in kje kupujemo zakaj bi potem morali biti pri takih zadevah kot so "igračke" s kitajske ki so verjetno bistveno manj nevarne kot živila vprašljivega izvora.



Joj kakšne imate. To da ima lidl nekvalitetno robo hrane je totalno debilno in neutemeljeno, sem nekaj časa delal tam in vem da kar se hrane sploh sadja tiče imajo le te oceno A!
Aja včasih poglej od kje pride hrana, kar nekaj jo je kjer piše: MADE IN CHINA! Sploh kakšna čebula!


Strinjam pa se da če trgovec jamči za blago in da garancijo, hey zakaj pa nebi imeli izdelkov iz kitajske?
Vem da je imel osram pred leti težave s svojo enoto na kitajskem, kjer so podnevi izdelovali za primarno podjetje, ponoči pa za druge posrednike, fake izdelke brez napisa osram!

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

Ramon dekers je izjavil:

Hardstyle je izjavil:

Še enkrat, vsi vemo da je roba iz kitajske v večini primerov manj kvalitetna od originalnih izdelkov in če se kupec tega zaveda nevem zakaj koga to moti?
Nekateri tudi pravijo da je kvaliteta hrane kupljena v Mulleru in Lidlu neprimerljiva, da eurospina ne omenjam, pa so povsod vrste se mi zdi. In če že pri hrani nismo tako pazljivi kaj in kje kupujemo zakaj bi potem morali biti pri takih zadevah kot so "igračke" s kitajske ki so verjetno bistveno manj nevarne kot živila vprašljivega izvora.



Joj kakšne imate. To da ima lidl nekvalitetno robo hrane je totalno debilno in neutemeljeno, sem nekaj časa delal tam in vem da kar se hrane sploh sadja tiče imajo le te oceno A!
Aja včasih poglej od kje pride hrana, kar nekaj jo je kjer piše: MADE IN CHINA! Sploh kakšna čebula!


Strinjam pa se da če trgovec jamči za blago in da garancijo, hey zakaj pa nebi imeli izdelkov iz kitajske?
Vem da je imel osram pred leti težave s svojo enoto na kitajskem, kjer so podnevi izdelovali za primarno podjetje, ponoči pa za druge posrednike, fake izdelke brez napisa osram!


Se strinjam s tabo zato pa sem napisal "nekateri pravijo".

Dober primer si dal, in ker tam ni bilo napisa osram ampak samo "lightning ball" to pomeni da je bila ta žarnica nekvalitetna/nevarna?
Kako vemo, da se kaj takega ne dogaja v drugih podjetjih?


Pa še glede tiste obutve da pač majo za vsak trg drugačn model/kvaliteto. Ok podpiram to ampak samo v primeru da je cena primerna kvaliteti torej price/performance.

Zgodovina sprememb…

ALT ::

pa ti ves, da je 2 lete nazaj avto, ki je pri nas kostal 20k EUR v US kostal vsaj 30k$, ce ne se vec? in cena je 19kEUR v akciji in ne 18k kot trdis.
ti tudi rad podtikljivo navajas svoje argumente, ki imajo bore malo veze z resnico.

sicer pa 19kEUR niti ni tako malo za avto in seveda ima vse potrebne certifikate. tako da ima bore malo veze z jokanjem, zakaj si vsak ne sme iz kitajske uvoziti karkoli mu pade na pamet.

sicer pa nikakor ne trdim, da kitajci ne morejo proizvajati kvalitetnih izdelkov po nasih standardih. seveda jih lahko, ampak temu je tudi primerna cena. trdim pa, da za 1/5 cene ne bos nikoli dobil enakega izdelka, ker enostavno to ne gre tako. vedno se poseze po raznoraznih varcevalnih ukrepih, ki jih kitajci odlicno obvladajo.

hardstyle, za to so pa krivi le trgovci, ki v zelji po maksimalnem dobicku narocajo iz sivega trga in pri nas prodajajo po originalni ceni.

sicer pa se mi zdi, da je okapi ciljal na to, da se po drugih trziscih prodajajo drugacni modeli, in zato ne mores sklepati, da gre za ponaredek, ce ga ne najdes na spletni strani prodajalca. obstajajo pa tudi isti modeli, ki imajo na razlicnih trziscih razne spremembe, kaksen kos drugace pobarvan, drugacne vezalke itd..
tako da ce kupis pri nas, in ima zadeva originalne etikete in embalaze sem skoraj preprican da ne gre za ponaredek. se pa seveda da kupiti tudi ponaredke v trgovinah, vendar ti ne pridejo z holografskimi nalepkami, embalazo itd, kot orginal..

Hardstyle ::

ALT je izjavil:

pa ti ves, da je 2 lete nazaj avto, ki je pri nas kostal 20k EUR v US kostal vsaj 30k$, ce ne se vec? in cena je 19kEUR v akciji in ne 18k kot trdis.
ti tudi rad podtikljivo navajas svoje argumente, ki imajo bore malo veze z resnico.

sicer pa 19kEUR niti ni tako malo za avto in seveda ima vse potrebne certifikate. tako da ima bore malo veze z jokanjem, zakaj si vsak ne sme iz kitajske uvoziti karkoli mu pade na pamet.

sicer pa nikakor ne trdim, da kitajci ne morejo proizvajati kvalitetnih izdelkov po nasih standardih. seveda jih lahko, ampak temu je tudi primerna cena. trdim pa, da za 1/5 cene ne bos nikoli dobil enakega izdelka, ker enostavno to ne gre tako. vedno se poseze po raznoraznih varcevalnih ukrepih, ki jih kitajci odlicno obvladajo.

hardstyle, za to so pa krivi le trgovci, ki v zelji po maksimalnem dobicku narocajo iz sivega trga in pri nas prodajajo po originalni ceni.

sicer pa se mi zdi, da je okapi ciljal na to, da se po drugih trziscih prodajajo drugacni modeli, in zato ne mores sklepati, da gre za ponaredek, ce ga ne najdes na spletni strani prodajalca. obstajajo pa tudi isti modeli, ki imajo na razlicnih trziscih razne spremembe, kaksen kos drugace pobarvan, drugacne vezalke itd..
tako da ce kupis pri nas, in ima zadeva originalne etikete in embalaze sem skoraj preprican da ne gre za ponaredek. se pa seveda da kupiti tudi ponaredke v trgovinah, vendar ti ne pridejo z holografskimi nalepkami, embalazo itd, kot orginal..


Opa, ne prehitro. Honda Accord (limuzina) je v USA prišla ceneje s transportom (ladja) in papirji do slovenije (koper) kot pa če bi jo kupili pri nam. Pa je to 7-8 let nazaj.

Ne niso krivi trgovci,oni so pametni. Kriva je država ki to dopušča. Medtem ko mene, nekega larifari posameznika jebe v glavo z uvozom gadgeta v slovenijo.

Zgodovina sprememb…

«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Indijski tablični računalnik za 35 evrov vedno bliže

Oddelek: Novice / Android
116256 (3967) Batko666
»

Indijski tablični računalnik za 35 evrov nared

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
3012681 (9033) gzibret
»

Indijskega tabličnega računalnika za 30 evrov še ni

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
53599 (3093) [D]emon
»

Asus povečuje uporabo Androida, niža cene

Oddelek: Novice / Android
114741 (3619) 3p
»

Indija razvija tablični računalnik za 30 evrov

Oddelek: Novice / Ostale najave
227132 (5946) nekikr

Več podobnih tem