» »

zajemanje videa z DV kamere - PROBLEM!

zajemanje videa z DV kamere - PROBLEM!

DrSergioDJ ::

Ok, mam kamero JVC GR-DV2000. Z njo sem posnel enkrat maja moj maturantski ples...zajemanje je slo ko suza lepo :D.

Zdej sm pa pred kakim mesecem se za ene 60min posnel raznega materiala in mam problem pr zajemanju.

Uporabljam Pinnacle Studio v.7, updejtano na 7.15.1 (tko nekak) in "transfer data" oz. "data rate" nikakor ne zadostuje, da bi zajemal DV video.

Za zajem naj bi potreboval 4444kb/s prenosa, moj disk pa ne zmore niti 2000kb/s... (okoli 1800-1900)...

Kaj mi je storiti? Disk sem ze formatiral, defrag dal...DMA if possible vklopu...??? Kaj morem kupit nov disk or wh00t?
Hvala za pomoc.
...

ru7 ::

Jst mam IBM >:D 7200rpm, pa dela na okol 24000 se mi zdi, če izklopim DMA pa okoli 3000

marS ::

Če maš ful matrjala na disku potem je dobro pred vsakim zajemom en defrag nardit...
se pa vsekakor ne bi spuščal v zajem in obdelavo videa če ne bi imel diskov 7200 rpm.8-O 8-O

Disk je IBM DTLA 45Gb, torej je 7200 rpm. Defrag NI pomagal. Sem sformatiral disk, mel zasedenih le cca. 10Gb in zopet probal - NIC!

Kaj mi preostane? Menjat disk?

Hvala in lp!
...

govno ::

ej ... ne paničari ... testiraj disk še s kakim drugim softverom ... mogoče se je updatu pinnacla sfuzlalo ...

če občutiš hitrost programja, winsow in ostalih zadev enako ... potem ni disk kriv!!!

catch je v tem, da ni enako :)

cca. 3 mesce se mi w2k neki sumljiv obnasajo in mi cim kej hitrej preklaplam med IE okni in recimo word fajli (da mam odprte po ene 2 vsaka), zadeva fuuul zasteka...pol je pa cez par sekund ok...

pa k zacne z neta vlect..kr zasteka vcasih vse..pol pa normalno laufa naprej (kazaa in podobno)
...

marS ::

premalo podatkov o sistemu da bi lahko direktno vedel kaj je narobe. Že ko si napisal da maš updejtan softver pa da ti disk počasi dela transfer rate /nimam pinnacla, ma predvidevam da ma zraven kak programčič za merit transfer rate/ že to neki ne štima, 7200rpm disk bi moral zajemat ko ura, če je vse v redu...
potem ko pišeš da ti win2k neki drmajo, ne vem tut to lahko moti, video zajem in montažo praktično vse moti kr je na računalniku če hočeš da bo ok....
Mal podatkov:
kako zajemaš - direktno sz pinaclom ali s kakim drugim programom?
kake kodeke maš naštimane za zajem in shranjevanje?
zvočna karta? na plošči al samostojna?
ne vem...če mam jaz kak tak problem potem kr traja reševanje.....
upraši še tukaj: DVdoctor.net
...no more heroes...
https://ilbis.com/

- zajemam direktno s pinnacleom
- kodeki za zajem in shranjevanje..tm mam pac nastiman "DV video encoder" (tko k sm mel takrat k je delal)
- zvocna je sb 5.1, samostojna, ni na plati (je pci, ma ni itegrirana)
- bom prasu se tm, hvala
...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nezadovoljen s kvaliteto slike, zajete z VHS

Oddelek: Zvok in slika
162027 (1697) NazgulRR
»

Zajem VHS v računalnik

Oddelek: Zvok in slika