» »

Format mt2s in obdelava HD videa

Format mt2s in obdelava HD videa

salabajs ::

Pozdrav.

Imam sledeči problem oziroma vprašanje. Imam novo Sony-jevo kamero. Sem nov na tem področju in vas prosim za pomoč.
Kamera omogoča snemanje v HD ločljivosti - zadeva se shrani v format .*mt2s. Ker se sam ne spoznam na obdelavo videa in datotečnih formatov za videe, me zdaj zanima.. kako bi si jaz lahko shranil v takšen format, da bi posneti video lahko gledal na PCju oz. na LCD TVju?
Kamera se bo uporabljala za domačo rabo. Rad bi se naučil sestaviti osnovni video (da nimaš samo nametane posnetke ampak narediš neki končni izdelek). Kateri program mi priporočate? Če uporabim takšno zadevo "CyberLink.Power.Director.Ultra.7.0.0.1628" je ql? Zanima me predvsem za HD kvaliteto.. Če že kamera omogoča zajemanje in ustvarjanje boljše kvalitete slik (videa) zakaj potem ne bi takšne tudi predvajal na zaslonu..

Sem brskal po spletu (tudi po forumu) ampak sem želel vseeno odpret novo temo, ker upam, da mi boste podali direktne kratke odgovore (rabiš to pa to, da narediš.. obdelaj s tem.. pa boš mel.. ;) -> takšnega tipa) :)
Predvidevam, da lahko spremenim v drug format, katera bom lahko gledal brez da bi mi 'štekala' slika, kvaliteto slike pa bom ohranil. Kot sem že omenil, rad bi obdelal video v nek končni izdelek, ki ga bom lahko zapekel na DVD in gledal preko televizije.

HVALA za vsak koristen odgovor.

Lp.

Nikonja ::

Kratko ti bom odgovoril in to je da je ta Cyberlinkov program odličen za prve pol pa tudi malo napredenejše korake z obdelavo videa. Nič ti ni treba konvertirat ker ti bo program na koncu ko zložiš vse in dal v format kateri tebi paše.
Ja pa sam pozabil, čim veče se sam igraj z programov ker nimaš kaj uničit, tko se boš največ naučil pa plus še kakšen tutorial pogledaj !

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

popster ::

http://forum.videohelp.com/threads/2976...

če hočeš konvertirat. sicer pa poglej tudi windows movie maker, ker že imaš notr

salabajs ::

Najprej hvala za odgovore.

Kaj pa program Adobe Premiere Elements 7.0 je uporaben za te zadeve? Kako naj 'sestavljen filmcek' shranim (torej kakšen format, kodiranje itd. nastavitve me zanimajo), da bo max kvaliteta?

Lp.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj izbrat: .mts ali mp4

Oddelek: Zvok in slika
133844 (3574) vasquez
»

Hd kamera, tv .... itd

Oddelek: Zvok in slika
353609 (3251) JOKER