Forum » Pomoč in nasveti » ali obstaja takšna formula za excel?
ali obstaja takšna formula za excel?
anika87 ::
Imam eno tabelo, v kateri bi rada seštevala in odštevala v isti vrstici.
Ali lahko oblikujem takšno formulo???, da mi recimo stešteje celico iz stolpca A in B, C in D preskočim (ker imam število samo za lažje razumevanje zabeleženo), nato odštejem še npr. D in F in spet preskočim G in vsoto dobim v H.
Kako naj oblikujem takšno formulo?
Hvala!!!
Ali lahko oblikujem takšno formulo???, da mi recimo stešteje celico iz stolpca A in B, C in D preskočim (ker imam število samo za lažje razumevanje zabeleženo), nato odštejem še npr. D in F in spet preskočim G in vsoto dobim v H.
Kako naj oblikujem takšno formulo?
Hvala!!!
s1m0n ::
Če sem prav razumel, uporabi to formulo za H =SUM(A1;B1)-SUM(D1;F1) vsebina H1 mora izgledati tako =SUM(A1;B1)-SUM(D1;F1)
In jo na to kopiraš čez stolpec H, primeš črni kvadratek v desnem kotu H1 in ga razvlečeš.
In jo na to kopiraš čez stolpec H, primeš črni kvadratek v desnem kotu H1 in ga razvlečeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako izračunaš?Oddelek: Pomoč in nasveti | 985 (729) | WizzardOfOZ |
» | Excel - kako odšteti odstotek le pozitivnim številom v stolpcuOddelek: Pomoč in nasveti | 1068 (971) | luzork |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4218 (3862) | rferrari |
» | [Excel] problem z makrojem, visual basic (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5766 (5229) | steev |
» | Težava s seštevanjem v ExceluOddelek: Programska oprema | 2714 (2668) | Scarface |