» »

Smoothwall in wrt54gl

Smoothwall in wrt54gl

Netboy ::

Pozdravljeni,

ker mi wrt54gl s tomato firmwareom večkrat poklekne pred torrenti, kljub omejenemu številu povezav, me zanima če je možno sledeče.

Vzamem en star box, namestim smoothwall. Ena mrežna do modema, druga do wrt54gl, ki bo v tem primeru wirelles AP.

Če izklopim DHCP na wrt54gl ali normalno delujejo tudi žični lan porti?

Ali obstaja še kakšna boljša rešitev?

jan01 ::

Pa si sph gor dal tomato firmware? Predvsem priporočam odličen victekov mod download //ne pozabi pos uspešnem flashanju naredit hard reset!

gendale ::

ja, je možno

trnvpeti ::

kaksno linijo pa imas
wrt54gl z victekom to bo lepo delal do 40M liniji, pa recimo do 3000 povezav(p2p)
za kaj vec, kaj mocnejsega (boljsi cpu, pa vec rama)

Nikonja ::

Pol pa imaš ultra dobro verzijo routerja ker moj je umiral nad 30M in to je skoraj povsod testirano kot max. Kar se tiče raznih verzij tomata vsi enako umirajo z torrentima, mogoče z enim malo manj in drugim malo več, ampak sam šele zdaj videl ogromno razliko ko sam dobil Netgear wnr3500l. Taj ga pa dobesedno ubija v vsakem pogledu in je 15 eur dražji !

ja odvisno od pogojev
ko das victek, si nastavi las vegas tcp stack, dela bolje

in koliko tebi leti 3500L?
do kaksnih hitrosti, do koliko vzporednih session
kako se obnasa p2p na 3500L na tomato

imam 100/10 in ga res vrti na polno brez problemov, polni upload in download istocasno, kaj wrt54gl nikoli ni ratalo. Pol pa se vklopim na VLC, cisto za test, se 2 hd programa kaj doda se cca 30Mb in se vedno vse laufa. Imam nastavljen QoS tko da torrenti ne "pojejo" celi bandwith. Zaenkrat sam pa ful zadovoljen. Edini minus je da ga pri nas prodajejo po 100 in cez eurov, v avstriji ga dobiš za 65 !!! Kako in zakaj res ne vem !
Tudi je malo vec zaj... za dat tomato gor ampak nič hudega. Moraš prvo nalozit dd-wrt (ne dela dobro na njem-testirano) pol pa nalozis tomato (posebno razlicico) in si na konju :)

kako si nastavil, da ti delajo hd programi preko?
pa malo napisi, kako si nastavil Qos

Za HD programe nič nisem nastavljal, samo uklopim VLC in mi delajo normalno vsi T2 HD programi.
Z QoS sam se zaj... en teden ker vsak na netu ima svoje neke nastavitve tko da idealne za vse ni, ampak meni to najbolj dela.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

hvala
tole bo po mojem marsikomu prav prislo

lahko se napises par kratkih o:
-mogoce dela tv preko wifi
-mal povej(ali pa slika) o vpn(pptp,openvpn)
-mogoce kaj bi popravil, kaj ti manjka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tomato Firmware 1.21 v slovenskem jeziku

Oddelek: Omrežja in internet
408362 (3458) Veron
»

Linksys WRT54GL firmware

2710523 (9482) Skyman
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

7415587 (13334) neres
»

Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )

789436 (5665) Pyr0Beast
»

Ruter WRT54GL

473982 (2908) mihec87

Več podobnih tem