Forum » Pomoč in nasveti » Zamenjava procesorja
Zamenjava procesorja
caribbean ::
Živjo, pred kratkim se mi je pokvaril procesor AMD Athlon 64 X2 6000+ s podnožjem AM2 na matični plošči ASUS M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition. Ker ga na servisu ne morejo popraviti so mi ponudili novega, in sicer AMD ATHLON II X3 440 3.0 Ghz, ki pa ima podnožje AM3, saj procesorjev s podnožjem AM2 ne delajo več. Ker je moja matična plošča AM2+, kar pomeni, da podpira tudi AM3 procesorje, me zanima, če se splača vzeti tale procesor? Ali njegova hitrost ne bo popolnoma izkoriščena zaradi manjše prepustnosti matične plošče? S tuki tudi izhaja moje vprašanje, se splača vzeti kakšen boljši procesor, kot npr tale: Procesor AMD Phenom II X4 965 BOX AM3, z doplačilom, ali se ne splača, ker itak ne bo popolnoma izkoriščen?
Hvala.
Moja matična plošča: http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=0j...
Hvala.
Moja matična plošča: http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=0j...
jest10 ::
Tisi Phenom na tej matični ne bo delal. Max je Phenom 945 če se prav spomnem. Lepo poglej na proizvajalčevo stran kaj gre gor, posodobi BIOS nato pa menjaj
Ja ja, vem. Sem narobe napisal. Mislu sm tga Phenom II X4 945. V glavnm zanima me, če se splača kupt kšnega boljšega, al nima pomena, ker ne bo izkoriščen?!
Bolj je važno če ga boš ti sploh znal izkoristiti-torej kaj boš poganjal na njem.
Zaradi same plate ni kakšnih opaznih razlik. Naviješ za kake 100MHz in si na istem kot če bi imel procesor na AM3 plati.
Bi pa osebno raje vzel Athlon X4 640. Razlika v ceni je daleč večja od razlike v zmogljivosti(okoli 5%, v ceni je pa 30-40EUR)
Zaradi same plate ni kakšnih opaznih razlik. Naviješ za kake 100MHz in si na istem kot če bi imel procesor na AM3 plati.
Bi pa osebno raje vzel Athlon X4 640. Razlika v ceni je daleč večja od razlike v zmogljivosti(okoli 5%, v ceni je pa 30-40EUR)
BALAST ::
Jaz sem menjal iz AMD 6000+ na Phenom II 940BE pravtako na ASUS M2N32-SLI Deluxe, pa se je hitrost kar poznala v igrah.
Kar je bilo da sem moral nadgraditi BIOS, potem pa podpira matična tudi 6-jedrne procesorje Phenom II 1050 npr.
Prepustnost starejšega čipovja je za cca 5% slabša, ampak prej boš opazil pohitritve, kot pa tako malenkostno zavoro.
je pa ena super aktualna tema z vsem mogočim okoli ASUS M2N32 SLI Deluxe, ki ima že okoli 700 strani in boš našel v pol ure vse odgovore.
Kar je bilo da sem moral nadgraditi BIOS, potem pa podpira matična tudi 6-jedrne procesorje Phenom II 1050 npr.
Prepustnost starejšega čipovja je za cca 5% slabša, ampak prej boš opazil pohitritve, kot pa tako malenkostno zavoro.
je pa ena super aktualna tema z vsem mogočim okoli ASUS M2N32 SLI Deluxe, ki ima že okoli 700 strani in boš našel v pol ure vse odgovore.
Se pravi se bolj splača vzeti AMD Athlon II X4 640 kot pa AMD Phenom II X4 945?! Razlika v ceni je okrog 30EUR.
Aja, pa še BALAST, na strani od ASUS piše, da je na tej matični plošči možno samo do največ tega X4 Phenom 945 procesorja. Šestjedrnih procesorjev ne podpira tale matična. Tako da tale Phenom je najmočnejši za tole matično.
Aja, pa še BALAST, na strani od ASUS piše, da je na tej matični plošči možno samo do največ tega X4 Phenom 945 procesorja. Šestjedrnih procesorjev ne podpira tale matična. Tako da tale Phenom je najmočnejši za tole matično.
Uradno ne podpira 6-jedernih. Neuradno pa z omejitvami pribljižno podpira. Po domače povedano, na tej plati v principu normalno deluje vse na AM3, kar ni BE verzija. Z AM3 BE procesorji ima velike probleme zaradi odklenjenega množilnika, tako da se jih izogibaj.
Vzemo Athlon X4 640 ali 635, ter navij. Nekje na 3300-3500MHz bi mogel prilesti.
Vzemo Athlon X4 640 ali 635, ter navij. Nekje na 3300-3500MHz bi mogel prilesti.
Kaj mislš athlon II X4 640 al pa II X4 635, phenom ne priporočaš, škoda dnarja?!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: caribbean ()
DarwiN ::
Seveda je phenom oslarija. Glede na testiranja je pohitritev ~5% v povprečju pri različnih aplikacijah, cena pa ~40% več... Vse torej jasno.
Je pa treba vseeno rečt, da gre zgolj za 40EUR in pa v primeru če misliš uber full navijat, potem se splača, ker je phenom odklenjen.
Je pa treba vseeno rečt, da gre zgolj za 40EUR in pa v primeru če misliš uber full navijat, potem se splača, ker je phenom odklenjen.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Seveda je phenom oslarija. Glede na testiranja je pohitritev ~5% v povprečju pri različnih aplikacijah, cena pa ~40% več... Vse torej jasno.
Ampak odklenjeni Phenomi na tej plati ne bodo delali Težave z množilnikom-plata se boota z minimalnim množilnikom, v BIOSu se ne da nastaviti pravega itd.
Gre le programsko spreminjanje množilnika v samih windowsih, pa še s tem imajo nekateri težave.
Isti šmoren je na moji M2N SLI-Deluxe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
BALAST ::
Tudi x6 podpira, čeprav še neuradno. Tale je zelo zagret za posodovitve in kot vidite v podpisu ima delujoč x6 procesor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nadogradnja starejsega racunalnika (procesor)Oddelek: Kaj kupiti | 1005 (844) | jest10 |
» | Ali bo AMD-jev CPU deloval na Gigabyte matični? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14222 (12913) | opeter |
» | AMD PhenomOddelek: Kaj kupiti | 5347 (3885) | x45 |
» | Intel vs. AMDOddelek: Kaj kupiti | 3730 (3060) | 69charger |
» | procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15635 (13906) | IvoJan |