» »

2 Routerja v hiši

2 Routerja v hiši

Ciklamen ::

Pozdrav.

Imam težavo in sicer, računalnik je v 2 nadstropju stanovanjske hiše, wireless router pa v kleti stanovanja, signal tu gor je zelo šibak (1 - 2 črtici), zato mi internet dela razmeroma počasi. Pa me zanima, je možno povezati router 2 (tega, ki bi ga imel nekje v sobi) s samo Ethernet kablom (tisti, ki gre v Mrežno kartico)?

Kakšna druga alternativa (Ethernet kabel ni dovolj dolg, da bi ga vtaknil v Laptop), vem da je še tista vtičnica, ampak tisto je preveč dela (celotno mizo odstranit, razbijat, itd.)? Se da dobiti kak podaljšek?
- End of the Post ->

Lonsarg ::

Ethernet kabel se da komot štukat, mislim da so eni taki plastični RJ-45. Recimo to, da narediš vtičnico je tudi nič drugega kot štukanje.

Lahko pa seveda za "štuk" uporabiš tudi poljuben switch/stikalo. Med drugim tudi router zna kot sswitch delovati, sam izklopit moraš v nastavitvah routerja kak DHCP, al pa dati v Access point mode/swith mode. Potem proproto daš kabel ki pride iz spodnjega routerja v en LAN priključek, v en drug LAN pa daš kabel, ki gre v laptop.

Če pa je ta router brezžični, pa lahko ga naštimaš, da deluje kot Access point in lahko potem preko WIFIja se nanj z laptopom povežeš.

Možnosti je na pretek:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Aja pa res, na Switche sem pa kar pozabil...Hvala Azgard :)
- End of the Post ->

Rešil s switchem za 20EUR :D Hvala še enkrat Azgard :)
- End of the Post ->

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Router kot AP - ethernet dela, WiFi ne

Oddelek: Omrežja in internet
152795 (2623) ziu
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7815001 (13590) styled