» »

Velika poraba CPU-ja

Velika poraba CPU-ja

Fifty ::

Zadnje par dni imam velik problem, in sicer ne morem delati skoraj ničsear, ker je poraba CPU-ja skor ves čas med 90 in 100%. Med procesi ni zaznati nič posebnega, razen standarden system idle process je na 99% kar mislim da je normalno, ne. Ta problem se mi je pojavil kar naenkrat, nič posebnega nisem delal. Prepričan sem tudi da ni za to kriv noben trojanc. Edina stvar, ki sem jo naredil je bila ta, da sem celoten komp preselil v novo ohišje, vendar je nekaj dni delalo normalno, tako da mislim da tudi to ni vzrok za težave, vendar me vseeno zanima, če je lahko kriv hardware (mogoče zanič disk?). Ko zaženem Process Explorer, mi takrat ko dela komp ekstremno počasi piše, da je velika uporaba CPU-ja pod Hardware Interruption.

Kakšna ideja?

LP Miha

Duhec ::

Nekaj je narobe s HW ali gonilnikom za neko napravo. Navadno disk.
Začni pa s tem, da preveriš, če disk slučajno ne laufa v PIO načinu namesto v DMA.

Fifty ::

Tako je, disk je kriv, in sicer sem preveril za slabe sektorje, ki pa jih software ni našel. Problem je v tem, ko recimo disk piše oz. bere traja nenormalno dolgo. Recimo, sem kopiral eno mapo, na drug disk manj kot minuto, na tega pa več kot 8 minut. Kaj bi lahko bilo? Je disk zanič? Se da to odpraviti?

Duhec ::

Stestiraj ga še z namenskim programom. Najdeš na spletni strani proizvajalca diska.
Ali pa kak HDD regenerator, ki je neodvisen od OS-a.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk "MELJE"

Oddelek: Strojna oprema
202906 (2309) energetik
»

PLIS HELP (komp šteka)

Oddelek: Pomoč in nasveti
151585 (1321) riS16
»