Forum » Pomoč in nasveti » PLIS HELP (komp šteka)
PLIS HELP (komp šteka)
riS16 ::
yo folk!
mam eno vprašanje, in sicer od punce komp je tak :
AMD dual core 4800 @ 2.600Ghz (AM2 podnožje)
2GB rama Patriot 800Hz
Gforce 8600GT 256rama
in problem je da ji v katerikoli igrci začne u hard štekat.. okol 12 fps. Najprej recimo dela 5 minut dobro, pol za 1 minutko šteka, pol pa spet dobr. Nič se ne segreva, ker sm zraven tud gledow stopinje. grafa okol 40-50 procesorja od 15-30 stopinj.
Stopinje so zelo dobre ampak nevem zakaj tko šteka.
Pol sm tud probow disable-at zvočno pa dat drugo, nič boljše. Probow sm dat drugo mrežno pa disableow v biosu, tud ni nč boljš.
uglavnem če bi kdo znal pomagat.. hvala vnaprej
Lp, Nino.
2GB rama Patriot 800Hz
Gforce 8600GT 256rama
in problem je da ji v katerikoli igrci začne u hard štekat.. okol 12 fps. Najprej recimo dela 5 minut dobro, pol za 1 minutko šteka, pol pa spet dobr. Nič se ne segreva, ker sm zraven tud gledow stopinje. grafa okol 40-50 procesorja od 15-30 stopinj.
Pol sm tud probow disable-at zvočno pa dat drugo, nič boljše. Probow sm dat drugo mrežno pa disableow v biosu, tud ni nč boljš.
Lp, Nino.
matej_jack ::
Kakšno pa imaš to hlajenje, da ima procesor 15°c?
Vseeno bi ti svetoval, da najprej temeljito sčistiš notranjost - hladilna rebra, ventilatorje.
Je pri vseh igrah enako?
Vseeno bi ti svetoval, da najprej temeljito sčistiš notranjost - hladilna rebra, ventilatorje.
Je pri vseh igrah enako?
823483 ::
Računalnik presesaj in prepihaj s kompresorjem, če ga lahko kje dobiš.
Nato nanovo naloži operacijski sistem in punci prijazno dopovej, da naj na računalnik ne nalaga usega sranja, ki ji pride pod roke. Najdi ji še spodoben antivirusnik in ji ga nato namesti.
Sedaj je namreč po vsej verjetnosti že prepozno za čiščenje OS-a. Računalnik je verjetno poln raznih virusov in programov, ki jih je ženska namestila in zdaj laufajo v ozadju in odžirajo sistemske vire.
Nato nanovo naloži operacijski sistem in punci prijazno dopovej, da naj na računalnik ne nalaga usega sranja, ki ji pride pod roke. Najdi ji še spodoben antivirusnik in ji ga nato namesti.
Sedaj je namreč po vsej verjetnosti že prepozno za čiščenje OS-a. Računalnik je verjetno poln raznih virusov in programov, ki jih je ženska namestila in zdaj laufajo v ozadju in odžirajo sistemske vire.
Meizu ::
yo folk!
2GB rama Patriot 800Hz
Gforce 8600GT 256rama
Lp, Nino.
1. senzor na CPUju imas pokvarjen.
2. spucaj si komp, ker je gotovo naprasen in se zato pregreva.
3. Namesti najnovejse gonilnike
4. ce vse to ne pomaga, potem imas ocitno nasran komp z vsemi mogocimi bedarijami in si po moznosti zraven staknil se kak virus. Znova nalozi OS.
XsenO ::
ZAnimivo, kako so vsi se vrgli na temperaturo. Lepo formatiraj na novo naloži winse in gonilnike pa probaj. Če ne pomaga pa začni šlatat po hardwerju
1 + 1 = 1
Karen ::
To zato ker je ziher tudi hardware kriv. Če najprej dela 5 minut v redu, potem pa dol pade je zato ker se pregreje (zagotovo ne začnejo virusi šele po 5. minutah delat). Prej bi rekel da je samo pregrevanje... jaz bi najprej to sprobal, potem šele preformatiranje (vsake toliko je itak dobr spucat OS).
333333 ::
ZAnimivo, kako so vsi se vrgli na temperaturo. Lepo formatiraj na novo naloži winse in gonilnike pa probaj. Če ne pomaga pa začni šlatat po hardwerju
+1
To zato ker je ziher tudi hardware kriv.
Ziher, tudi? :)
Spiritual
upam da mi bo lahko kdo odpisal na tole:
komp sem zrihtal tako, da sem zamenjal grafično na Ati Radeon 4850 512rama, zamenjal sem tudi napajalnik. Potem je z 2GB rama delalo en mesc lepo. Potem sem pa notr dal še 3.ram 1GB OCZ, vse je delalo hitreje nakar mi spet začne štekat kot pri prvem postu. zdej tud če vzamem tist 1GB rama ven, mi isto šteka.
če lahko kdo pomaga...naj prosim pomaga.
Drugače pa sm preveru za viruse z Avastom, Malwarebytes' Anti-Malware, in SpyDoctorjem. Vse kar je blo, je spucano. Na HD-ju je tud nov OS in vse in zopet šteka.
lp
komp sem zrihtal tako, da sem zamenjal grafično na Ati Radeon 4850 512rama, zamenjal sem tudi napajalnik. Potem je z 2GB rama delalo en mesc lepo. Potem sem pa notr dal še 3.ram 1GB OCZ, vse je delalo hitreje nakar mi spet začne štekat kot pri prvem postu. zdej tud če vzamem tist 1GB rama ven, mi isto šteka.
če lahko kdo pomaga...naj prosim pomaga.
Drugače pa sm preveru za viruse z Avastom, Malwarebytes' Anti-Malware, in SpyDoctorjem. Vse kar je blo, je spucano. Na HD-ju je tud nov OS in vse in zopet šteka.
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: riS16 ()
gorenjc ::
Potrebno bi bilo pogledati, kateri process požira največ resursov od cpu-ja.
Za take stvari je najboljši process explorer. Naj se ga zažene in potem spremlja. Ko bodo problemi, naj se s PE pogleda v stolpec CPU.Tako se bo videlo, kateri process je krivec.
Za take stvari je najboljši process explorer. Naj se ga zažene in potem spremlja. Ko bodo problemi, naj se s PE pogleda v stolpec CPU.Tako se bo videlo, kateri process je krivec.
ne zdej so temperature 40-45 ko ne igram in okoli 50-55 ko igram.
Grafična je Ati Radeon 4850 512rama
Rami so OCZ 2GB 800hz
Grafična je Ati Radeon 4850 512rama
Rami so OCZ 2GB 800hz
Xserces ::
Potrebno bi bilo pogledati, kateri process požira največ resursov od cpu-ja.
Probaj tole... Nekaj casa nazaj sem imel probleme z Punkbusterjem ko sem igral COD po 10 minutah mi je punkbuster zacel požirati ~50-80% procesorja. Mozno da se ti prizge kak proces ki ti zablokira procesor.
sm ubil proces PbstrA in PbstrB (nekaj podobnega) .. bom probal .. nvem pa zakaj je začel štekat šele ko sm vstavil 1GB OCZ rama. Ko sm mel samo 2GB je delal vredu(sem pol vzel ta 1GB rama ven pa je vseeno šekr štekal, kot da bi se ostali rami od tega 1GB nekaj nalezli). Sporočim kako bo zdaj ko sem ubil ta 2 procesa. Sicer pa dvomim da bo kaj boljše.
Ker je bil prej ta računalnik od punce in sploh ni imela Call of Duty-ja naloženega, samo MMORPG po imenu Runes of Magic, pa je vseeno štekalo. Na vsakemu sistemu pa verjamite da mam vse pod kontrolo (Antivirus, Anti Malware pa take fore) tud redno gledam pri Task Managerju procese, da vidm kateri proces vzame največ memoryja).
Res nvem kva naj nardim s temu kompom.
lp, Nino
Ker je bil prej ta računalnik od punce in sploh ni imela Call of Duty-ja naloženega, samo MMORPG po imenu Runes of Magic, pa je vseeno štekalo. Na vsakemu sistemu pa verjamite da mam vse pod kontrolo (Antivirus, Anti Malware pa take fore) tud redno gledam pri Task Managerju procese, da vidm kateri proces vzame največ memoryja).
Res nvem kva naj nardim s temu kompom.
lp, Nino
gorenjc ::
sm ubil proces PbstrA in PbstrB (nekaj podobnega)
Tole res bolj malo pomaga. Lahko je problem Runes of Magic.
Xserces ::
hmm... mas mogoce kaksen program k ma ksno antivirus protekcijo? ksn program kot je za spyware ki ima ponavadi zravn se antivirus scanner... mogoce se ti kaksen software krega ko more procesirat kaksne file
ker ce mas antivirus in nek wannabe antivirus ni ql:D ker se med sabo kregata
edin to je cudn "Ko sm mel samo 2GB je delal vredu"
ker ce mas antivirus in nek wannabe antivirus ni ql:D ker se med sabo kregata
edin to je cudn "Ko sm mel samo 2GB je delal vredu"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xserces ()
trenutno imam samo Avasta, SpywareDoctorja sm izklopu in prav tako MalwareBytes. V ozadju mi laufa torej, Steam, Utorrent, Avast, Zvok in Ati Catalyst.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sveže obnovljen PC, a zakaj počasen?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2279 (1820) | MrStein |
» | Težave z računalnikom - pomagajte prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 1319 (1210) | gorenjc |
» | Zamrzovanje K9N NEO V2/V3Oddelek: Pomoč in nasveti | 1126 (964) | riS16 |
» | The BEST spyware remover (kaček pameti in znanja)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1780 (1515) | pivmik |