» »

Onkyo TX-SR508 standby

Onkyo TX-SR508 standby

misek ::

Pozdravljeni,

potreboval bi pomoč za omenjeni receiver. In sicer ga lahko dam v standby samo, ko je izbrani vhod HDMI. Če imam kaj drugega pa ne. Je to normalno delovanje ali imam morda kaj narobe nastavljeno? Uporabljam originalen daljinec.

Peter

uvz123 ::

Daljinec je programerjiv in se včasih samodejno premakne in "upravlja" drugo napravo. Kaj se zgodi, če pritisneš prej tipko Receiver in šele nato tipko Vklop/Izklop?

Kaj se pa zgodi, če se vstaneš in ga ugasneš s tipko na samem receiverju?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uvz123 ()

misek ::

Vem da je programerljiv in lahko upravlja tudi druge naprave. Ampak vse lahko normalno upravljam samo v standby ga ne morem dati na drugih vhodih. Funkcija "prime" samo na HDMI vhodu. zato je malo čudno. Morda pa je to normalno delovanje, sam me vseeno malo čudi.
Če pritisnem standby na samem receiverju gre v standby tudi na drugih vhodih, AMPAK ga lahko zbudim samo s pritiskom na tipko na samem receiverju. Daljinec v tem primeru spet ne prime.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

uvz123 ::

Kaj pa, če kabel iztakneš iz HDMI vhoda in izhoda (torej na HDMI portih ni nič priključeno). Ali se receiverja še vedno ne da vklopiti in izklopiti z daljincem?

misek ::

Mhm, tega pa nisem poskusil. Dobra ideja. Javim zvečer.

misek ::

Takole. Sem delno pogruntal.
V standby gre samo na vhodu, ki je bil že prej izbran. Če prestavim vhod in pritisnem standby gumb se ukaz očitno sploh ne pošlje receiverju. Ampak če najprej pritisnem tipko receiver in nato standby potem gre v standby na poljubnem vhodu. Hvala uvz123 za idejo. Ampak zakaj je to sploh potrebno?? Kakšna ideja.

uvz123 ::

Jaz mislim, da je problem v tem, ker je ta receiver preveč pameten. Namreč po HDMI kablu se lahko naprave pogovarjajo po nekem protokolu (imena sedaj nimam v glavi) in lahko z enim daljincem upravljaš TV, DVD player... (play, stop, on/off itd.) in ker se očitno na drugi strani naprava ne odziva, receiver nič ne naredi. Če bi se naprava odzivala, bi se obe stvari ugasnile skupaj! Zato pa moraš najprej pritisniti tipko receiver, da receiverju explicitno poveš, da je ukaz samo za njega. To je samo moja domneva, ki pa ni nujno pravilna!

Dej preveri v nastavitvah, če lahko ta protokol ugasneš!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uvz123 ()

BigWhale ::

Pa si ziher, da izbiras vhod in ne druge naprave?

Jaz imam starejsi model Onkyo receiverja in je tko narjen, da lahko posameznemu vhodu dodelis tudi napravo. In ko zamenjas vhod, se spremeni tudi funkcija daljinca.

Pritisni tipko RECEIVER na daljincu in probaj potem standby :)

Scorpia ::

Ampak če najprej pritisnem tipko receiver in nato standby potem gre v standby na poljubnem vhodu. Je že probal. Kot je drug opisal verjetno hoče reciver izklopit prek HDMI drugo napravo, tako da poglej v navodili kako izklopiti, da pošilja ukaz prek HDMI. Če imaš na tv to priklopljeno poglej tudi navodila od tv-ja.
////

BigWhale ::

Ce je daljinec v katerem koli drugem mode-u potem tipka power deluje za tisto napravo, ki je tam in ne za receiver. Ce hoces ugasnit reciever potem moras prej daljinca dat v reciever mode.

Da ga potem ponovno prizges moras daljinca spet dat v reciever mode (ce ga vmes premaknes kam drugam). Za TV off ima pa posebno tipko, ki pa vedno deluje.

20sdfj093f ::

Ali je "težava" neodvisna od nastavitve "HDMI Control", ki vklopi HDMI Passthrough, ko je receiver v standby (sveti oranžna ledica namesto rdeče za standby) ?

LP

misek ::

BigWhale, zagotovo izberem drugi vhod saj je tam nekaj priključeno in tudi lepo predvaja na tem vhodu.
Sem poskusil vključit in izključit HDMI Passthrough in ni razlike.

Moti me to, da moram za standby najprej pritisniti receiver tipko, kot da bi daljinec "pozabil", katero napravo je nazadnje obdeloval. Ampak lahko pa poljubno izbiram poljubne vhode, če sem na HDMI se lahko premikam po OSD displayu, samo v standby noče preklopit. Čudno.

zagi123 ::

Isto se meni dogaja na TX-SR308...

misek ::

Res? Pol je pa to morda normalno delovanje. Škoda. Bo treba kupiti en univerzalni daljinec. Gledam Logitech Harmony 600.

delfinus ::

To je normalno. Vedno moras na daljincu izbrati napravo, ki jo zelis kontrolirati in sele nato lahko pritisnes tipko za izklop. S temi daljinci lahko kontroliras vrsto aparatur. V osnovi so navadni daljinci preprogramirani za naprave istega proizvajalca. Torej ce bi imel tudi Onkyo CD in pritisnil CD na daljincu od receiverja, bi v naslednjem koraku ob pritisku na tipko OFF s tem izklopil CD player. Doloceni daljinci so tudi programabilni. Ti so se najboljsi, saj si lahko programiras vrsto funkcij za razlicne naprave in ti ni vedno treba pritiskat na vir, ki ga zelis kontrolirat.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

misek ::

delfincek, seveda moraš izbrati napravo. Ampak jaz sem jo že izbral, saj lahko poljubno izbiram vhode in druge funkcije.
Primer: stisnem standby in se zadeve prižge na enem vhodu (npr. HDMI 4). Predvaja zvok in sliko. Nato izberem vhod CBL/SAT in preklopi. Poslušam zvok SAT sprejemnika preko optične povezave. SAT video gre direktno na TV preko SCART-a. Zakaj bi sedaj moral pritisniti 2 tipki (receiver in standby) da gre zadeva v standby na tem vhodu? Če grem nazaj na HDMI 4 vhod pa lahko stisnem samo standby in gre v standby.

BigWhale ::

Takrat, ko pritisnes CBL/SAT prestavis daljinca v CBL/SAT mode. Takrat power knof kontrolira satelitski sprejemnik. :)

Daljinca in receiver tudi tako sprogramiras.

Se pa strinjam, daljinec bi lahko imel en power knof, ki bi vedno ugasnil samo receiver, ali pa bi moral biti bolj programabilen, da bi mu lahko rekel da naj power knof vse ugasne, ne samo napravo, ki je vezana na trenutni mode.

misek ::

BigWhale je izjavil:

Takrat, ko pritisnes CBL/SAT prestavis daljinca v CBL/SAT mode. Takrat power knof kontrolira satelitski sprejemnik.
Morda pa bo to delno držalo. Glede na sliko daljinca ima za izbiro vhodov napisano remote mode/input selector, spodaj pa posebej za izbiro naprave remote mode. Moram malce poskusiti različne kombinacije vhodov. Ampak če se prav spomnim deluje na isti način na vseh vhodih. Se da ta povezava remote mode z input selector na kakšen način prekiniti? Oz. kako naj za vse vhode določim, da mi kontrolira samo receiver? Sicer sem daljinec sprogramiral da mi zna upravljati tako SAT sprejemnik na Custom in TV sprejemnik. Ne deluje mi najbolj prijazno takole.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

misek ::

Evo, pogruntal zadevo. BigWhale ima prav - ko prestaviš input daljinec takoj upravlja drugo napravo. Kljub temu da nisem vpisoval nobene kode. Zadevo sem rešil tako, da sem pač vsem vhodom vpisal kodo receiverja.

misek ::

Za ostale:

Pritisnil in držal sem tipko CBL/SAT zatem pa še pritisnil in držal tipko DISPLAY. Kakšne 3 sekunde da se prižge LED dioda.
Nato sem s številčnimi tipkami vtipkal default kodo Onkyo receiver-ja 62503. LED ugasne. Isto sem ponovil še na TV/CD vhodu.
Nato pa sem vtipkal kodo še za upravljanje TV sprejemnika na tipko TV in SAT sprejemnika na tipko CUSTOM.
Kode so napisane v enem dokumentu poleg receiverja (Remote Control Codes).

1.While holding down the REMOTE MODE button to which you want to enter a code, press and hold down the [DISPLAY] button until the Remote indicator lights (about 3 seconds).
2.Within 30 seconds, use the number buttons to enter the 5-digit remote control code.
The Remote indicator flashes twice.
Notes:
•Remote control codes cannot be entered for the [RECEIVER] and [ZONE 2] REMOTE MODE buttons.
•Only TV remote control codes can be entered for the [TV] REMOTE MODE button.
Manual TX-SR508

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: misek ()

Slowhand ::

No, ko smo že pri kodah za daljinca: ima kdo kodo za upravljanje Silovega Sagema? Vse druge komponente lahko upravljam z daljincem od Onkyota, razen set top boxa.

LP

BigWhale ::

Slowhand je izjavil:

No, ko smo že pri kodah za daljinca: ima kdo kodo za upravljanje Silovega Sagema? Vse druge komponente lahko upravljam z daljincem od Onkyota, razen set top boxa.

LP


Saj je v prirocniku napisana. Ne dela vse, delajo pa stvari, ki jih jaz nucam. :)

misek ::

Cable Set Top Box, Sagem, 00817

Slowhand ::

Sem poskusil vse kode za Sagema iz knjižice, pa ne dela z nobeno. Sicer imam SR-608, pa vseeno.

:(

e-marko ::

Malo sem brskal glede tega modela 508 in opazil nekaj težav, ki jih opisujejo pri priklopu BR predvajalnikov ali PS3. Slika bi naj namreč za trenutke izginjala pri priklopu preko hdmi. Je kateri uporabnik tukaj opazil kaj podobnega? Naslednji teden grem namreč po ta model in bom gor med drugim priključil tudi PS3. Hvala.




LP
...somebody, somewhere...

jerry2000 ::

To je normalno meni tudi dela SR-608 tako. Sem mislil da je pokvarjen... Pa ni. Preden karkoli tipkneš je treba izbrati receiver (klik na ta gumb). To je meni res butasto!

Sreči imam harmony one remote in tam pa dela lepo standby povsod, ker pač pošlje ustrezno kodo za SR-608 in se ne zaj... s tem ali je receiver ali kaj drugega.

To je edina naprava, ki sem jo videl v življenju, ki tako dela, da si ne zapomni, da želim upravljati z receiver dokler ne pritisnem TV ali kaj drugega. Še nisem videl česa takega. Mi je žal da nisem spet Yamaho vzel.
Jerry and Tom


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kak Hi FI komponenta internetni radio in Dab + hkrati kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
456876 (3376) mat xxl
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546110 (27575) Anney
»

Xbox One bo dobil daljinca

Oddelek: Novice / Konzole
3814912 (9634) antonija
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6310665 (7676) BigWhale
»

Univerzalni pilot

Oddelek: Zvok in slika
81835 (1606) mared

Več podobnih tem