» »

Hitrost linije za video konferenco?

Hitrost linije za video konferenco?

huelz ::

No ja, mogoce bo tolele mau mem, samo vseeno. A bi mi kdo vedu povedat kolk rabs met kej hitro linijo za video konference? A je kabel dost (baje ga upload neki jebe). Sam kolkr poznam zadeve (skor nc) se mi zdi da je ze ISDN dost... ja?

tnx

Dodatek by V-i-p: huelz, sem ti malo popravil naslov in premaknil v drug oddelek, menim da boš prej izvedel. Upam da ne zameriš.
  • premaknil: V-i-p ()

||_^_|| ::

odvisno kaj hočeš. Jst sm se z bratrancom iz minhna lahko že lepo gledu in pogovarju z ISDNom (2 kanala)

PaJo ::

mislim da bi 128kbit ze kar ok bilo, seveda ce mas linijo lepo prosto in ni kaksnih drugih moten. Bom ti pa zagotovo lahko povedel cez kaki mesec ko bomo v podjetju nekaj takega relaizirali in menim da bo 128kbit za zacetek kar dovolj:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Kaboom ::

navadna videkonferenca obojestranska torej, z ameriko, srednja velikost videa v netmeetingu mi ni nikdar delala težav...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

C00PER ::

Če hočeš naredit video konferenco, potem tole "konferenco" ne bo spremljal samo en user, ampak več. Čist odvisno od obsega dogodka.
Mi smo v službi malce probavali, da smo snemali en event v veliki konferenčni dvorani, iz 15 terminalov lociranih po Mariboru pa se je predvajal sam event. Posredovali smo iz 2mbit linije in je teklo ful lepo.

Tko da, če hočeš imeti kvalitetno koneferenco, ki jo bo spremljalo več uporabnikov naenkrat, ti nov ADSL paket ne bo dovolj, ker je upload bolj šibak. Drugače pa simultano predvajanje za enega ali dva userja pa ti to ne bi smel bit problem ...

Lep pozdravcek :P

Gandalfar ::

Cooper: kaj pa multicasting? Ti posiljas 256kbit feed na nek 100Mbit streznik na katerega se potem ostali prikljucujejo?

marS ::

:D LP:D
Moje izkušnje z videokonferencami: Do zdaj sem delal sam point to point (ena številka direktno na drugo isdn številko) in sicer s sistemom VCON z enim ISDN-jem (mislm 128Kbit), ima pa možnost do 3 take linije skupaj. No, kr se mene tiče je bla slika na TV-ju čist solidna, malce je cukalo, ma za videokonf. brez nekega težkega gibanja čist v redu, ne rabš več => torej, potem sem probal na isti ISDN še net meeting sz laptopom in eno malo kamero, pa je blo kr slabše, manj frejmov pa tut slika bolj zapackana, ma se je vse skupi dalo gledat, mislim da ima tuki kr velik vpliv kvaliteta kamere, z navadno VHS kamero je ful boljša slika za videokonferenco kot z webcamerami, vse, ma prav vse so za en kur....
Dobr...pol sem delal sz PictureTel kompletom, preko enega ISDN-ja /128kbit/ na multipoint oz. na nek videoserver, kjer je blo še šest priklopljenih. slika mal trzala, ma kr solidna, pri parih je zvok mal škripal, skratka, tale PictureTel mi je že bolj všeč kot VCON.
No vse to je blo pred ADSL-jem, seveda pa se tu postavlja /ADSL/ vprašanje: asinhronosti - torej tvoj upload je spet lahko samo 128kbi, je pa res da lahko npr. z kakega multicast serverja sprejemaš tri take streame....bomo probal...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

barbarpapa1 ::

Jap, mi uporabljamo to zadevo v firmi (v set top box varianti) in imamo 3 ISDN linije za to. Slika je kar ok. (včasih malo cuka :D ), nismo pa še nič kurblali net meetinga. Sicer pa dost uporabljamo za delo z američani in kenguruji.

Pa fajn se videokonferencirajte...

LP

Jože

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Siol je v kurcu:(

Oddelek: Omrežja in internet
213402 (2454) jRk0
»

Kaj SiOL deklerira za pravo hitrost interneta?

171790 (1520) jRk0
»

Za vse ADSLejevce

482921 (1571) BC3
»

KABEL ali ADSL?

161306 (886) Binji
»

TELEKOM ZAČEL TRŽIT <b>ADSL</b> (strani: 1 2 )

595848 (4298) Opkow

Več podobnih tem