Forum » Omrežja in internet » adsl(staticni ip) + domena.com
adsl(staticni ip) + domena.com
Roman ::
Mene pa zdej zanima.. imam staticni ip, zato ne potrebujem vec dns2go, rad pa bi imel pac eno com domeno, ki bi jo kupil in postavil nanjo eno simpl stran. Kako naj to storim? Ali samo vpisem dns v nastavitve al morm se ksn dodatn server postavt za to?
Bossek ::
To nardiš tako da domenu usmeriš na svoj IP(vpišeš u DNSe), pol moreš pa sevede imet web server. Priporočam ti Apache
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
DC- ::
Za to da domeno usmerš na svoj IP rabš pa DNS server
Obstaja par free verzij za netu.
Če pa rabš recimo samo ene par poddomen pa mi sporoč na dc@mco-crew.org pa ti jz vržem v svoj dns server
DC-
Obstaja par free verzij za netu.
Če pa rabš recimo samo ene par poddomen pa mi sporoč na dc@mco-crew.org pa ti jz vržem v svoj dns server
DC-
http://www.everydns.net
Tukaj maš free DNS pa še precej ql je.
Še vprašanje za DC-: Kater DNS server maš? Če maš bind, a si mi prpravlen pomagat pri postavitvi letega
Tukaj maš free DNS pa še precej ql je.
Še vprašanje za DC-: Kater DNS server maš? Če maš bind, a si mi prpravlen pomagat pri postavitvi letega
Hja prvič me zanima kje bi dobu ta Bind ker je star in se ga komaj še dobi v normalni obliki. Če ga imaš se priporočam.
Pol je pa še problem ker ne znam config file napisat. Jest bi to bolj rabu za IPv6 kod za IPv4.
Pol je pa še problem ker ne znam config file napisat. Jest bi to bolj rabu za IPv6 kod za IPv4.
Ales ::
Kako to misliš "v normalni obliki"...? Heh, BIND je najbolj uporabljan DNS strežnik na svetu.
Dobiš ga tukaj. Verjetno pa imaš na voljo tudi kako posodobljeno različico s strani distribucije linuxa, ki ga uporabljaš.
Precej v čislih je drugače tudi djbDNS, ki ga je naredil isti avtor kot slavni qmail. Tega dobiš tukaj.
Dobiš ga tukaj. Verjetno pa imaš na voljo tudi kako posodobljeno različico s strani distribucije linuxa, ki ga uporabljaš.
Precej v čislih je drugače tudi djbDNS, ki ga je naredil isti avtor kot slavni qmail. Tega dobiš tukaj.
Roman ::
A so nastavitve na teh strežnikih kej težke. Jest ne vem točno kako se to nastav. Mislim da ni preveč nastavitev. V domeno pač vpišem samo neki v stilu ns.***.** in ns2.***.**
Mogoče se kermu da na hitrco odgovort?
hvala
Mogoče se kermu da na hitrco odgovort?
hvala
DC- ::
Probus:
Točno to k mam jz dobiš tuki
ftp://ftp.isc.org/isc/bind/src/8.2.4/
Tuki maš pa tud vse možne binde
Mislš hočš ipv6 reverse?
Povej mi katero ipv6 klaso maš na ker ip bi rad kater host in ti bom spisu .
Roman:
Če boš hostu sam je kr neki nekak tko
named.conf
zone "domena.org" {
type master;
file "/var/named/domena.org.hosts";
};
/var/named/domena.org.hosts
domena.org. IN SOA ns.domena.org. dc.domena.org. (
2002092900
10800
3600
604800
38400 )
domena.org. IN NS ns.domena.org.
domena.org. IN NS ns.sekundarc.net.
www.domena.org. IN A 192.154.154.55
mail.domena.org. IN A 192.154.154.55
ns.domena.org. IN A 192.154.154.55
domena.org. IN MX 10 mail.domena.org.
Z tem da je 192.154.154.55 tvoj ip na tem ipju so hosti www, ns in mail. mail je mail server obstaja pa tudi ns.sekundarc.net, ki igra drugi nameserver
Nekak tko :>
DC-
Točno to k mam jz dobiš tuki
ftp://ftp.isc.org/isc/bind/src/8.2.4/
Tuki maš pa tud vse možne binde
Mislš hočš ipv6 reverse?
Povej mi katero ipv6 klaso maš na ker ip bi rad kater host in ti bom spisu .
Roman:
Če boš hostu sam je kr neki nekak tko
named.conf
zone "domena.org" {
type master;
file "/var/named/domena.org.hosts";
};
/var/named/domena.org.hosts
domena.org. IN SOA ns.domena.org. dc.domena.org. (
2002092900
10800
3600
604800
38400 )
domena.org. IN NS ns.domena.org.
domena.org. IN NS ns.sekundarc.net.
www.domena.org. IN A 192.154.154.55
mail.domena.org. IN A 192.154.154.55
ns.domena.org. IN A 192.154.154.55
domena.org. IN MX 10 mail.domena.org.
Z tem da je 192.154.154.55 tvoj ip na tem ipju so hosti www, ns in mail. mail je mail server obstaja pa tudi ns.sekundarc.net, ki igra drugi nameserver
Nekak tko :>
DC-
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z DNS (non-improving refferal)Oddelek: Omrežja in internet | 5400 (5125) | SasoS |
» | Problem z domenami na ApacheOddelek: Omrežja in internet | 1715 (1342) | Ice-Heki |
» | DNS server notify . server ali kakorkoli že?Oddelek: Omrežja in internet | 1439 (1439) | fiction |
» | Večina emailov še vedno spamOddelek: Novice / Varnost | 4898 (3487) | Dragi |
» | Tezave z BINDomOddelek: Omrežja in internet | 1602 (1532) | Seadoo |