» »

Domena v winXP

Domena v winXP

_HAL_ ::

Zakupil sem domeno recimo www.krneki.com ... kako in kje jo sedaj v winXP vnesem...???

Ziga Dolhar ::

Administration Tools >> Internet Information Services (IIS) >> desni klik na web >> vneseš zunanji IP računala >> Advanced >> Edit >> www.yourdomain.com >> OK

Verjetno te je zanimal, kako spravit domeno DO računala. V nadzorno ploščo tvoje domene (ki je nekje pri tvojem registratju) vpišeš naslove DNS strežnikov. To je pa lahko tvoje računalo (z nameščenim DNS) ali pa neka druga mašina nekje (>> veze, rpijatelji)

Hm... Nisem cist razumel... Jest bi rad da recimo ti vpises www.krneki.com prides do mojga compa... Jest pa imam domeno www.krneki.com ... Kako zdaj u winXP to unesem?

ToniT ::

Tako, kot ti je Ziggga napisal.

am..ja kaj pa gesla pa to? Sploh nerabis? Si lahk upisem kar www.microsoft.com pa bojo vsi prsli do mene ko upisejo al kaj???

DMouse ::

Lej, tam kjer si registriral domeno moraš podat nameserver za tvojo domeno. Lahko si ustvariš novega, npr. ns.tvojadomena.com (kaže na ip tvojega računalnika), potem pa moraš na svojem računalniku imet inštaliran dns server (npr. bind, dela tudi v windowsih), ki "resolva" domeno in vse željene poddomene (www, mail, pop, smtp... kar si pač poželiš) v tvoj ip. Druga možnost je, da podaš prijateljev nameserver ns.prijateljevadomena.com in mu naročiš da ti domeno in poddomene preusmeri na tvoj računalnik.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz Googla me preusmeri na neke čudne strani

Oddelek: Omrežja in internet
241820 (1036) logout
»

register and login

Oddelek: Izdelava spletišč
141060 (829) juresl
»

Kako narediti, da je krneki.com enako kot www.krneki.com?

Oddelek: Omrežja in internet
61338 (1193) Microsoft
»

home page

Oddelek: Izdelava spletišč
91543 (1326) Seadoo
»

vprašanje v zvezi z IIS (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
503716 (3447) andrej

Več podobnih tem