» »

Drytek Vigor težavica

Drytek Vigor težavica

ponky ::

Imam drytek Vigorja 2200V/G,ki podpira tudi funkcijo access pointa.Imam pa eno težavico,saj se mi nikakor noče povezati kot AC na novi router Buffalo.Ker imam na določeni razdalji problemček s signalom,bi rad tale Vigor uporabil kot access point,ki bi sprejemal signal iz wifi buffala in preko svojega oddajnika oddajal naprej in delil signal na drugem koncu hiše.Mi lahko kdo pove kako naj skonfiguriram Vigorja oz. verjetno moram kaj posebnega nastaviti tudi na Buffalu,da mi bo povezava delovala? Meni to nikakor ne uspe.Hvala za pomoč.

popster ::

temu se reče repeater. Boš moral pogledat če podpira (vigor najberž ja)
Na prvem APju pa nimaš kaj štimat kar js vem.

ponky ::

Vigor 2200 v/g podpira AP (sej je vendar profi ruter,ki je bil ob nakupu čez 200EUR in ima 8 fizičnih VPN-jev),sej ravno zato se gre,da bi ga uporabil v omrežju,pa ne gre..

AndrejS ::

AP je če je priklopljen na kabel... Če pa hočeš povezat z drugim routerjem brez kabla pa preveri če ima funkcijo repeater , ali pa kakšen WDS

Yacksy ::

Kolikor vem Vigor 2200 ne popira t.i. Wi-Fi Client mode, ampak samo AP mode. Podpira WPA Bridge/Repeater, ampak to morata podpirati oba usmerjevalnika. Vigor-Vigor WPA dela super, vprašanje pa kaj bo Vigor-Buffalo kombinacija naredila - jaz ne bi bil pretiran optimist.

Moj predlog bi bil, da obdržiš Vigorja kot glavni usmerjevalnik in postaviš Buffalo v Wi-Fi Client mode. Buffalo ga skoraj sigurno podpira - če ne z originalnim pa z kakim alternativnim firmwareom.
Shit happens

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Omreževanje pc

Oddelek: Omrežja in internet
51089 (928) amigo_no1
»

Router z možnostjo VPN povezave

Oddelek: Kaj kupiti
91761 (1577) PhotoBlaz