» »

Motorola predstavila svetovni Droid 2

Motorola predstavila svetovni Droid 2

Običajni Droid 2

vir: engadget
engadget - Motorlin Milestone je ena izmed najbolj očitnih izbir, če si od mobilnega telefona želite, da ima fizično tipkovnico QWERTY ter da kot operacijski sistem uporablja Android. V ZDA so uporabniki mobilnega omrežja Milestone poznali kot Droid, najuspešnejši mobilni telefon z Androidom v ZDA sploh. Pred dnevi sta Motorola in Verizon predstavila prenovljeno različico, Droid 2, ki ima izboljšano tipkovnico ter hitrejši, gigahertčni procesor.

Logično je bilo pričakovati, da bomo podobno napravo dobili tudi uporabniki GSM omrežij (Verizon ter Sprint uporabljata standard CDMA), podobno kot je bil to Milestone, saj je Motorola predstavila prav takšen mobilnik. Zanimivo je, da še naprej uporabljajo ime Droid, ki naj bi bilo sicer ekskluzivno za Verizon. Svetovna različica je namreč Droid Pro. Vse kaže, da gre pravzaprav za Verizonovo napravo, ki bo uporabnikom omogočala enostavnejše popotovanje na svetu, torej naj bi pravzaprav podpiral tako GSM kot CDMA omrežja. Vseeno bo uporaba Droid Pro mogoča tudi pri nas, težava bo jasno le njen nakup.

Morda pa v prihodnosti vseeno dobimo Milestone 2

25 komentarjev

Lonsarg ::

Lol kolk pa jih stane en radio notri vtaknit. Zdaj bojo zakomplicirali, pa imali GSM verzijo, CDMA verzijo, paše verzijo z obema, namesto da bi samo verzijo z obema prodajali loleki.

Berserker ::

Cena ?

kody ::

@azgard...
cena lincenc za uporaba posameznega omrežja?, potem segmentiraš trg (tudi droid 1 in milestone 1 nista bila čisto enaka)....verjetno ima tudi kaj veze v ceni posameznih čipov

Lonsarg ::

Ah kakšna cena, gre se samo zato, da hoče Verizon dva telefona, ki sta samo zanj in jih po svoje nadzoruje, Motorola pa kot priozvajalec more ustreči. To pa je pomankljivost sistema, kjer se večina mobitelov proda preko ponudnikov storitev, namesto da bi se direktno. 2 telefona sta že veliko v primeru droid in milestone, tle bojo mel pa kar 3 telefona svašta.

RejZoR ::

Motorolo sedaj rešuje Android, ker tolk katastrofalnih menujev kot so imele včasih Motorole še nisem srečal na nobenem drugem aparatu, pa ni nujno da mobilcu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kody ::

@azgard....nexus one je bil eden izmed prvih mobitel, ki je bil v prodaji brez vezave....zato nokia puši v ameriki na veliko, ker se ne prilagaja, pač v ameriki se tako pridaja in vsi imajo vezane pogodbe na Verizon, Sprint, AT&T itd. , poglej koliko verzij Samsung Galaxy S je zunaj ....od oka 7...
@rejzer .... moto UI za android še nisi videl ha?...tisto je sranje...

Omen3 ::

Hecno se mi zdi ko se govori o hitrejšem 1GHz procesorju,najverjetneje pa je v"drobovju" isti procesor.
Nekje sem zasledil,da se 600 MHz pri Droid 1 lahko brez problema "navije" na 1.1GHz in deluje brez težav.
Nobody Is Perfect,I'm Nobody

RejZoR ::

@kody
Sicer Androida nisem videl na lastne oči (sam imam Bada OS na Wave-u), sam sme mislil, da je Android nekak univerzalna zadeva in posledično ista na vseh aparatih plus/minus malenkostni popravki.

Al je bolj kot npr Samsungov TouchWiz, se pravi spodnji layer je Android, kar pa laufa gor pa je lahko nekaj čist tretjega in posledično neskončno gnilega kar pa seveda obvlada Motorola?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kody ::

jp...
najboljsi je HTC Sense UI...

LapD ::

alpa launcher pro, pa ni važno kir telefon maš =)
web&motion designer

Lonsarg ::

Men se pa Sense UI ne dopade, oziroma katerikoli louncher z preveč home screeni. Ful neekonomično mi je skrolat po tok skrenih, ap vse kar je na enem screenu je recimo SMS aplikacija. 3 home screeni so max za preglednost, vse več je zmešnjava. Tut na windows Mobil sm se Sensa izogibal, res je sicer da je zelo lep, ampak funkcionalen kar se mene tiče ne. Namesto da bi enkrat pritisnil na SMS aplikacijo, moraš ene 5 krat zaslidat home screen v levo, ker si recimo trenutno na koledarju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

BigWhale ::

Jest zdaj na motoroli uporabljam stiri panele. Na enem so sistemske nastavitve, na drugem je multimedia, na tretjem so igre in na cetrtem najbolj pogosto uporabljene stvari, torej, telefon, messages, gmail, email, ...

Widgetov skoraj ne uporabljam, razen pri multimedia panelu.

CoolBits ::

Azgard, če stisneš "home" tipko te postavi na osrednji zaslon, brez scrolanja :)

Lonsarg ::

Ja na home te da, potem ra rabiš iti še še dva recimo levo, za SMS na Sense. Koledar, SMS,klic,mail itd more biti zame vse na glavnem home screenu, tako da bi v primeru sensa itak vse widgete razen vremena izklopil, torej bi ga naredil da zgleda praktično defult Android. Namreč vsa razliika sensa so tisti celozaslonski widgeti za SMS,koledar, emaila itd, kao boljše, ker ti ni treba aplikacije odpirat.

CoolBits ::

Ja, če si v aplikaciji te da na home, če pa si že na home samo na kakem drugem screenu, te pa da na osrednji zaslon.

roli ::

Kakor jaz vem je na Milestonu edina razlika med stock androidom in temu kar teče na njemu "ikona" za predal, ki odpre meni. Vse otalo je enako kot stock android. Na prvem zaslonu imam lepo ikone za vse pogosto uporabljene programe, widget za wifi/Bluetooth/GPS. Na drugem panelu imam pa samo APN droid widget - na tem zaslonu sicer skoraj nič nisem.
http://www.r00li.com

smash ::

Azgard: če držiš home, to pozooma vse desktope (screene), potem lahko izbereš katerega hočeš

zanima pa me, kako bi ti naredil zadevo bolj uporabno oz. pregledno, da bi čimprej prišel do željene aplikacije

PrimozR ::

Vertical scrolling.

Lahko bi imel 9 screenov in bi bil od vsakega oddaljen maximalno 4 swype, torej po diagonali. Če bi imel še diagonalno scrollanje pa 2. SLednje itak ni težko dosegljivo, vsaj v Senseovi obliki, kjer so prehodi lepi, nato se pa zaskoči na maksimalno izrbran screen, ko zadevo izpustiš.

Lonsarg ::

Saj sem pri sebi naredil bolj pregledano:) Uporabil sem Louncher Pro, tako da imam 5 bližnic čisto spodaj(v stilu Froyo, samo da jih je 5 namesto 2), ki so stalne na vseh treh home screenih, ki jih imam. Torej 95% aktivnosti, ki jih počnem na telefonu lahko štartam iz kateregakoli home screena.

MKrmec ::

Omen3 je izjavil:

Hecno se mi zdi ko se govori o hitrejšem 1GHz procesorju,najverjetneje pa je v"drobovju" isti procesor.
Nekje sem zasledil,da se 600 MHz pri Droid 1 lahko brez problema "navije" na 1.1GHz in deluje brez težav.


Ne bo šlo... ker je procesor v Droid 2 velik velik hitrejsi od prejsnega Droid-a. Če ti naviješ procesor iz 500Mhz na 1000Mhz še ne pomeni da dela 1 hitrej...

roli ::

Kako da ne? No jaz sem čisto lepo navil procesor na 800MHZ in se razlika med stock frekvenco kar pozna - sploh če predvajaš nekonvertiran xvid video.
http://www.r00li.com

PrimozR ::

MKrmec hoče povedati, da na 1 GHz navit CPU iz Droid 1 morda ni enako hiter kot 1 GHz CPU iz Droid 2.

Lonsarg ::

Ja lahko je tudi boljša arhitektura. Recimo AMD Phenom 2 je pri isti ferkvenci mnogo boljši od AMD 64.

AMPAK, goolge pove, da je tako v Droid 1 kot v Droid 2 natanko identični procesor. In sicer:
OMAP3630 - 720 MHz ARM Cortex A8 + PowerVR SGX530 GPU + 430 MHz C64x+ DSP + ISP (Image Signal Processor)

Torej za Droid 1 so za downclockali na 600Mhz, za Milestone so ga na 550Mhz, v Droid 2 pa bo tekel na 1Ghz.

Morte pa vedit, da tudi če bi šlo recimo za model OMAP3640, ki je po defultu na 1Ghhz, bi še vedno oba uporabljala isto Cortex A8 arhitekturo, torej bi več Mhz je bolje enako veljalo, torej 3630 navit na 1Ghz je identičen 3640. Medtem ko Snapdragon je pa na A9 arhitekturi, ki ima po wikipediji učinkovistost 2.5MIPS/Mhz, v nasprotju z A8, ki ima 2MIPS/Mhz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

js osebno ::

Lonsarg je izjavil:

Medtem ko Snapdragon je pa na A9 arhitekturi, ki ima po wikipediji učinkovistost 2.5MIPS/Mhz, v nasprotju z A8, ki ima 2MIPS/Mhz.

Snapdragon je podoben A8 arhitektui, nikakor pa ni A9..
Citat iz wikija:
It has many features similar to those of the ARM Cortex-A8 core

Lonsarg ::

Aja moja napaka, jaz sem bral za Snapdragon Q 8X72, ki je dual core in je A9, pa semslepal da so vsi snapdragoni isto. Ta snapdragon 8250, ki je dejansko na trgu je pa res zgleda sam mal predelana A8. Torej za trenutne telefone res komot samo na frkvenco gledamo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Milestone je končno prejel Android 2.2

Oddelek: Novice / Android
152984 (2291) Jaka83
»

Motorola predstavila svetovni Droid 2

Oddelek: Novice / Android
255977 (4810) Lonsarg
»

Android 2.1 za Droid, Hero, hekanje Droida

Oddelek: Novice / Android
196313 (5450) poweroff
»

Google prevzema Motorolo, pripravlja tablet??

Oddelek: Novice / Android
205018 (3669) LordPero
»

Predstavljen Verizon Droid, Googlova glasovna navigacija, druge napovedi

Oddelek: Novice / Android
233825 (3333) Mobidick

Več podobnih tem