» »

Težava - pc igre - ponovni zagon

Težava - pc igre - ponovni zagon

rubikman ::

Lep pozdrav!
Imam težavo pri igranju nekaterih iger. Imam 7 let star računalnik, AMD Athlon 2400+, 768 mb RAM, asus a7s333, ATI radeon 9550 128 mb. Težavo imam pri igri James Bond 007 nightfire - računalnik se mi sam ponovno zažene takoj, ko se preneha uvodni posnetek in bi se morala pričeti igra. Prav tako Tomb Raider The legend - vsega je konec že v prvem levelu, vendar igra lepo dela do točno določene točke v igri, kjer se računalnik ponovno zažene. Pri Counter strike 1.6 dela igra vredu pri ločljivosti 640X480, če jo dam na 1024X768 se računalnik sicer ne zažene ponovno ampak me vrže iz igre nazaj na namizje. Zanimivo Return to castle Wolfenstein in Call of Duty delata brez težav. Še ena stvar. Če ugasnem računalnik in ga hočem takoj za tem prižgati nazaj, se noče. Prižge se ventilator in lučke, vendar se takoj za tem nazaj ugasne. Ponavadi moram počakati vsaj dve minuti, da se potem normalno vklopi. Če kdo ve, kaj se dogaja z računalnikom, naj mi prosim pove, kako se stvar reši.
Hvala!

Spike Edin ::

Živjo!

Po vsej verjetnosti se ti nekaj pregreva ... S tem programom poglej kako je s teperaturami: SpeedFan.
The PC Doctor

BALAST ::

Prej bi rekel da odpoveduje napajalnik ali celo matična plošča. Poženi program OCCT, pa preveri vse teste za najmanj 20min CPU: OCCT, CPU: Linpack, Gpu: OCCT ter Powersuply. Pa povej kje se ti zruši računalnik. Pri prvem je lahko veliko narobe, pri drugem je verjetno RAM zanič, pri tretjem Grafična, pri četrtem pa napajalnik.

Če boš nesel na servis, ti bodo rekli da kupi nov računalnik, ker s tako starimi komponentami se še malokdo ukvarja in enako bi ti svetoval jaz.
Če boš kupil rabljeno matično in nov napajalnik, se zna zgoditi, da ti ne bo delovalo.

Mentalist ::

Kateri windows?
Lool.

rubikman ::

Se pravi, da je napaka skorajda sigurno neprogramske narave. OK. Sem mislil, da gre za kakšno banalno zadevo, ki se da takoj odpraviti. Glede na to, da mi računalnik deluje brez težav, če ne zaganjam iger, še ne bom kupoval novega. Hvala za pomoč.

ModriN96 ::

jst ap rpavm da so vse komponente čist normalno delujoče ampak bi blo treba res konkretno komp prepihat, spucat....pa nova namestitev vsega nebi škodvala.

če boš to naredu boš vidu da bo vse spet normalno delal...

Markoff ::

Jaz sem imel skoraj identične težave - najprej je napajalnik počil v modri barvi, 2 tedna kasneje pa (po zamenjavi napajalnika) se računalnik ne prižge več. Verjetno kakšen napihnjen kondenzator na matični plošči.

No, trenutno sem v shoppingu za rabljen proc+MB+RAMi...
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se ugasne :(

Oddelek: Strojna oprema
322099 (1484) Maverick_46
»

Kako ugotoviti zakaj se mi ugasne računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153009 (2662) Jst
»

Izklapljanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
382074 (1546) Geozadetek
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410075 (7858) Tac20
»

Zanimiv problem z računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
182316 (1805) chrush

Več podobnih tem