» »

jpg vs. png

jpg vs. png

Taras_Bulba ::

Torej naslov je podan... na dan z besedo. Kdaj naj se uporablja jpg, kdaj png. Glede velikost/kvaliteta zadeve. Kako stvari vi uporabljate?

City ::

Ne vem za kakšne namene misliš to uporabljati sama razlika je v tem da je PNG med "novimi" formati v grafiki in je bil narejen kot neka alternativa GIF formatu v bistvu združuje vse boljše lastnosti GIF formata in JPG formata seveda pa s tem lahko dobiš večjo velikost fajla kot pa je potrebno.
GIF je dober za kakšne grafike, ki vsebujejo veliko linij, črt, za ikone in seveda animacijo.
JPG vsebuje veliko več barvnih odtenkov sivin.... je odličen za fotografije
PNG je pa nekaj vmes, samo da lahko vsebuje več iformacij o sliki kot je potrebno in s tem je tudi velikost fajla prevelika in ne podpirajo vsi brskalniki tega formata.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: City ()

Taras_Bulba ::

Tukaj pa še kje. :)) Vem to. Sprašujem pa za to ker me zanima kaj folk, ki dela web-e uporablja. Ker bi lahko določene slikce ble manjše in bolj kvalitetne. No ja samo razmišljanje...

City ::

Se mi zdi da je čisto jasno, da v veliki večini prevladujeta gif in jpg, za png bo mogoče prišel čas malo kasneje trenutno je več minusov za uporabo kot plusov. Upraba GIFa ali JPGja je pa v oblikovanju odvisna od uporabe in namena.
PNG ima na žalost še premalo podpore.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google predstavlja WebP (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
639760 (8255) MrStein
»

izdelava spletne strani

Oddelek: Izdelava spletišč
71680 (1550) globe
»

Kako odstraniti belo ozadje v JPG

Oddelek: Programska oprema
174672 (4334) darkolord
»

Zakaj se mi popači jpg slika??

Oddelek: Zvok in slika
91668 (1515) CaqKa
»

Microsoft oživlja nadaljnji razvoj Internet Explorerja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
646449 (6449) Poldi112

Več podobnih tem