Forum » Programiranje » [python 3.1] arbitrary precision (integer)
[python 3.1] arbitrary precision (integer)
Vitamin-B ::
Pozdravljeni,
V enem programčku uporabljam veliiika števila, a zadeva bistveno hmalu popusti (vsota tistega šundra po 20 ponovitvah ni več prava, RAM pa ostane praktično nedotaknjen), zaenkrat kot nadomestek uporabljam Decimal z getcontext().prec, a zadeva tako deluje precej počasneje + tega uporabljam le cela števila. Zanima me kako npm. integerjem dodeliti več prostora, da lahko dosežejo višje natančnosti oz. kaj je v teh primerih najbolj uporabna rešitev za tak primer. Števila v glavnem množim z manjšimi celimi števili (do 120) in seštevam.
V enem programčku uporabljam veliiika števila, a zadeva bistveno hmalu popusti (vsota tistega šundra po 20 ponovitvah ni več prava, RAM pa ostane praktično nedotaknjen), zaenkrat kot nadomestek uporabljam Decimal z getcontext().prec, a zadeva tako deluje precej počasneje + tega uporabljam le cela števila. Zanima me kako npm. integerjem dodeliti več prostora, da lahko dosežejo višje natančnosti oz. kaj je v teh primerih najbolj uporabna rešitev za tak primer. Števila v glavnem množim z manjšimi celimi števili (do 120) in seštevam.
CCfly ::
Python pozna podatkovna tipa int in long. Prvi je omejen na 32 ali 64 bitov, drugi pa je neomejen.
Pri inicializaciji moraš uporabiti črko L in pa funkcije long() za pretvorbo podatkovnega tipa.
http://docs.python.org/library/stdtypes...
Pri inicializaciji moraš uporabiti črko L in pa funkcije long() za pretvorbo podatkovnega tipa.
http://docs.python.org/library/stdtypes...
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
Vitamin-B ::
v Pythonu 3.1 ni več long(), kot je bil v 2.7
zdaj bi naj bil baje int arbitrary, ampak (kot sem zgoraj napisal) nekaj ni vredu
zdaj bi naj bil baje int arbitrary, ampak (kot sem zgoraj napisal) nekaj ni vredu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | float vs decimalOddelek: Programiranje | 6256 (4389) | Looooooka |
» | Java metode;Oddelek: Programiranje | 4934 (4126) | ragezor |
» | [Delphi] Pomoč pri reševanju naloge ! Nujno :/Oddelek: Programiranje | 1774 (1364) | Suly |
» | [python] prednosti in slabostiOddelek: Programiranje | 2563 (2139) | Gundolf |
» | doubleOddelek: Programiranje | 1342 (1147) | Imortales |