Forum » Operacijski sistemi » Win XP
Win XP
Shadow_ ::
Pozdravljeni !
Bi mogoče kdo vedo, kje bi se v xp-jih dalo pogledat administratorsko ali uporabniško geslo????
Hvala za odgovore.
BY,BY.
Shadow_
Bi mogoče kdo vedo, kje bi se v xp-jih dalo pogledat administratorsko ali uporabniško geslo????
Hvala za odgovore.
BY,BY.
Shadow_
- spremenilo: Shadow_ ()
Tomi ::
Za gledanje je register, in pa en datoteka, ki hrani vsa gesla. Za spreminjanje pa je pod Administrative Tools.
sicer pa, zakaj bi pa moral videti password? Se je admin pozabil odlogirati, in bi rad uporabljal geslo na skrivaj?
sicer pa, zakaj bi pa moral videti password? Se je admin pozabil odlogirati, in bi rad uporabljal geslo na skrivaj?
metrodusa.blogspot.com
DMouse ::
Ne mu vsega verjet. Kar tako pogledat passworda ne moreš, za to obstaja neka procedura, s katero prideš do kodiranega gesla, tega pa potem z brute force crackerjem lahko razbijaš zelo dolgo (odvisno od kvalitete gesla in hitrosti računalnika). Skratka, škoda časa.
Zakaj rabim, zato ker sem pozabil geslo in bi moral nekaj naredit.
V registru sem že gledal,celi register sem na vse mogoče načine preiskal.A kot je HrabriMisek napisal ni tako enostavno.Zato tudi vprašujem tu,če se slučajno kdo na to spozna ker jaz se ne in ne bi rad kaj narobe naredil.
so se dosti boljse metode za resetiranje gesla.
In kateri so ti načini Andrej??????
Lp
Shadow_
alf__ ::
hehe...problem je videt geslo...dost lazi ga je spremenit a ne...
zato obstaja en kulj operacijski sistem linux k ti zna na tvoj ntfs particiji najdt un fajl kjer je to not in pol lepo spremenis ce rabs zagonsko disketo k dela vsaj u win nt in win 2k da jo ustavs pa rebootas pa pol sam prtiskas enter povej ;)
lp
Ales
zato obstaja en kulj operacijski sistem linux k ti zna na tvoj ntfs particiji najdt un fajl kjer je to not in pol lepo spremenis ce rabs zagonsko disketo k dela vsaj u win nt in win 2k da jo ustavs pa rebootas pa pol sam prtiskas enter povej ;)
lp
Ales
Obstaja kak program ali pa vseeno se lahko kje v registru pogleda?????
Lp
Shadow_
Obstaja kak program ali pa vseeno se lahko kje v registru pogleda?????
Lp
Shadow_
peesda no sej ti pravm...mas disketo k je gor tak programck pa sam restartas komp das disketo not pa popravs pass
lp
Ales
V osnovi je tako, da nihče razen uporabnika naj ne bi vedel gesla. To prevtako velja za administratorja.
Administrator naj bi imel (ima) pravico početi z nastavitvami, datotekami kar mu paše (kar je treba), ne pa se prijavljati kot neki uporabnik in delati v njegovem imenu.
Navadno uporabnik vpiše geslo ob prvi prijavi in ga menja na vsake toliko. Seveda administrator lahko določi geslo in uporabniku onemogoči spreminjanje. Ampak to ni najboljša politika.
V osnovi je tako, da nihče razen uporabnika naj ne bi vedel gesla. To prevtako velja za administratorja.
Administrator naj bi imel (ima) pravico početi z nastavitvami, datotekami kar mu paše (kar je treba), ne pa se prijavljati kot neki uporabnik in delati v njegovem imenu.
Navadno uporabnik vpiše geslo ob prvi prijavi in ga menja na vsake toliko. Seveda administrator lahko določi geslo in uporabniku onemogoči spreminjanje. Ampak to ni najboljša politika.
NekoIme to je vse jasno in tudi vem.A ne sprašujem tega.Tak da če ne veš kako se pogleda prosim brez takšnih komentarjev.
Lp
Lp
hm dej mal pocaki pa ti sendam fajl al pa dam link na mojmu sajtu kje najds to disketo...sam zdele nism doma pa ne vem ce bom najdu disketo...
lp
Ales
lp
Ales
ojla...
evo. mas na temule linku disketo s katero bos lahko spremenil password na win nt, in win 2k...ne vem ce deluje v xp samo mislim da bi mogl delat..probej...ce mas se ksno vprasanje vprasi..
klikn smle za disketo
lp
Ales
lp
Ales
Shadow_:Ej sori. Vse napisano niti najmanj ni mim teme. Da ti je jasno, pa močno dvomim. Če - bi problem opisal kot je treba.
NekoIme to je vse jasno in tudi vem.A ne sprašujem tega.Tak da če ne veš kako se pogleda prosim brez takšnih komentarjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mercier ()
Thanks Aleš bom probal
Saj pa je lahko več uporabnikov in sem pač še pod drugim imenom gor.Enostavno ne
Lp
Kako pa ti brskaš po compu brez gesla?
Saj pa je lahko več uporabnikov in sem pač še pod drugim imenom gor.Enostavno ne
Lp
Mercier ::
Saj pa je lahko več uporabnikov in sem pač še pod drugim imenom gor.Enostavno neJa, ko pasulj. Ampak tega nisi napisal prej, ne?
Pa tudi zdaj ti je bolj pomembno, da zajebavaš folk, ki ti lahko pomaga, namesto da bi odgovoril na vprašanja.
no u glavnm dej povej ce bo delovalo da lahko potem racunam na tole orodje da dela tut u win xp ;)
Bom poročal če deljuje
Koga zajebavam, hmm mislim da ni to zajebavanje če vprašam če slučajno se kdo spozna na to in mi to pove.Na katera vprašanja pa nisem odgovoril???Mislim da sem vsakemu posebaj napisal in odgovoril.Ti malo boljše poglej al pa sploh ne glej ker za take komentare mi ni in niti nisem zato tu.
Pa tudi zdaj ti je bolj pomembno, da zajebavaš folk, ki ti lahko pomaga, namesto da bi odgovoril na vprašanja.
Koga zajebavam, hmm mislim da ni to zajebavanje če vprašam če slučajno se kdo spozna na to in mi to pove.Na katera vprašanja pa nisem odgovoril???Mislim da sem vsakemu posebaj napisal in odgovoril.Ti malo boljše poglej al pa sploh ne glej ker za take komentare mi ni in niti nisem zato tu.
Kako pa ti brskaš po compu brez gesla? Preko mreže? Si prijavljen v računalnik? S kakšnimi pravicami?
že vem kaj si mislil ja, sorry no če me tvoja vprašanja ne zanimajo pa tudi nisem tega videl, ne vem zakaj moreš to vse vedet.Pa če ne moreš pomagat ne vem kaj tu pišeš pol.A ni dovol da sem napisal da sem pod drugim imenom še gor..mogoče nimam tu gesla ali pa ga mam in sem večino tu gor..lahko da mam dva diska in drugega že dolgo nisem uporabljal pa sem pozabil geslo..pa vse to sploh ni pomembno in te ne rabi brigat..tak da nehaj težit..
Lp
Jah, mene je zanimalo kakšne pravice imaš. Ob zdaj imam tole že parkrat prebrano, pa nikjer ne vidim, da bi odgovoril.
Zoprno bi bilo recimo vlamljat v winse, če je morebiti mogoče spremeniti (ne prebrati) geslo z nekaj kliki miške. Jaz ne vem, koliko ti veš in tudi ve vem, zakaj bi to moral vedeti, pa me zanima, če si probal najosnovnejše.
Zoprno bi bilo recimo vlamljat v winse, če je morebiti mogoče spremeniti (ne prebrati) geslo z nekaj kliki miške. Jaz ne vem, koliko ti veš in tudi ve vem, zakaj bi to moral vedeti, pa me zanima, če si probal najosnovnejše.
Malo sva se zgrešila. Nič za to. Se predam.
Edino to: pišem, ker bi mogoče lahko pomagal in ker tole ni namenjeno izključno tebi. Tu ne bo pomagalo, če boš me odganjal. Bo me moral moderator, admin...
Edino to: pišem, ker bi mogoče lahko pomagal in ker tole ni namenjeno izključno tebi. Tu ne bo pomagalo, če boš me odganjal. Bo me moral moderator, admin...
Saj te ne odganjam..ampak ni mi za take stvari jaz sem le zaprosil pomoč, in nekateri so mi malo pomagali.Glede pravic mislim da sem edini ki ima pravice do tega računalnika ker je moj.Kako in zakaj ne vem več gesla ja enostavno pozabljiv sem.In upam da je zdaj glede tega dovol in da nimaš več vprašanj.Imam pač stari disk na katerem imam par podatkov in je xp geslo pozabo in pač vprašam če kdo ve kako do njega.
Lp
Lp
Imam še eno. Kaj se zgodi, če...
...na namizju desno-klikneš ikono My Computer, izbereš Manage, od tam naprej System Tools > Local Users and Groups > Users. Tam boš imel naštete uporabniške račune. Desno-klikneš na kateregakoli (najbolje na administratorskega), izbereš Set password, vpišeš v New password in Confirm password isto stvar in klikneš OK?
...na namizju desno-klikneš ikono My Computer, izbereš Manage, od tam naprej System Tools > Local Users and Groups > Users. Tam boš imel naštete uporabniške račune. Desno-klikneš na kateregakoli (najbolje na administratorskega), izbereš Set password, vpišeš v New password in Confirm password isto stvar in klikneš OK?
No hvala tudi ti si mi pomagal..zgodi se to da lahko spremenim geslo in to bo tudi vredu..
Se grem probat kot administrator prijavit..by by
Se grem probat kot administrator prijavit..by by
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Proklik NLB, Oberthur ter WinXPOddelek: Programska oprema | 2600 (2241) | Klemenn |
» | NLBjeva svninjarija (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14529 (10653) | asPeteR |
» | Problem s starim dos programom v XPjihOddelek: Pomoč in nasveti | 1291 (1179) | ToniT |
» | StacunaOddelek: Kaj kupiti | 834 (668) | Han |
» | Eno slovnično vprašanjeOddelek: Loža | 2052 (1515) | Gh0st |