» »

do osebne izkaznice še v istem dnevu?

do osebne izkaznice še v istem dnevu?

meister ::

Imam sledeči problem, s prijatelji smo se odločili da gremo na morje(na HR) kjer smo imeli(imamo) rezerviran aprtma ,ampak so me na SLO meji zavrnili zaradi pretečenega potnega lista in sem tako ostal tam ostali prijatelji so pa odšli naprej. Ker je bil do sedaj vikend in nisem mogel ničesar saj je vse zaprto. Moj namen je bil sledeč, ker živim daleč od celja sem imel namen jutri zjutraj vstati ob 6h ter sem ob 8h v celju, kjer se ob 8h odpre UE Celje, tam bi dal vlogo za osebni dokument, (nekje sem slišal da na osebno čakaš 2h da ti jo naredijo če malo doplačaš), ter bi jo do 10h prevzel(v cetisu) in sem lahko ob 12h doma, ker imam do takrat zagotovljen prevoz na HR( kasneje prevoza več ni). Zato bi pa nujno potreboval odgovor, če kdo ve ali lahko dam delati novo osebno izkaznico in jo takoj prevzeti v celju v cetisu? Nekje sem slišal da moram iti na UE celje ter jo dam delati tam, spet nekdo drug trdi da lahko dam delati osebno izkaznico samo na svoji upravi enoti (šk loka). Tako da sem zdaj čisto zmeden in nevem je vredno hoditi v celje če slučajno ne naredijo v enem dnevu sem pokuril tank bencina za brezveze. Ima kdo s tem kakšne izkušnje, mogoče ve kako te stvari potekajo ali kaj podobnega? Jezi me samo to ker imam aprtma plačan in vse ostalo, edino dokument pretečen za 1 teden.

Najlepša hvala za odgovor!

sidd ::

Probat ni greh, če je res takšna nuja.
Klik. Zgleda da še kr gre.

add1:
Klik2!

Območje pristojnosti

Posebnosti pri območju krajevne pristojnosti:
Vloga se lahko vloži na katerikoli upravni enoti.
Kje in kako

Slovenski državljan lahko za osebno izkaznico zaprosi na kateri koli upravni enoti v Republiki Sloveniji, v nujnih primerih, kot so zdravljenje, bolezen ali smrt ožjega družinskega člana, nujni službeni opravki, pa lahko za osebno izkaznico zaprosi na ministrstvu za notranje zadeve.
Slovenski državljan pa ima možnost ob potrebi po prioritetni izdelavi osebne izkaznice, z doplačilom višje takse, zaprositi za prioritetno izdelavo dokumenta in to na katerikoli upravni enoti na območju RS. Glede na veljavnost izdane osebne izkaznice znaša doplačilo takse:

- za osebno izkaznico z 10 letno veljavnostjo 3,5 EUR

- za osebno izkaznico s 5 letno veljavnostjo 1,77 EUR

- za osebno izkaznico s 3 letno veljavnostjo 1,77 EUR

- za osebno izkaznico z 1 letno veljavnostjo 0,88 EUR.

Vloga se lahko vloži le osebno. Istovetnost ob vložitvi vloge se izkaže s staro osebno izkaznico, potnim listom, vozniškim dovoljenjem ali drugo javno listino. Vloga se izpiše računalniško, vlagatelj pa preveri le pravilnost izpisanih osebnih podatkov ter se lastnoročno podpiše.

Vlogi je potrebno priložiti eno fotografijo velikosti 3,5 x 4,5 cm, ki mora kazati državljanovo pravo podobo.

Osebna izkaznica se polnoletnemu državljanu izda z veljavnostjo desetih let, državljanu, staremu od treh do 18 let, se izda osebna izkaznica z veljavnostjo petih let, državljanu staremu do treh let pa se izda osebna izkaznica z veljavnostjo treh let. Državljanu, ki v obdobju petih let izgubi, pogreši ali odtuji dve ali več osebnih izkaznic, pri čemer ni izkazanega skrbnega ravnanja, se izda osebna izkaznica z veljavnostjo enega leta, v nasprotnem pa če državljan, ki mu je bila odtujena osebna izkaznica, dokaže, da je z njo ravnal z dolžno skrbnostjo in če je odtujitev prijavil kot kaznivo dejanje, to ne velja.

NOVOST:

Preko sistema e-fotograf je omogočeno pošiljanje fotografij v elektronski obliki od fotografov (ki so od Ministrstva za notranje zadeve pridobili avtorizacijo za uporabo e-fotografa), preko osrednjega elektronskega odložišča fotografij na upravne enote. Za ta namen so vzpostavljeni poseben spletni servis in mehanizmi, ki omogočajo varen prenos fotografij. Osrednji sistem v odložišču preveri ustreznost fotografij prek posebnega modula za preverjanje v skladu z veljavnimi standardi. Po preverjanju bo fotografiji dodeljena unikatna referenčna številka na potrdilu, ki ga bo fotograf izdal stranki, ta pa ga bo ob vložitvi vloge za izdajo osebnega dokumenta predložila na upravni enoti. Fotografija posameznika bo v osrednjem elektronskem odložišču shranjena 1 leto, v tem obdobju pa se bo lahko poljubnokrat uporabila za izdelavo osebnega dokumenta. Trenutno je omogočeno, da se fotografija prevzame iz skupnega odložišča za izdelavo osebne izkaznice, na ministrstvu za notranje zadeve pa že potekajo aktivnosti, da bo v kratkem možen prevzem fotografije tudi za izdajo potnega lista in vozniškega dovoljenja.

Seznam fotografov, ki so vključeni v sistem E-fotograf je na voljo na spletni strani:

Veliko sreče!

lp
no idea for signature
signed
I

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sidd ()

McHusch ::

Gre, ampak v dveh urah boš težko dobil osebno. Jo pa brez problema dobiš isti dan. In ja, moraš se pripeljati v Celje.

Invictus ::

Če plačaš extra nekaj keša, jo dobiš naslednji dan.

Če seveda ne zajebejo kaj v Celju, kot so v primeru moje žene ...

Ampak so na občini to presenetljivo hitro rešili ...

LP I.

Steinkauz ::

Če greš v celje lahko dobiš v roku 2eh ur

;-) ::

Pozdravljeni,
zanima me če to še velja...čez 24ur grem na morje in osebne izkaznice ni in ni nikjer, torej rabim novo, me reši to da grem jutri v celje ?

solatko ::

Potni list naročen v LJ, dvignjen isti dan na UE Celje, med 13 in 15 uro. Verjetno je za osebno izkaznico enako, preveri na svoji UE.
Delo krepa človeka

gulfstream ::

V skrajni sili lahko s potečenim potnim listom (če ga imaš) probaš na ene treh prehodih, nekje ti bo že ratalo. Za nazaj pa že urediš tako da ti nekdo nov dokument prinese na mejo, če nebi šlo čez.

solatko ::

Kaj pa eventualno legitimiranje v tujini?
Delo krepa človeka

harvey ::

;-) je izjavil:

Pozdravljeni,
zanima me če to še velja...čez 24ur grem na morje in osebne izkaznice ni in ni nikjer, torej rabim novo, me reši to da grem jutri v celje ?


Še vedno velja, da naredijo pretečeno v 24 urah, pač nekaj več plačaš. Ti pa moraš pred tem narediti še preklic zgubljene/založene osebne izkaznice.

Kaj pa eventualno legitimiranje v tujini?

Tega še niso vzeli v ozir predlagatelji fint, da nimaš ustreznega/veljavnega dokumenta. Sam se ne bi igral z neustreznimi dokumenti, ker za to ni nobene potrebe.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

gulfstream ::

Kaj pa eventualno legitimiranje v tujini?

Vedno se lahko glupega narediš...bolje potečen potni list kot sploh noben. Poleg tega, sam sem že marsikaj prepotoval, pa z izjemo carine nisem rabil kazati potnega lista ali osebne, povsod je bila vozniška dovolj.

kixs ::

Ko gres cez mejo, ti velikokrat poskenirajo dokument. Ce je neveljaven, bodo takoj ugotovili. Res pa je, ce imas srecno, ne bo skeniral.

inferno666 ::

Moj brat je šel v celje, pa jo je isto dopoldne dobil.

;-) ::

Šel v celje 43€ pa dobiš ka hočeš

amigo_no1 ::

Kam v CE ?

zavajon ::

solatko je izjavil:

Kaj pa eventualno legitimiranje v tujini?

Izven Slovenije imaš zelo majhne možnosti, da te kar tako brez vzroka legitimirajo ;)

;-) ::

amigo_no1 je izjavil:

Kam v CE ?

UE

Venomus ::

;-) je izjavil:

Šel v celje 43€ pa dobiš ka hočeš


Katerega dilerja si pa to vzel.... za katerim vogalom? :))

solatko ::

V Celju na Ljubljanski 1. Biti moraš na svoji UE zadosti zgoden, da je potem narejeno do 13 ure.
zavajon - V turistični agenciji ob prijavi!
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

;-) ::

Ne ga srat, osebna ni vezana na tvojo ue, kar v celje ce se komu mudi vse uredit pa je v roku 2 ur vse reseno

solatko ::

Tudi v Celju mora biti dosti zgodaj, da gre še pravočasno v izdelavo, če bo prišel ob 12-ih ne bo nič tisti dan.
Delo krepa človeka

Golden eye ::

njabolje je da se vpraša po telefonu pa ti vse lepo razložijo kako pa kaj

;-) ::

je že rešeno za tiste nepismene...

Sergio4 ::

zakaj v celje? sem iz mb. osebno pa bi rabil do petka opoldan. kaj najbolje da storim?

keitai ::

Zato, ker se izdelujejo v Cetisu, katero je situirano v Celju.

St235 ::

Sergio4 je izjavil:

zakaj v celje? sem iz mb. osebno pa bi rabil do petka opoldan. kaj najbolje da storim?

V celje greš zato, da prihraniš en dan pri pošiljanju dokumenta iz celja v maribor. Tako, da če doplačaš bo v celju izdelana isti dan, nato pa naslednji dan na tvoji UE.

Sergio4 ::

Hvala vsem. Sem uredil :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava osebne izkaznice, če so vsi dokumenti potekli (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12226653 (17629) mihapc123
»

Izgubljena osebna

Oddelek: Loža
183008 (2049) ETI3n
»

Izgubljena osebna

Oddelek: Loža
83270 (2956) @nny
»

Potni list "je cez rok"! Rabim ga cez 5 dni!

Oddelek: Loža
347223 (5647) perci

Več podobnih tem