» »

vojska > zamujen nabor

vojska > zamujen nabor

SDM ::

V sredo 11. septembra bi moral ime nabor za vojsko. Ampak, jest, majster kukr sem, sem narobe prebral pošto in razumel da je nabor 11. 11. Tako da sem stvar zamudil. Trenutno me na pošti čaka pošiljka, ki je v zvezi s tem.

Na listu za nabor piše da če ne greš na nabor se stvar kaznuje po določbah Zakona o vojaški dolžnosti, Zakona o obrambi in Kazenskega zakona.

Je imel kdo že s tem izkušnje? Upam na ne bom plače (ki sem jo ravnokar dobil) izgubil zaradi telega nesporazuma.
Don't argue with an IDIOT!

SkIDiver ::

Hum. najbolj, da se dvigneš pošto pogledaš kaj piše in zadevo probaš najbolj uredit, da boš čim ceneje odnesu. Če boš dubu pa kazen pojd pa v keho za par dni. En dan kehe je 10k sit.

sasox ::

Mislim, da te samo avtomatsko dajo v pehoto. Vsaj takrat ko sem jaz zamudil je bilo tako. Se pa da še potem naknadno vse zmenit.:))

Na pošti sem stvar dvignilč Piše da se moram do 16. oktobra zglasit v izpostavi MORS Kamnik. zaradi vpisa v vojaško evidenco. In nič drugega.

Drugače pa je nek sosed, ki je prav tako pozabil na vpis v evidenco moral za kazen plačati 30k.

Sam glej, da se zglasiš 16-tega pri njih. Mislm, da tokrat si jo odnesu brez kazni. V drugo je po moje ne boš. Sicr pa sploh ne vem kaj nas jebejo. Tako al tako mene tam nikol ne bojo vidl. Študij pa ne mislm prekint zato, da bom vidu vojsko. Dokler bom pa jz končal fax bo pa tut že naborništvo ukinjeno. Sam čas kradejo meni in sami seb.

Gh0st ::

Ey prow maš. Itaq leta 2004 (KAO)ne bo več služenja vojaškega roka. Jest pa če bi šu v vojsko bi šu šele tm okol 25 leta...tko da cajta mam ogromn, se mi pa sploh ne mudi.
you might start believe in Gh0st stories. you're in one. :)

Odin ::

Zmisli si da si bil v tujini(na počitnicah, pri teti v Ameriki...).

Jaz sem tudi 2krat zamududil, pa ni blo kakega problema.

Enako. Fax bo končan okol 23, 24 leta moje starosti. Do takrat pa ne bo več naborništva.

krucymucy ::

baje da so vpoklici še do septembra 2003 ... mene tud ne bo - drgač me bodo pa ledvice zacele bolet >:D

Kaj ni blo rečeno do konca leta 2003? No ja mal prej. Sreča za nekatere. Če bojo mene kj pipal bom vse dokumente o težavah srčne zaklopke, zlomljenega stopala, pa še za koleno bom šel k dohtarju, da me ja dobr potrdjo za nesposobenga:D

nojus ::

btw, a kdo ve kater je najcenejsi izredni fax, oz. vpisnina, ker redno ne morem vec se vpisat.

Hehe, kaj vse je človek pripravljen narediti, zato da mu nebi bilo treba jit v vojsko :))

Narcos Satanicos ::

Fuck the army, reč da ne greš, napiš pritožbo in zahtevaj novo psihološko preverjanje. Spoznan boš za nesposobnga in konc debate. Je pa res da ti bojo težil po celi liniji (men so clo grozil - neuradno itak). Kr se pa tiče raznah zaporov in ne vem česa bi prou rd vidu kuko bojo enga nabornika u zapor poslal medtem kse kriminalci okol sprehajajo. Sicer pa zapor itak ne pride u poštev. Downloadej si zakon o vojaški dolžnosti s strani MZO, tm not lepo piše da je vse u rokah sodnika za prekrše in ne enah debilnah uradnikov u vojski, kazni so pa kvečjemu denarne. in še enkrat fuck the army. ;(

SmoKey ::

Fantje se pa vsi po vrsti zelo motite, kajti naborništvo bo ziher tajal še 5-10 let. Zapomnte si kaj zdele berete-resnico, in se kar lepo pripravte na vpoklic. K...C, če sem jaz mogu dat to skoz boste šli pa tud ostali, ko vas j...! >:D

Sam resno mislm da naborništva ne bojo ukinl zato ker jim ne bo uspel zaposlit dovolj profesionalnih vojakov do leta 2004 al neki tazga. So s ''projektom'' začel že 1999. pa so ful v zaostanku ker morjo zaposlit najmanj 400 vojakov na leto. V dveh letih pa jim jih je do sedaj uspelo okrog 300. Not To Much - Not Enough :D . Pa profi vojak bi moral imeti zagarantirano stanovanje, to pa bo težje izvedljiva naloga za naš proračun - no ja kukr kol gledaš je naborništvo velik cenejša varianta zato se bo tud še neki cajta obdržala.

HAHAHAHA >:D >:D >:D

Živalsk vrt iz silicijeve doline

Jebiveter ::

:8) Jest sem tud mal zejebu! Mi namrec i uspelo pravocasno dostavit "vprasalnika" ki ga kako dobimo vsi v letu ko dopolnimo 17 let. U glavnem pa je tko, da frajerji delajo samo do 13.30 in potem se lahko slikas! Jest pa pouk koncam vsak dan po 14. uri! In kako naj jest to pravocasno dostavim!?
Rok je bil ta petek, jst sem pa jim v soboto kr po posti poslal!!

Mene itak se 9 let ne vidijo sploh! Ce do takrat ne ukinejo nabornistva bom pa sel delat se doktorat in ce to ne bo dovolj bom pac privleku vn zdravnisko porocilo (5% invalidnost - zjebano koleno; platfus; kurja prsa; dioptrija; ....)! Ce pa se to ne bo delovalo bo pa ugovor vesti! (a je kdo bral v mladini kar nekaj steviljk nazaj, ko so bli clanki o folku ki se je izognu vojski?)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Lime ::

Mene so jebali prav do 27 leta starosti. Imel sem 5 (PET!) različnih zdravniških potrdil, od tega enega da sem nesposoben, enega začasno nesposoben in tri delno sposoben. Po njihovem pravilniku si nesposoben že, če imaš tri ali več ocen delno sposoben.
Po pošti smo se "pravdali" skoraj 3 leta.
V 27 letu starosti (letos aprila) sem celo dobil pozil za v vojsko (avgust letos), takrat pa mi je film poču in sem najel odvetnika. V maju (po cca 14 dneh) sem že imel oceno nesposoben in uradno potrdilo, da sem svojo dolžnost odslužil.

Baje so sedaj, ko gre naborništvo h koncu, precej manj strogi in dajejo ocene nesposoben že nabornikom s klasično alergijo (npr. cvetni prah), za kar si bil pred pol leta še 100% sposoben.

Matty ::

Lime... kot kaze sva bila na istem... vsa potrdila za nesposobnost, ampak ne... zavrnjen... pritozba... zacasno nesposoben za 2 leti... in ko sta letos spomladi 2 leti pretekli sem bil prestar (na sreco so mojo pritozbo obravnavali vec kot pol leta - ce bi bila resena takoj me starost ne bi resila), hkrati so me pa dali v evidenco kot nesposobnega... Mislim, ce bi to naredili leta 98 bi vsem prihranili nekaj sivih las...

Asgard ::

Join Us Army and fight for izrael :D

Join Slo Army and fight for Nato (prva vrstica). Yea right prasci, mene ze ne vidte. Ce bo treba grem na pocitnice v Idrijo na grick, baje de se nimajo slabo, pa se hrana je dobra (kuha moj frend, kak dodatk se bo ze najdu ) :D

p.s. itak sm serviser, katere fulk obravnava za nenormalne, picke se jih pa na velliko izogibajo, tko de ne bo hudic eno vojsko zajebat, cene jim bom pa reku de nimam strahu in bom pobil cel vod, samo de slisim eno bosansko besedo (itak vejo da je dost jugicev not :D )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Asgard ()

cikopajo ::

Vojkso naj gredo tisti , ki želijo...
Jaz ne grem, pa če mi plačajo 10 milj. za tistih pra mesec...

baje pa če imaš potrdilo da CS redno igraš gre skoz...najmanj urco na dan ...pa si cyber vojak ....

FACK DA ARMI!

a mislis da bom potem jaz dobil odlikovanje, k F16 furam. (cyber pilot)

whatever ::

Kaj pa če quaka razturaš?:P Aja, pa res, do kdaj je treba poslat armiji potrdilo o šolanju oziroma vpisu pa kam se to pošlje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: whatever ()

orkan ::

fantje poslušajte tole:

januarja bom 18, tako da še mi majnka 4 mesece, ampak do zdaj še niti enkrat nisem mel niti ene stvari (pogovora) zvezi z vojsko, vsi sošolci so meli nabore že pre kakim pol leta eni že celo več, ampak jaz še vedno lepo brez vsega... pa mi sploh nič ne majnka........
hehe
Lp Orkan!!

MaverickT ::

Kaj so to veze ali so pozabili nate?
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!

borinho ::

Ja tkole je, ce ti ne pase v vojsko ne it, samo u lajfu je tko, da ni dobr da non stop bezis in se izogibas stvarem, ceprov tut jest mislm da je vojska ena izguba casa. Ceprov morm rect da sem se jest tm velik naucu, predvsem potrpezljivosti, bil sem drugi najstarejsi v vodu(24 let) in trpel ob poslusanju neumnih for. Ampak se da prezvet, pa se tko by the usput v zivo strelat s AK 47(pr ns M70) je cist neki druzga kt pa OP Flashpoint(ceprov je tut to ql).

ce bi ze kdo rad streljal je pri medvodah privat strelisce pod zemljo. (full imajo orozja od magnuma do kalasnika,..).

orkan ::

maverick

NI NOBENIH VEZ, nevem nimam pojma kak to ka se nisem mel nabora, ceprav sem star 17 in mam januarja rojstni dan, kaj pa če so me res pozabli in mogoče kdajk pozneje pridejo na mene in vidijo da nisem mel kaj mi lahko z čim težijo?
Lp Orkan!!

SHARK ::

Hm....hm...jaz mam pa ene par vprašanj:

Koliko časa približno traja od takrat ko oddaš prošnjo za civilno služenje do takrat ko je prošnja rešena in greš na razdovor ?

Ali lahko prošnjo za civilno služenje oddaš šele takrat ko te že vpokličejo al je takrat že prepozno ?

Katere mesece v letu je pri nas v SLO vpoklic v vojsko ?

Lp
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Prošnjo za civilno lohka oddaš tud takrat ko že enkrat služiš vojsko, samo morš, res morit s tem, cakas pa lohk(odvisno od tega kolk si star) tut dve leti, bo pa zadevo mal pospesl ce das prosnjo, za cimprejsnje sluzenje( nekitazga)
if you miss your ex reload and try again

Asgard ::

nazadnje ko sem bil na naboru sem jim rekel da je edina prava vojska bila Wermacht in da se to so mi prasci sesul, tako de nej ne pricakujejo da bom sel prostovoljno v vojsko. Posteno se zdrite tam pred dohtarji pa jim povejte da ste neuravnoveseni (ceprav verjamem da nobenemu nic ne manjka) in mogoce vam bo ratalo. Frend je sel not cista koma, pa se vrecko je jemu s seboj ka je blo not ene par litrov belga. Nesposoben je bil, zaradi problemov z alkoholom. al pa druga fora, de recimo nardis sekto, v pravila sekte pa napises de ne smejo clani nositi orzoja. Sekte se steje pod verska prepricanja, tako de si ga lahko obrambni minister potegne za par rok ki bodo prijele za pusko.

SHARK ::

borinho sej jaz želim le čimbolj podaljšati reševanje prošnje :)) ....dve leti bi blo idealno jap...
Rešitev je enostavna, samo videti jo je treba !!

Aja pol pa ql, pa ce te slucajn poklicejo na sluzenje, je tut dobra fora da gres in si ze takoj glezenj zvijes al mas hude bolecine v ahilovi tetivi in prezivis prvih 8-9 dni v stacionarju, pol ti pa zadevo odlozijo za dve leti:)
if you miss your ex reload and try again

Izak ::

Ehh... Jst sm tudi nesposoben zaradi alkohola. :D

Binji ::

Ehhh..jst sm sou prbit dat kri pa nej blo nc hudga:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

kuglvinkl ::

Glede teh ogabnih sedem mesecev. Denimo, v nedeljo sem šel v LJ in danes prišel domov. Vmes nisem imel časa za kišto. Zdi se mi, da se v tako kratkem času na IT sceni zgodila prava mala revolucija (seveda pretiravam, ob treh ponoči, ko se bom končno prebil skozi vse, zame relevantne, reviewje, se bom ob pred pred pred pred zadnjim čikom zavedel in dojel, da je bil popolnoma običajen teden). Tak obutek imam po petih ušivih dneh. Si predstavljate, kako je, če vas ni na sceni 7 mesecev? Ker ne verjamem, da bi se komu dalo viseti za kišto, ko bo končno na pravi strani ograje.

Npr., to je samo zelo ozek izsek. Da ne omenjam rjuh, glazbe, študija, ...

Ahem, ta, ki je zamudil nabor. Brez komentarja.
Your focus determines your reallity

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kdaj konec naborništva?

Oddelek: Loža
351744 (1253) Tr0n
»

Izogibanje služenju vojaškega roka - nujno (strani: 1 2 )

856079 (4509) Binji
»

Izogibanje vojaškemu roku z opravljanjem pripravništva ???

371851 (1139) Leo
»

Dobil sem poziv v vojsko - WTF?!

433107 (2190) SHARK
»

Kako zbežati ognjenim zubljem VOJSKE (strani: 1 2 )

817423 (5949) Andor

Več podobnih tem