Forum » Pomoč in nasveti » Dualboot Windows 7 in MBR
Dualboot Windows 7 in MBR
SaXsIm ::
Zadeva je sledeča, na računalniku sem imel za primarni OS inštalirano Visto, kasneje pa sem na drugo particijo inštaliral še Windows 7 in jih uporabljal samo za določen software. Sedaj sem Visto zamenjal z 7ko (clean install), pri tem pa mi je povozilo MBR zapis v katerem je bila označena pod do dedicated 7ke. V časih Win XP se je to reševalo z ukazom FIXBOOT in FIXMBR v recovery konzoli, kako pa je s tem danes? Prosim za čimprejšno pomoč! Hvala.
SaXsIm
Good Guy ::
Zadeva je sledeča, na računalniku sem imel za primarni OS inštalirano Visto, kasneje pa sem na drugo particijo inštaliral še Windows 7 in jih uporabljal samo za določen software. Sedaj sem Visto zamenjal z 7ko (clean install), pri tem pa mi je povozilo MBR zapis v katerem je bila označena pod do dedicated 7ke. V časih Win XP se je to reševalo z ukazom FIXBOOT in FIXMBR v recovery konzoli, kako pa je s tem danes? Prosim za čimprejšno pomoč! Hvala.
gparted pa izbrišeš System Reserved Partition, ki jo win 7 ustvari ob namestitvi
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BOOTMGR in NTLDR, ne najde boot.iniOddelek: Operacijski sistemi | 1559 (1385) | MrStein |
» | windows XP se mi nočejo zagnati (prilagam sliko ekrana)Oddelek: Pomoč in nasveti | 4909 (3594) | vbohinc |
» | Problem dual boot vista-windows7?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1395 (1239) | Kuhmark |
» | Trdi disk...Oddelek: Pomoč in nasveti | 834 (746) | b00n |
» | Težavica z boot.ini v XP-jihOddelek: Operacijski sistemi | 1163 (1024) | >>><<< |