Forum » Omrežja in internet » Internet preko mobilnega telefona z uporabo Siolove ENX naprave in brezžične dostopne točke
Internet preko mobilnega telefona z uporabo Siolove ENX naprave in brezžične dostopne točke
tilinho20 ::
Lp,
bi vas lepo prosu za eno pomoč in sicer,
imam ADSL preko ENX naprave (Siol). Kupil sem Wireless Access Point (D-Link DWL-2100AP) preko katere se povežem na internet, moram pa vsakič vnest uporabniško ime in geslo od SIOLa in sicer tako da kliknem vzpostavitev Širokopasovne povezave v meniju Omrežne povezave.
Zdaj bi se rad povezal tudi preko telefona, in mi najde brezžično morežje - je nezaščiteno, ampak bi potem moral verjetno neka vpisat geslo od SIOLa tako kot na računalniku, ampak ne vem kam.
Je to sploh možno?
bi vas lepo prosu za eno pomoč in sicer,
imam ADSL preko ENX naprave (Siol). Kupil sem Wireless Access Point (D-Link DWL-2100AP) preko katere se povežem na internet, moram pa vsakič vnest uporabniško ime in geslo od SIOLa in sicer tako da kliknem vzpostavitev Širokopasovne povezave v meniju Omrežne povezave.
Zdaj bi se rad povezal tudi preko telefona, in mi najde brezžično morežje - je nezaščiteno, ampak bi potem moral verjetno neka vpisat geslo od SIOLa tako kot na računalniku, ampak ne vem kam.
Je to sploh možno?
tilinho20 ::
Meni so rekli na siolu da ne smem na ENX uporabljat Routerja ampak samo Switch, in da sem ga mel do zdaj, zdaj sem pa zamenjal z Access Point napravo.
Lonsarg ::
Zmer mora ena naprava delovati kot router. Tako kot imaš zdaj naštimano ti RAČUNALNIk deluje kot router. Mobitel pa ne zna kot router delovati, torej rabiš router imeti že prej. Tudi za PC bo potem bolje, ker ti ne bo več treba gesla vzpostavljat, bo že ena naprava prej bila router in za to skrbela.
Pomoje da lahko to ENX napravo od Siola nastaviš, da deluje kot router, vsaj novejše se vse da, pozanimaj se v navodilih. Prek web vmesnika moraš nastaviti, da deluje kot DHCP server, ter da vzpostavi PPPoE povezavo.
Pomoje da lahko to ENX napravo od Siola nastaviš, da deluje kot router, vsaj novejše se vse da, pozanimaj se v navodilih. Prek web vmesnika moraš nastaviti, da deluje kot DHCP server, ter da vzpostavi PPPoE povezavo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prosim za pomoč kako povezati modem/router/3 računalnikeOddelek: Omrežja in internet | 13697 (3043) | verto |
» | Internet pade dol, ko vključim svoj routerOddelek: Omrežja in internet | 3799 (3512) | WhiteAngel |
» | USB ključek za wireless internetOddelek: Omrežja in internet | 4309 (3828) | r3dkv1c4 |
» | Sinope 568+ kot router (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 52193 (23943) | simone |
» | Nastavitev modema za vidnost računalnikov povezanih v router?!Oddelek: Omrežja in internet | 9664 (9333) | Hanzek |