» »

ibm 40GB problem

ibm 40GB problem

js ::

Zakaj mi v biosu in dosu ne zazna diska (IBM 40 GB). V windowsih mi ga zazna, kar mi nic ne pomaga, ker ne morem sistema gor instalirat. Osn. plata je abit AH6, za katero pa ni novejsega biosa. Kaj mi je storiti, ker lahk sicer vse skup ruknem skoz okno.

City ::

Je to edini disk ki bi ga rad usposobil ali imaš že katerega priključenega?

Manualne nastavitve ne primejo?

Probaj še iz neta posneti IBM disk manager, najdeš ga tuki dober programček, za instaliranje diska če ga sistem ne zazna. Se mi zdi da bi mogel zadostovati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: City ()

cekr ::

Če ni BISO-a, je najboljša varianta, da si kupiš IDE-kontroler(kartico). Cena je 5.000 - 6.000 sit, pa še UDMA100 uporablja. Če boš pa uporabil razne disk managerje, se ti pa kar na lepem lahko zgodi, da nek dan ne boš videl diska.

js ::

V računalniku sta dva diska sistem pa bi rad imel na tem disku, ker so na drugem bad sektorji.
A device manager disk samo "skrije" al zbriše tudi vse podatke?
A s kartico bi ziher delalo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: js ()

City ::

Jest sem uporabil IBM-ov disk manager ker mi bios ni avtomatično našel diska, na disku pa nisem imel takrat čisto nič gor tudi OS-a ne. Če ga boš formatiral z DM potem boš sigurno zgubil podatke odvisno za kaj ga uporabljaš. Ta programček je namenjen uporabi takrat ko kupiš nov disk in imaš probleme z inštalacijo je pa samo za IBM-ove diske ker druge ne prepozna in še nikoli mi po uporabi ni disk "izginil" ker program ni univerzalen za vse diske in ne šušmari po disku za brez veze.

Če pa uporabljaš dva diska pa poglej da IBM-ov mogoče ne omogoča RAID-a ker ga potem verjetno boš težko ga usposobil (če ga obstoječi tudi ne podpirain je "starejšega letnika") brez IDE kontrolerja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Namesto 80 Gb samo 32Gb trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
131249 (981) cekr
»

Star rac+nov disk=tezave

Oddelek: Pomoč in nasveti
111383 (1210) Simulacrum
»