Forum » Loža » Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?
Temo vidijo: vsi
GupeM ::
gregor ::
nova čelka:
Available now - Wurkkos HD16 Headlamp
Combination spotlight, floodlight and red light, feature rotary switch design and smart light sensing adjustment!!
Super affordable first release price!!
With battery $37.99
Without battery $34.99
https://wurkkos.com/products/%E3%80%90n...
Available now - Wurkkos HD16 Headlamp
Combination spotlight, floodlight and red light, feature rotary switch design and smart light sensing adjustment!!
Super affordable first release price!!
With battery $37.99
Without battery $34.99
https://wurkkos.com/products/%E3%80%90n...
matobeli ::
Mimogrede, ko smo ravno pri polnilcih in baterijah. Pri Li-Po baterijskih paketih je splošno v uporabi da jo za obdobje mirovanja spraviš na "storage" napetost ki je cca 3.8V, da staranje upočasniš, in tudi modelarski polnilci imajo ponavadi to funkcijo.
Pri cilindričnih Li-ion celicah se ta praksa ni prijela in je tudi v polnilcih ni implementirane. A se je že kdo ukvarjal s tem zakaj je temu tako in kako najlažje to pohendlat? Predvidevam da nas ima večina kar nekaj celic na zalogi ki so redko uporabljane.
Pri cilindričnih Li-ion celicah se ta praksa ni prijela in je tudi v polnilcih ni implementirane. A se je že kdo ukvarjal s tem zakaj je temu tako in kako najlažje to pohendlat? Predvidevam da nas ima večina kar nekaj celic na zalogi ki so redko uporabljane.
Okapi ::
Preveč kompliciranja za premalo "profita", sploh če lučk ne uporabljaš v neke hudo resne zadeve. Nekaj let zdrži vsaka baterija, tudi če nič ne skrbiš za njeno "zdravje", potem pa pač kupiš novo, če je treba.
Ha, top kek! Tnx
Sej vem da se da vsakih n-let da menjat celice, sam 26650 so nekje okoli 7€, pa 4 rabim. Pa cel kup 21700 mam na lagerju še (k so ble pocen), pa še nekaj 18650 ki jih praktično ne uporabljam prav dost, leta tud grejo kar hitr... če delajo baterije 10let je veliko bolje kot če 5.
Sej vem da se da vsakih n-let da menjat celice, sam 26650 so nekje okoli 7€, pa 4 rabim. Pa cel kup 21700 mam na lagerju še (k so ble pocen), pa še nekaj 18650 ki jih praktično ne uporabljam prav dost, leta tud grejo kar hitr... če delajo baterije 10let je veliko bolje kot če 5.
Mislim da ima tolk lufta da lahko tudi dve 21700 not zatlačim (kar je bil celo plan, pa pol nisem nabavil adapterja, oziroma se ga ni dobilo, morm spet mal pogledat na AE), kapaciteta je kar pomembna. Oziroma vsaj toliko da bi rad imel 5Ah in ne samo 3.5Ah.
Adapterje iz 26650 na 18650 pa seveda že imam, še nerabljeni :)
Nisem se pretirano ukvarjal, ker dokler dela-dela.
Adapterje iz 26650 na 18650 pa seveda že imam, še nerabljeni :)
Nisem se pretirano ukvarjal, ker dokler dela-dela.
Wuben X2Pro - nadaljevanje.
Projekt je prišel do točke, ko se je bilo treba odločit za barvo (bela ali črna) in vrsto lučke (z RGB ali UV dodatno ledico). Dileme, dileme No, odločil sem se za belo (ker črnih imam že veliko) in UV (ker nimam nobene univerzalne lučke, ki bi imela tudi UV - poleg tega pa sem zraven X2Pro naročil tudi rdeč difuzor).
Obenem sem izvedel še eno slabo in eno dobro novico. Doplačati je bilo treba slabih 8 evrov za poštnino (upam samo, da bo šlo čez Madžarsko ali s kakšnim drugim "obvozom" za DDV). Dobra novica pa, da bo zraven kot darilo prišel dodaten zapestni trak, v katerem se "skriva" kabel USB-USB. Zna biti kar priročno - pa še centimetrsko merilo je natisnjeno na njem za dobro mero.
Projekt je prišel do točke, ko se je bilo treba odločit za barvo (bela ali črna) in vrsto lučke (z RGB ali UV dodatno ledico). Dileme, dileme No, odločil sem se za belo (ker črnih imam že veliko) in UV (ker nimam nobene univerzalne lučke, ki bi imela tudi UV - poleg tega pa sem zraven X2Pro naročil tudi rdeč difuzor).
Obenem sem izvedel še eno slabo in eno dobro novico. Doplačati je bilo treba slabih 8 evrov za poštnino (upam samo, da bo šlo čez Madžarsko ali s kakšnim drugim "obvozom" za DDV). Dobra novica pa, da bo zraven kot darilo prišel dodaten zapestni trak, v katerem se "skriva" kabel USB-USB. Zna biti kar priročno - pa še centimetrsko merilo je natisnjeno na njem za dobro mero.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Sem vzel RGB ker nimam še nobene.
Skoraj pa pričakujem da bo potrebno pokriti tudi uvoz in ddv. Oziroma če si slučajno kje opazil da je to v ceni bi bilo super.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Nič ne piše, kako je z DDV, tako da verjetno bo res treba plačati, ampak po drugi strani vsi ti "kitajci" že znajo pošiljati prek svojih špediterjev na Madžarskem, tako da upanje ostaja
Mimogrede, a ima kdo Wuben X3 (s polnilno škatlico)?
Klasičnih valjastih lučk imam že veliko in so mi postale rahlo dolgočasne, zato zadnje čase gledam predvsem različne alternativne oblike, z dodatnimi funkcijami. Recimo ta X3 v polnilni postaji deluje kot "lanterna".
Mogoče me samo malo nostalgija daje, za "dobrimi starimi" lučkami (Zmaj, Varta...) na 4,5 V ploščate baterije.
Klasičnih valjastih lučk imam že veliko in so mi postale rahlo dolgočasne, zato zadnje čase gledam predvsem različne alternativne oblike, z dodatnimi funkcijami. Recimo ta X3 v polnilni postaji deluje kot "lanterna".
Mogoče me samo malo nostalgija daje, za "dobrimi starimi" lučkami (Zmaj, Varta...) na 4,5 V ploščate baterije.
Zgodovina sprememb…
Imajo tudi svojo nemško stran in trgovino ampak nekdo je komentiral da je bila vseeno poslana iz CN, ter da so mu obljubljali vat return. Jih bo za potipat če bo prišlo do plačila.
če bo WK03 za 7 USD, jih nabavim 7
do sedaj je bila min 9,99 USD, če se prav spomnim
LP
Ni 7 USD, ampak 9,99 USD, kar pa je še vedno precej ugodno:
https://www.wurkkos.com/products/wk03?V...
--------------------
njihov brand week se je začel
https://www.wurkkos.com/
nove zadeve:
zanimiva je ta 18650 verzija njihove TS10 lučke (14500):
TS10 MAX Nichia 519A 5000k anduril 2.0 ,18650 portable flashlight with Maximum output 2500 lumens/157m/E-tail switch
https://www.wurkkos.com/products/ts10-m...
nikjer sicer ne piše, da ima kakšen boljš driver
zraven se dobijo še druge zadeve, npr:
itd itd
LP
lubej1 ::
če bo WK03 za 7 USD, jih nabavim 7
do sedaj je bila min 9,99 USD, če se prav spomnim
LP
Ni 7 USD, ampak 9,99 USD, kar pa je še vedno precej ugodno:
https://www.wurkkos.com/products/wk03?V...
LP
naročeno - 3 kos
ostalo pa, ko cena pade na 7 USD
thx
Saj imajo stalno neke popuste. Lani so bile WK03 + baterija + magnetno stikalo po 13 evrov, sedaj so 15 €.
A ima kdo kakšno zelo drago lučko? Recimo 150 ali več evrov?
Namreč, doslej nisem kupil še nobene, ki bi bila dražja od 50 evrov. Najdražja doslej je bila Klarus G20 za 49 evrov.
Zdaj pa razmišljam, da bi si privoščil eno bolj ekskluzivno, ampak ne vem, katero. V igri je recimo Wuben X1, za okoli 150 evrov. 12.000 lumnov (zdrži dobro minuto, preden pade), z aktivnim hlajenjem. Ocene so kar v redu.
Precej podobna je recimo tudi Nitecore tm12k, ki je pa 2x dražja, tako da odpade. Je sicer precej manjša, ampak kar se svetlosti tiče v bistvu slabša od X1.
Skratka, iščem neko med 100 in 200 evri, ki ni zelo velika (ni pa nujno, da je ploščata), da je na "turbo" čim močnejša, in ta tam zdrži vsaj kakšno minuto. Pa da je tudi dejansko uporabna za bolj ali manj splošno rabo.
Namreč, doslej nisem kupil še nobene, ki bi bila dražja od 50 evrov. Najdražja doslej je bila Klarus G20 za 49 evrov.
Zdaj pa razmišljam, da bi si privoščil eno bolj ekskluzivno, ampak ne vem, katero. V igri je recimo Wuben X1, za okoli 150 evrov. 12.000 lumnov (zdrži dobro minuto, preden pade), z aktivnim hlajenjem. Ocene so kar v redu.
Precej podobna je recimo tudi Nitecore tm12k, ki je pa 2x dražja, tako da odpade. Je sicer precej manjša, ampak kar se svetlosti tiče v bistvu slabša od X1.
Skratka, iščem neko med 100 in 200 evri, ki ni zelo velika (ni pa nujno, da je ploščata), da je na "turbo" čim močnejša, in ta tam zdrži vsaj kakšno minuto. Pa da je tudi dejansko uporabna za bolj ali manj splošno rabo.
Zgodovina sprememb…
M2222 ::
A ima kdo kakšno zelo drago lučko? Recimo 150 ali več evrov?
Imam, ja. Surefire je s stroški uvoza in poštnim posredovanjem stala nekaj čez 400 eur.
Imam tudi Redgrass R9 https://www.redgrasscreative.com/redgra...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: M2222 ()
Samael ::
A ima kdo kakšno zelo drago lučko?
Jaz imam velike pomisleke proti res res dragim lučkam. Bom razložil - povsem moje osebno razmišljanje, ki ga nikakor ne posplošujem oz. si ne domišljam, da bi moral vsakdo čutiti enako :)
Kopičenje kitajkih lučk je s stališča zbirke na dolgi rok precej nehvaležna zadeva. Sam sem zbiratelj marsičesa, kar krepko presega vrednost mojih lučk. In tako, kot recimo tvoje čudovite ure, pa moja brand rezila, special edition nalivniki... vse to, če se na zadevo res spoznaš, kupuješ izbrane kose, prestane zob časa. Marsikaj, kar si v preteklosti kupil, je danes mogoče s stališča zbirateljstva oz. med poznavalci vredno še več, kot je bilo v času nakupa. Ali pa ima neko sentimentalno vrednost. Mogoče celo za nekoga, ki bo to podedoval za nami.
Pri lučkah pa ni tako. Ven prihajajo vedno nove tehnologije, izboljšave, novi tipi baterij, žarnice, ledice ...to, kar že imamo pa na malce, zgolj malce daljši rok postaja, bo postalo junk. Skoraj dobesedno. In ker danes lahko kupiš solidno lučko za 30 - 50 eur, ki da od sebe praktično vse, kar človek potrebuje, služi svojemu namenu, enostavno ne vidim smisla v nakupu lučke za 200 eur. Saj ne rečem, mogoče ima človek kakšno zelo zelo specifično potrebo, pa zato seže globlje v žep, ampak večino tega, o čemer v tej temi razpravljamo bo v nekaj letih, desetletju... junk, ki ga bo povozil čas. Pa ni važno, a damo zdaj za to 30 ali pa 200 eur.
Pa ne mislim zdaj pametovati v smislu, da ne kupiti. Če si nečesa res želiš, si lahko privoščiš in ti prinese veselje... go for it. V tem kontekstu, ob vseh lučkah, ki jih imam (btw. moja najdražja je bila po mojem ena od Klarusovih za 60 eur, čeprav največ sem plačal takrat za Convoy L6, ker so me užgali še z DDV-jem), sem zadnji, ki lahko komu o tem pametuje.
Le pač... lučke so ene takšne specifične zadeve, ki jih glede na količino, kot jih že imamo, pogosto po prvih dneh "testiranj" ostanejo v škatlah oz. je vsaka posamična z izjemo kosa, dveh, precej malo v uporabi ... in bo čez par let, ko bo šla tehnologija dalje, na ravni pravokotnih zmajevih. Ali pa tistih iz praška, saj se jih še spomniš. Kakšna pa tudi delala ne bo več. Ravno par dni nazaj je oče potožil, da je Zanflare F2, ki jo je po dolgem času vzel iz predala (in ne, niso baterije), mrtva.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Moji pomisleki so enaki, saj zato doslej tudi jaz nisem dal več kot 49 evrov za lučko. Ampak...
Ko pogledam vse te lučke, ki sem jih kupil, se človek vpraša, ali bi ne bilo mogoče bolje namesto 10 lučk za skupno 200 evrov kupit eno za 200 evrov, s katero se lahko, če drugega ne, bolj važiš na taborjenju, ko razsvetliš travnik, pa čeprav samo za minuto.
Kar se zastarevanja tiče, pa se niti ne bi strinjal. L6 in Q8 sta recimo stari že kar nekaj let, pa sta še vedno čisto uporabni (in konkurenčni) za svoje namene. Pa tudi za druge lučke ne morem reči, da so ravna zastarele. Legendarna poceni F1 je še danes prav enako uporabna, in ne bi rekel, da kaj opazno zaostaja za lučkami v cenovnem razredu do 20 evrov.
Vrednost seveda izgubljajo, ampak lučk tako ali tako nisem kupoval z namenom, da bi jih prodajal. Še vedno se mi zdi, da je bolje zapravljen denar za lučko za 50 evrov, ki obleži v predalu, kot za viski za 50 evrov, ki ga popijem v 3-4 dneh.
V glavnem, nekaj dni bom še zbiral pogum, raziskoval po netu in zbiral predloge na forumu, če je kaj v tem cenovnem razredu za moj okus in namen primernejšega od Wuben X1.
Recimo en kandidat bi lahko bil Imalent MS03. Notri so enake tri ledice kot v X1, in na turbo sveti enako močno. Ampak ker je manjša, se veliko hitreje segreje in zniža svetlost. Prednost je, da je manjša, in cenejša. Slabost je, da mi je valjasta oblika dolgočasna. Skratka, nima tistega faktorja "wow", ki bi si ga pri dragi lučki želel.
Ko pogledam vse te lučke, ki sem jih kupil, se človek vpraša, ali bi ne bilo mogoče bolje namesto 10 lučk za skupno 200 evrov kupit eno za 200 evrov, s katero se lahko, če drugega ne, bolj važiš na taborjenju, ko razsvetliš travnik, pa čeprav samo za minuto.
Kar se zastarevanja tiče, pa se niti ne bi strinjal. L6 in Q8 sta recimo stari že kar nekaj let, pa sta še vedno čisto uporabni (in konkurenčni) za svoje namene. Pa tudi za druge lučke ne morem reči, da so ravna zastarele. Legendarna poceni F1 je še danes prav enako uporabna, in ne bi rekel, da kaj opazno zaostaja za lučkami v cenovnem razredu do 20 evrov.
Vrednost seveda izgubljajo, ampak lučk tako ali tako nisem kupoval z namenom, da bi jih prodajal. Še vedno se mi zdi, da je bolje zapravljen denar za lučko za 50 evrov, ki obleži v predalu, kot za viski za 50 evrov, ki ga popijem v 3-4 dneh.
V glavnem, nekaj dni bom še zbiral pogum, raziskoval po netu in zbiral predloge na forumu, če je kaj v tem cenovnem razredu za moj okus in namen primernejšega od Wuben X1.
Recimo en kandidat bi lahko bil Imalent MS03. Notri so enake tri ledice kot v X1, in na turbo sveti enako močno. Ampak ker je manjša, se veliko hitreje segreje in zniža svetlost. Prednost je, da je manjša, in cenejša. Slabost je, da mi je valjasta oblika dolgočasna. Skratka, nima tistega faktorja "wow", ki bi si ga pri dragi lučki želel.
Zgodovina sprememb…
Ales ::
Ja, ampak po nakupu še te dražje, bo skupna nabavna vrednost lučk narasla na 400 EUR...
Samael ::
Kar se zastarevanja tiče, pa se niti ne bi strinjal. L6 in Q8 sta recimo stari že kar nekaj let, pa sta še vedno čisto uporabni (in konkurenčni) za svoje namene.
Ja zdaj. Povsem realistično je za pričakovati, da bo v nekaj letih (ali pa desetletju pa pol, saj nima veze - čas teče hitro) toliko ali več dala od sebe nekajkrat manjša/lažja lučka. Pa da bo še nekoliko pozneje na trgu tip baterije/kemija, katere runtime bo krepko presegel to, kar imamo na voljo trenutno. Da o ledicah, ki vsako leto dajo od sebe več/požrejo manj niti ne govorim - če bo tisto, kar se bo čez 10 let uporabljalo sploh še imelo oznako LED.
Saj na koncu znese samo, koliko imaš zadeve v uporabi in od tu moja dilema. Imamo po 10, 20, 30... 50 lučk. Koliko le teh je res v uporabi, pa koliko le kot del "zbirke" - če me razumeš? Vse, kar je v dejanski uporabi, kar ti koristi, tu ni pod nobenim vprašanjem. Tu ne izgubljaš ničesar. Kar postavljam pod vprašanje je tisto, kar vzamemo vsake toliko časa iz škatle, da se malo pohvalimo, malce posvetimo ali pa po nekem času še to ne. Nihče me ne bo prepričal, da "redno" uporablja 20 lučk :)
Čas teče preklemansko hitro in povsem prepričan sem, da kar nekaj solidnih lučk, ki sem jih kupil pred petimi leti, pa malce poslikal pa to, jih pa ne uporabljam, ker sem vmes kupil že kakšno boljšo oz. uporabljam v glavnem že par let nekih 5 meni ljubih modelov, tudi čez 10 let ne bom uporabljal. Ker bom takrat za 15 eur dobil lučko s podobno svetilnostjo, manjšim pregrevanjem pa nekajkrat daljšim runtimom (recimo).
L6 in Q8 seveda danes nista zastareli. Vprašanje pa je, koliko bosta v uporabi pri kom (odvisno od posameznika, I guess) predno bosta zastareli. In če vržeš zraven še kakšno lučko za 20 eur, pa kakšno za 40, pa kakšno za 150 eur, itd... jih boš imel že pet na teh deset, ki jih že imaš, kar bo še povečalo vprašanje, koliko bo kakšna lučka v uporabi, predno bo zastarela.
Vse kar rabiš za wow efekt, za pohvaliti se, v resnici že imaš. Če boš nabavil še kakšno res "hudo", jo boš predvsem zato, ker jo pač želiš - kar je imho. povsem legitimni razlog in ti tu ne oporekam :)
Mislim, saj ne me narobe razumeti. Pri meni je verjetno, glede na količino tega, še huje. Zato sem povsem prepričan, da si sam ne želim lučke za 200 eur, uporabljal bom pa najbrž še vedno večinoma tistih 5, ki jih že tako. Ali pa celo bi to za dvesto, pa bi po posledično ostala v škatli ena od onih petih, kar spet pomeni, da bo čez 15 let v primerjavi s tistim, kar bo na trgu takrat, neizkoriščen junk na ravni starih zmajevih lučk.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
Me je Samael z dobrimi argumenti prepričal, da nima smisla odlašati na jutri, kar lahko storim danes.
Sem ravnokar kliknil na buy.
Pa menda ja nisi pozabil na discount kodo ki smo jo dobili na kickstarterju?
(Sej sem jaz tudi, ampak je ravno mejl priletel in sem videl)
Če rabi kdo kaj od Wuben "WBKS30" -30% sitewide.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
to mi je ravnokar priletelo na FB...
če se kdo od vas želi znebiti nekaj $$$
New Arrival
HaikeLite HK10 8xXHP70.2 80000lm 1000m Flood Thrower 21700 LED Flashlight
Early Bird 30% OFF discount: HK10.
Specifications:
Brand:HaikeLite
LED:XHP70.2
Brightness: 80,000lm
Intensity: 250Kcd
Distance: 1000m
https://www.nealsgadgets.com/products/h...
pozor:
Battery: eight 21700 button top batteries
vsekakor lahka in zelo hladna zadeva
LP
če se kdo od vas želi znebiti nekaj $$$
New Arrival
HaikeLite HK10 8xXHP70.2 80000lm 1000m Flood Thrower 21700 LED Flashlight
Early Bird 30% OFF discount: HK10.
Specifications:
Brand:HaikeLite
LED:XHP70.2
Brightness: 80,000lm
Intensity: 250Kcd
Distance: 1000m
https://www.nealsgadgets.com/products/h...
pozor:
Battery: eight 21700 button top batteries
vsekakor lahka in zelo hladna zadeva
LP
Sem ravnokar kliknil na buy.
Pa menda ja nisi pozabil na discount kodo ki smo jo dobili na kickstarterju?
(Sej sem jaz tudi, ampak je ravno mejl priletel in sem videl)
Če rabi kdo kaj od Wuben "WBKS30" -30% sitewide.
Na tisto od kickstarje sem pozabil, poskusil sem z eno za 12% za prvi nakup, ampak ni prijela, verjetno zato, ker je za X1 že v osnovi 36% popusta.
€159,59
Regulärer Preis €249,99
Retten 36%
Bom pa vpašal, če lahko uveljavim za nazaj. Ker bi sicer lahko to vrnil in kupil še enkrat s kodo.
Sem ravnokar preveril, in koda dejansko deluje za X1, 45 dolarjev popusta. Sem jim takoj pisal, če jo lahko uveljavim za nazaj.
VIP58 ::
Pred tremi leti sem kupil Haikelite HK90, 3xSBT90.2, 3x 21700, 18000lm, cena okoli 250EUR, redna cena je bila 380EUR.
Do takrat sem imel zbirko kakih 60 lučk, od takrat naprej sem zase kupil še wurkkos TS21 in še dve ali tri druge.
Danes bi kupil še kakšno Astroluxovo EC01 SST40, če bi se še dobila. V bajti je kakih 12 lučk stalno na standby, od teh je EC01 v uporabi toliko kot vse ostale skupaj, tudi HK90 je med njimi.
https://1lumen.com/review/haikelite-hk9...
Do takrat sem imel zbirko kakih 60 lučk, od takrat naprej sem zase kupil še wurkkos TS21 in še dve ali tri druge.
Danes bi kupil še kakšno Astroluxovo EC01 SST40, če bi se še dobila. V bajti je kakih 12 lučk stalno na standby, od teh je EC01 v uporabi toliko kot vse ostale skupaj, tudi HK90 je med njimi.
https://1lumen.com/review/haikelite-hk9...
Too much of everything is just enough.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: VIP58 ()
Medtem ko čakam na Wuben X1 (mimogrede, dobil sem 32 dolarjev vrnjeno, na račun popusta, ki sem ga pozabil uveljaviti ob nakupu ) in X2Pro, sem ugotovil, da bi mogoče lahko posodobil tudi lučko na ključih.
Že nekaj časa imam Astrolux K2 in sem z njo v bistvu povsem zadovoljen. Ampak glede na to, da je model izpred treh let, je morda sedaj na voljo že tudi kaj boljšega.
Skratka, iščem nekaj, kar je po velikosti in teži podobno K2 (največ 6x2 cm cm, 25 g - lahko je valjasta ali ploščata), po zmogljivosti pa boljše (se pravi 300+ lumnov). Stranskih ledic, kot jih ima K2, v bistvu ne potrebujem - če so druge lastnosti, zlasti glavna lučka, konkretno boljši od K2. Sicer pa je rdeča in/ali UV pomožna ledica dobrodošla.
Kakšen predlog?
Že nekaj časa imam Astrolux K2 in sem z njo v bistvu povsem zadovoljen. Ampak glede na to, da je model izpred treh let, je morda sedaj na voljo že tudi kaj boljšega.
Skratka, iščem nekaj, kar je po velikosti in teži podobno K2 (največ 6x2 cm cm, 25 g - lahko je valjasta ali ploščata), po zmogljivosti pa boljše (se pravi 300+ lumnov). Stranskih ledic, kot jih ima K2, v bistvu ne potrebujem - če so druge lastnosti, zlasti glavna lučka, konkretno boljši od K2. Sicer pa je rdeča in/ali UV pomožna ledica dobrodošla.
Kakšen predlog?
Videti je simpatična. Sicer ni ravno nov model (ocene na netu so izpred dveh let). Malce večja je, kot bi bilo idealno, mi je pa všeč, da jo je mogoče preprosto sneti iz obeska za ključe. To me pri tej, ki jo imam sedaj, še najbolj moti. Tudi magnetni zadek je videti uporaben. Prepričala me je pa (zelena) barva.
Sem jo pa na Banggod vzel (22 evrov), ker v Wubenovi trgovini je zaradi poštnine dražja (kljub kodi za 30%).
Sem jo pa na Banggod vzel (22 evrov), ker v Wubenovi trgovini je zaradi poštnine dražja (kljub kodi za 30%).
Sem se pa spomnil, da sem pred leti na ključih imel eno po obliki in velikosti precej podobno, MecArmy. Sicer čisto solidna, tudi s pomožno rdečo in UV ledico, ampak je imela samo 160 lumnov (deklarirano, v praksi po mojem še manj) in micro-USB, zato jo je zamenjala močnejša, z USB-C.
Zgodovina sprememb…
Osem let star model je to (SGN3), pa vidim, da ga še kar prodajajo. In sploh ni poceni - celo malo dražji je od Wuben G2.
V svoji dokumentaciji vidim, da sem ga kupil za 21 evrov na Gearbestu (decembra 2017), in to v časih, ko smo kupovali Zanflare F1 po 9 evrov.
V svoji dokumentaciji vidim, da sem ga kupil za 21 evrov na Gearbestu (decembra 2017), in to v časih, ko smo kupovali Zanflare F1 po 9 evrov.
Zgodovina sprememb…
Evo, poštar (expressone) ravnokar prinesel X1. Na prvi pogled imenitna zadeva, komaj čakam noč, da zares preizkusim. V stanovanju podnevi 12.000 lumnov nekako ne pride do pravega izraza.
In zanimivo, tudi Wuben uporablja kitajski "šverckomerc" čez Madžarsko. Ob nakupu je pisalo Taxes $0.00 USD in "Taxes may apply for imported goods/services and is regulated by the local countries law", pa ni bilo treba nič doplačati. Pa še hitro je prišla, natanko 1 teden je trajalo (poslana iz Kitajske).
Ker sem lahko naknadno uporabil popust (Matobeli, ki si me spomnil nanj, najlepša ti dala ) me je vse skupaj prišlo 120 USD ali 109 evrov. Ravno še dovolj, da sem prišel čez mejo 100 evrov za "drago lučko", sicer bi moral še kakšno kupiti.
In zanimivo, tudi Wuben uporablja kitajski "šverckomerc" čez Madžarsko. Ob nakupu je pisalo Taxes $0.00 USD in "Taxes may apply for imported goods/services and is regulated by the local countries law", pa ni bilo treba nič doplačati. Pa še hitro je prišla, natanko 1 teden je trajalo (poslana iz Kitajske).
Ker sem lahko naknadno uporabil popust (Matobeli, ki si me spomnil nanj, najlepša ti dala ) me je vse skupaj prišlo 120 USD ali 109 evrov. Ravno še dovolj, da sem prišel čez mejo 100 evrov za "drago lučko", sicer bi moral še kakšno kupiti.
Zgodovina sprememb…
Evo, znočilo se je, in lahko preizkusim novo lučko. Na blizu "naredi dan", glede na velikost samo debelo gledaš, kako močno sveti. In tista minuta, kolikor sveti na polno, je več kot dovolj za važit se pred kolegi.
Ni pa za tekmovanja v daljinskem osvetljevanju, ker se hitro najde lučka z ožjim snopom, ki posveti "dlje".
Vmes sem pa ugotovil tudi, da bom verjetno lahko X1 montiral tudi na kolo, ker je adapter/nosilec, ki sem ga naročil skupaj z X2Pro, videti enako kot nosilec za X1.
Ni pa za tekmovanja v daljinskem osvetljevanju, ker se hitro najde lučka z ožjim snopom, ki posveti "dlje".
Vmes sem pa ugotovil tudi, da bom verjetno lahko X1 montiral tudi na kolo, ker je adapter/nosilec, ki sem ga naročil skupaj z X2Pro, videti enako kot nosilec za X1.
Matija82 ::
Po kakšnem letu se baterija (21700) v moji naglavni lučki (Wurkkos B50) ne napolni več, v smislu da lahko polnim en dan pa je lučka še vedno rdeča. Kdaj se celo spremeni v zeleno, in dela če pritisnem ko je lučka še priklopljena na kabel ampak če kabel odstranim spet ne dela.
A je šla baterija ali je to kakšen problem z lučko?
A je šla baterija ali je to kakšen problem z lučko?
Nimam nobene viška baterije, imam pa multimeter (sam ne vem kako točno nastavit gumb za 21700 )
Nastaviš na "V DC". Pomeri napetost na celici, če je zelo nizka, recimo nekje pod 2.5V, je zelo možno da ti je vgrajen polnilec noče več polnit ker misli da je uničena.
OK sem probal, napetost je 0.0, zgleda da je baterija šla (sem probal še navadno AA, in tam dobim 1.54).
Tule ima sigurno kdo kakšnega emisarja, ali dva, ali tri
Kako je s kupovanjem v intl-outdoor.com - gre po kitajski "šverckomerc" poti, ali pride v roke naši Carini?
Kako je s kupovanjem v intl-outdoor.com - gre po kitajski "šverckomerc" poti, ali pride v roke naši Carini?
M2222 ::
Hanku reci naj ti pošlje čez HU ali NL. Ne priporočam MAO verzij, ker znajo biti težave s kontaktom, vsaj pri dodatnih tubah je temu tako v mojem primeru (26650).
Bodo pa svetilke v kratkem dobile lume x1 driver, tako da se morda splača počakati.
https://budgetlightforum.com/t/hanks-co...
Bodo pa svetilke v kratkem dobile lume x1 driver, tako da se morda splača počakati.
https://budgetlightforum.com/t/hanks-co...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: M2222 ()