» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
154 / 328
»»

Samael ::

Evo. Nov pokrovček.
IMALENT DN70 New Tail Cap XHP70 3800LM Multi-Level Output Rechargeable LED Flashlight
https://www.banggood.com/IMALENT-DN70-X...

Moja DN70 ima modrega. Takšna je (sem si sposodil sliko z neta)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

perci ::

mistery solved :)

Okapi, si kaj testiral na jadrnici? Jaz sem zadnjic s sabo vzel cel arzenal in lahko recem, da je Convoy L6 res zakon luc. Zadeva res osvetli vodo tako kot je treba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Okapi ::

Nisem še. Si pa predstavljam, da je ena taka velika zadeva zelo uporabna za imeti v kabini oziroma kokpitu. Podobno kot velik "mornariški" daljnogled. Velikost/teža v tem primeru ni pomembna, ker ne nosiš okoli. Če greš na treking oziroma taborjenje, je pa čisto druga pesem.

Groot ::

Ima morda kdo kje shranjen kakšen link za poceni 18650 baterije? Rabim za Zenflare F1 in Sofirn C8A. Sem naročil ene iz kitajske in bodo očitno prišle enkrat februarja :D

matobeli ::

Če rabiš prej bo nkon.nl edina prava izbira.

Tud cene se mi v resnici ne zdijo neki blazno drage.

hunter01 ::

Berem o tej Convoy L6 in me je nekoliko zamikala - ravno za kaksna nocna jadranja. Pri kateri ceni bi rekli, da je dober deal za nabavit?

matobeli ::

Za 50eur (končna cena) bo kar dobra cena.

Lahk pa uprašaš v temi "Gearbest nakupi", uporabnik Tomson rihta kupone, mogoče ima kaj, pa še poglej si z katero poštnino se izogneš našim dacarjem.

Jo imam pa tud jaz, ti kar nabavi, to je taprava zadeva :)

Pa še "pro-tip": rabil boš polnilec ki sprejme dve 26650 naenkrat, in ne, ni samoumevno da polnilec z 4 sloti sprejme vsaj dve.

koyotee ::

hunter01 je izjavil:

Berem o tej Convoy L6 in me je nekoliko zamikala - ravno za kaksna nocna jadranja. Pri kateri ceni bi rekli, da je dober deal za nabavit?

Vzemi BLF Q8 namesto L6.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Aar2rk ::

Aaa, Convoy L6, še ena z lanskega seznama, ki sem jo pozabil... in ta je bila višje kot Imalenta DN. Taka klasična oblika :D
Hvala za info in obujanje starih neizpoljnjenih želj. Moram pogledat, koliko prostora je še v predalu za lučke (ki niso po torbah in v avtu):P

gregor ::

ta koda še vedno deluje za blf q8 :)

http://budgetlightforum.com/comment/128...

Use coupon code PTRQ8 to lower the price $48.50

še nekoliko cenejša :)

Code: M4DQ8 Price: US$ 46.50

https://www.banggood.com/BLF-Q8-4x-XP-L...!A&utm_campaign=martin&utm_content=chendongling&cur_warehouse=CN

vsak $ šteje

sedaj pa nimate več izgovora, da ne nabavite ;)

v group buy je bila 40 usd, kar pomeni da je dražja za samo 6,5 $

lej, gregor, bodi fer - tole ne gre nikamor

Se strinjam, to ne gre nikamor

Sodelavec me je prosil, če mu S2+ prodam in sem takoj 2 nadomestni naročil ...

Tale Q8 je mikavna zelo, čeprav oblika mi pa L6 zgleda res super - cold weapon style. Sam tam je komplikacija, ker nimam ta velikih baterij in ne polnilca, Q8 je pa na "navadnih" oblikah :)

Jaz pa vseeno navijam ja L6 (imam Q8 Sofirn xpl-hi tudi).

Aar2rk je izjavil:

Aaa, Convoy L6, še ena z lanskega seznama, ki sem jo pozabil... in ta je bila višje kot Imalenta DN. Taka klasična oblika :D

Ja, L6 pa definitivno ni "butična" zadeva ampak tazaresna "powerhorse" lučka. Dokler je ni treba naokoli prenašati :P

hunter01 je izjavil:

Tale Q8 je mikavna zelo, čeprav oblika mi pa L6 zgleda res super - cold weapon style. Sam tam je komplikacija, ker nimam ta velikih baterij in ne polnilca, Q8 je pa na "navadnih" oblikah :)

Pa si prepričan, da vkolikor imaš polnilec za 18650 baterije, ne zmore tudi 26650 baterij?
Btw. tudi Q3 malce odstopa od večine baterij. Potrebuješ namreč button top high drain baterije. Ko imajo na nkonu buttontop Samsung 30Q na zalogi je fajn, ko jih ni ... jih pa niker ne dobiš :)

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

Jaz pa vseeno navijam ja L6 (imam Q8 Sofirn xpl-hi tudi).

Aar2rk je izjavil:

Ja, L6 pa definitivno ni "butična" zadeva ampak tazaresna "powerhorse" lučka. Dokler je ni treba naokoli prenašati :P

hunter01 je izjavil:

Pa si prepričan, da vkolikor imaš polnilec za 18650 baterije, ne zmore tudi 26650 baterij?
Btw. tudi Q3 malce odstopa od večine baterij. Potrebuješ namreč button top high drain baterije. Ko imajo na nkonu buttontop Samsung 30Q na zalogi je fajn, ko jih ni ... jih pa niker ne dobiš :)

Ne ne rabiš nobenih high drain baterij, cca 4A na baterijo
Rear DVD collector!
JTD power!

barakus ::

Jaz sem bil pa nad L6 razočaran, ko sem dobil Q8. Namreč Q8 deluje beliko bolj majhna in nenevarna, sveti pa precej boljše.

Aja pa tut bunkice ni problem nalotati na flat top baterijo.
Rear DVD collector!
JTD power!

Aar2rk ::

gregor, s drugo kodo si mi samo nasul sol na rano, ker sem že pri prvem postu popustil in jo naročil :|

mat xxl ::

Ja samo ste eni rabili za tele Q8 ugotoviti, da so top of must have...... sam sem eno maja nabavil še eno za 45 eur pa avgusta , da je rezerva ...... Sedaj bi me pa še kaka močnejša zanimala , menda so 12.000 lumenske še boljše ;)

Je bila pa žena zadnjič prijetno presenečena nad Q8, ko je ugotovila, da ima celo gretje za roke vgrajeno brez doplačila dodatne opreme . :) .

Je pa res tale lampa killer, ko ostali vidijo, kako sveti vsi obmolknejo ....

barakus je izjavil:

Jaz sem bil pa nad L6 razočaran, ko sem dobil Q8. Namreč Q8 deluje beliko bolj majhna in nenevarna, sveti pa precej boljše.

q8 ima stepdown, l6 ga nima.

q8 je ljubiteljsko sicer zanimiva lucka, v resnici pa je l6 veliko bolj robustna zadeva. se lahko uporablja brez problema za SAR naloge.

koyotee je izjavil:

Ne ne rabiš nobenih high drain baterij, cca 4A na baterijo

Če to, kar si rekel, drži, potem jih definitivno rabiš :)
Kolikor sem bral komentarje in teste bo lučka delala tudi na starejše baterije, vendar za polno zmogljivost potrebuješ high drain baterije. Tule ni baterije pod 10A pa je že med njimi (sicer zanemarljiva, pa vseeno) razlika:

Sicer pa če je na baterijo res 4A continuous (sam nisem šel gledati), pa lučko dejansko uporabljaš definitivno želiš high drain baterijo. NCR18650B z max 6,7A (Recommend discharge current 1C 2.9A) pri overheatu bo dala od sebe željeno ... koliko časa? Pol minute? :)

Edit.
Zdaj me lahko zajebeš in rečeš, da nisi imel v mislih kakšne klasične NCR18650B in da 10A baterije niso high drain baterije in ti bom moral dati prav :P Ja, pri novejših 10A še vedno ne bo dala povsem max od sebe, bo pa delala čisto OK (če si imel to v mislih).

Zgodovina sprememb…

Ja ja, vleče 20A na max brez predelav. Torej povsem zadovoljivo s katerokoli celico, ki nima FIRE v imenu :)
Rear DVD collector!
JTD power!

Tsunamii ::

perci je izjavil:

barakus je izjavil:

q8 je ljubiteljsko sicer zanimiva lucka, v resnici pa je l6 veliko bolj robustna zadeva. se lahko uporablja brez problema za SAR naloge.

Sicer nimam 'ŠE' >:D L6 ..ampak za Q8 lahko rečem da sveti noro ! Je rekel frend ki je sel z mano na nočni..WOOW ! Ampak..meni ni všeč, ker zelo hitro naredi stepdown !In če jo silis da kar sveti na polno..se takooo svinskoo pregreje da je joj ! Zato ima minus..kar velik..glede tega !

Je kaksna lučka nad 5k svetilnosti..in da zdrzi normalen čas brez stepdowna ..in da ti roka ne pregori ?

Tsunamii je izjavil:

perci je izjavil:

barakus je izjavil:

Sicer nimam 'ŠE' >:D L6 ..ampak za Q8 lahko rečem da sveti noro ! Je rekel frend ki je sel z mano na nočni..WOOW ! Ampak..meni ni všeč, ker zelo hitro naredi stepdown !In če jo silis da kar sveti na polno..se takooo svinskoo pregreje da je joj ! Zato ima minus..kar velik..glede tega !

Je kaksna lučka nad 5k svetilnosti..in da zdrzi normalen čas brez stepdowna ..in da ti roka ne pregori ?

Zdej pozimi ne bi smel biti problem s pregrevanjem :)
Rear DVD collector!
JTD power!

taz ::

Ne dolgo nazaj sem iskal 18650 za vape 2x sony VTC6 3120mAh in nekaj za svetilke (Samsung INR18650-35E 3500mAh), pa sem jih našel pri http://batte-trade.eu
Poštnina 2,70€. Ker VTC6 ni imel na zalogi, mi je takoj javil, povedal dobavni rok in priporočal alternativo. Vendar sem raje počakal na to, za kar sem oddal naročilo. Prišlo v omenjenem roku, vse sem jih izpraznil preko različnih svetilk, pa napolnil v XTAR VC4. Vse so imele pravo kapaciteto.
Upam da pride komu prav.

Lp

taz je izjavil:

Ne dolgo nazaj sem iskal 18650 za vape 2x sony VTC6 3120mAh in nekaj za svetilke (Samsung INR18650-35E 3500mAh), pa sem jih našel pri http://batte-trade.eu
Poštnina 2,70EUR. Ker VTC6 ni imel na zalogi, mi je takoj javil, povedal dobavni rok in priporočal alternativo. Vendar sem raje počakal na to, za kar sem oddal naročilo. Prišlo v omenjenem roku, vse sem jih izpraznil preko različnih svetilk, pa napolnil v XTAR VC4. Vse so imele pravo kapaciteto.
Upam da pride komu prav.

Lp

@DejanDejan se je pred časom že pojavil v tej temi, pa smo ga po nekaj prilimanih linkih pregnali iz teme :)
Če se ne motim, tudi on sodeluje (nabavlja?) z nkon.nl, ima malce višje cene, vendar, kot on pravi, za razliko od nkon.nl sprejema reklamacije.
Če se komu močno mudi (nkon rabi nekih 7 - 10 dni) pa če ima baterije na zalogi, je vsekakor opcija.

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

taz je izjavil:

Poštnina 2,70EUR. Ker VTC6 ni imel na zalogi, mi je takoj javil, povedal dobavni rok in priporočal alternativo. Vendar sem raje počakal na to, za kar sem oddal naročilo. Prišlo v omenjenem roku, vse sem jih izpraznil preko različnih svetilk, pa napolnil v XTAR VC4. Vse so imele pravo kapaciteto.
Upam da pride komu prav.

Lp

@DejanDejan se je pred časom že pojavil v tej temi, pa smo ga po nekaj prilimanih linkih pregnali iz teme :)
Če se ne motim, tudi on sodeluje (nabavlja?) z nkon.nl, ima malce višje cene, vendar, kot on pravi, za razliko od nkon.nl sprejema reklamacije.
Če se komu močno mudi (nkon rabi nekih 7 - 10 dni) pa če ima baterije na zalogi, je vsekakor opcija.

Ne poznam nikogar, ki bi reklamiral liion baterijo :P
Rear DVD collector!
JTD power!

Nič mene gledati, to so njegove besede, ne moje :p Jaz imam samo malce slabe vesti, ker smo ga tako po hitrem postopku odpravili iz teme. Ampak je bil že razlog ... :)

taz ::

Samael je izjavil:

taz je izjavil:

Upam da pride komu prav.

Lp

Aha, no kakorkoli, želel sem samo delit pozitivno izkušnjo, z namenom, da bi še komu prav prišlo, odkar je iz kitajske nemogoče naročit v Slovenijo.

Aar2rk je izjavil:

gregor, s drugo kodo si mi samo nasul sol na rano, ker sem že pri prvem postu popustil in jo naročil :|

Naroči še eno za 46 $ ;)

2 $ gor ali dol, glavno, da si naročil :)

Je pa zanimivo to, da je ta koda aktivna že od 16 Jan 18

Lp

Dejansko ima Q8 dosti boljsi potencial kar se tice pregrevanja in ucinkovitosti kot L6, ker ima vgrajene 4 emitterje in dobis veliko vec svetlobe na npr. 4x1A emitterjih kot 1x4A emitterju, je pa snop manj throwy. Jaz ti svetilki uporabljam v gozdu na 20m in je Q8 dosti boljse osvetli, niti je ne rabis imeti na maksimumu da sveti bolje od L6.

VIP58 ::

No, iz kitajske baterije še vedno prihajajo, samo pravega trgovca je treba najti.
Vseeno pa je informacija o domači trgovini z ne pretiranimi cenami dobrodošla.
Too much of everything is just enough.

specing ::

$45 je redna cena za Q8. Kolikor se spomnim je nekoč (preden se vsem v group buy poslali lučke) bil kupon za $36.

barakus je izjavil:

Dejansko ima Q8 dosti boljsi potencial kar se tice pregrevanja in ucinkovitosti kot L6, ker ima vgrajene 4 emitterje in dobis veliko vec svetlobe na npr. 4x1A emitterjih kot 1x4A emitterju, je pa snop manj throwy. Jaz ti svetilki uporabljam v gozdu na 20m in je Q8 dosti boljse osvetli, niti je ne rabis imeti na maksimumu da sveti bolje od L6.

Glede pregrevanja ti ne morem verjeti, ker testi kažejo drugače. Saj je to dosti logično, ker ima L6 veliko več hladilnega materiala od q8. Razloži potem zakaj na q8 rabiš stepdown, na L6 pa ne.

Tolk ste tečni s to q8, da sem jo zdej naroču.

Zgodovina sprememb…

Hja glede pregrevanja ne znam najbolje ocenit, kar praviš glede odvajanja toplote je verjetno res. Nobene od svetilk običajno ne ženem na maksimum ampak po občutku se mi zdi da Q8 boljše sveti. Tukaj je ena primerjava med Q8 in navito L6, iz videa se mi zdita tam-tam.

Ne, sej jst verjamem, da mogoče bolj sveti (odvisno tudi od baterij) ampak L6 lahko na max ženeš dve uri, q8 pa dve minuti. Take lučke ne moreš uporabljat za SAR ali kaj bolj resnega.

mat xxl ::

To čisto ne drži meni Q8 deluje na maximumu cca 20 minut, potem začne sama zmanjševati..... tako, da o dveh minutah ni govora in govorimo za poletne temp. cca 26st C .

perci je izjavil:

:D:D

Na youtube sem našel en 30 sec posnetek, kjer kaže stepdown od Q8 v približno 1 uri. Ne opazim sploh razlike :/ Razen ura začne bolj svetit pri 12:03 :)

Tisti, ki jo imate, koliko je stepdown dejansko opazen med uporabo (npr 1 uro)

Okapi ::

A res misliš, da je kdo on nas tule že kdaj z njo svetil eno celo uro?;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

perci je izjavil:

Ne, sej jst verjamem, da mogoče bolj sveti (odvisno tudi od baterij) ampak L6 lahko na max ženeš dve uri, q8 pa dve minuti. Take lučke ne moreš uporabljat za SAR ali kaj bolj resnega.

Če Q8 ženeš na 3800lum kot L6 pol ni takega segrevanja :)
Rear DVD collector!
JTD power!

Tsunamii ::

hunter01 je izjavil:

perci je izjavil:

:D:D

Na youtube sem našel en 30 sec posnetek, kjer kaže stepdown od Q8 v približno 1 uri. Ne opazim sploh razlike :/ Razen ura začne bolj svetit pri 12:03 :)

Tisti, ki jo imate, koliko je stepdown dejansko opazen med uporabo (npr 1 uro)

Odvisno..meni je zadnjic na predstavitvi..bilo je pod 10 stopinj ..zdrzala 15 min.. Tako nisem blazno zadovoljen glede tega. Sveti pa lepo.Samo zdrzi pa ne dosti..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tsunamii ()

The light has a some mass to absorb and surface to spread heat
some members did already infrared videos, the light runs about 3 minutes on Turbo before the temperature step-down kicks

To piše na BLF forumu http://budgetlightforum.com/node/56468

Verjetno zato, ker kamera avtomatsko prilagaja zaslonko.

Zgodovina sprememb…

koyotee je izjavil:

perci je izjavil:

Če Q8 ženeš na 3800lum kot L6 pol ni takega segrevanja :)

Itak, da je :)
Tudi pri 2500lm je (kar je povsem normalno) - preizkusi ;-)

Samael, katere high drain baterije ti kupuješ?

Kokr gledam, se mi tele zdijo najboljši p/p https://www.nkon.nl/rechargeable/18650-...

Tudi te. Razmerje cena/kakovost (high drain). Ne bi se pa branil tudi Sony VTC6 in LG HG2, pa so Samsungove cenejše :)

Potrebno bi bilo še naračunati ali izmeriti učinkovitost obeh svetilk, lahko da ena ali druga svetilka proizvaja bistveno več toplote kot druga zaradi učinkovitosti driverja in emitterjev.

L6 ima samo en (monster) emitter, pa razširjeno glavo, tako da vročina tu ne bi smel biti nek večji issue, medtem ko je Q8 narejena kompaktnejše :p
Prednost (če pustimo lumne ene in throw druge ob strani) je predvsem prilagodljiv Q8 UI. Ampak tisti tu, ki smo se že spopadli s tem, bomo znali povedati, da ne glede na vsa narisana, napisana navodila, ni tako simple razumeti in dejansko pridi do željenih nastavitev. Ali pa sem samo jaz glede tega tako okorn? ... $#"$&$%/ :P
Sicer pa konec koncev res primerjamo dva povsem različna tipa lučke.

FireSnake ::

mat xxl je izjavil:

Ja samo ste eni rabili za tele Q8 ugotoviti, da so top of must have...... sam sem eno maja nabavil še eno za 45 eur pa avgusta , da je rezerva ...... Sedaj bi me pa še kaka močnejša zanimala , menda so 12.000 lumenske še boljše ;)

Je bila pa žena zadnjič prijetno presenečena nad Q8, ko je ugotovila, da ima celo gretje za roke vgrajeno brez doplačila dodatne opreme . :) .

Je pa res tale lampa killer, ko ostali vidijo, kako sveti vsi obmolknejo ....

Se pridružujem mnenju.
Ko sem jo prvič prižgal sem se začel na glas smejati.

Ko sem jo pa drugim pokazal, so pa samo gledali ...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Samael je izjavil:

L6 ima samo en (monster) emitter, pa razširjeno glavo, tako da vročina tu ne bi smel biti nek večji issue, medtem ko je Q8 narejena kompaktnejše :p
Prednost (če pustimo lumne ene in throw druge ob strani) je predvsem prilagodljiv Q8 UI. Ampak tisti tu, ki smo se že spopadli s tem, bomo znali povedati, da ne glede na vsa narisana, napisana navodila, ni tako simple razumeti in dejansko pridi do željenih nastavitev. Ali pa sem samo jaz glede tega tako okorn? ... $#"$&$%/ :P
Sicer pa konec koncev res primerjamo dva povsem različna tipa lučke.

Točno tako, gre za različna tipa lučke. In nimaš samo ti problemov z Q8 UI. ;)
LP

In kaj vas tako matra pri UI?
Rear DVD collector!
JTD power!
««
154 / 328
»»