» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
9 / 330
»»

theBill ::

No vseeno bi še eno kupil, ker imam eno litijevo baterijo odveč, magari je jo imam na vikendu.

Kaj zaeno 2xAA priporočaš? Imam že zdaj nekaj na 3 LED diode, ampak se mi prav za malo zdi, ko vidim kako sveti tale kitajska Convoy.

koyotee ::

Točno to sem naročil v petek :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

jest10 ::

Ni dobra luč, ampak za 0,01$ je to fajn nakup:D Pohitite predno bo konec akcije:P

darkolord ::

Baterije se lahko pošilja, samo morajo biti primerno zaščitene. Se bodo pač morali prodajalci temu prilagoditi(pa verjetno bo
Eni pravijo, da nima veze kako je zaščitena in da se samih baterij ne sme pošiljat, lahko pa kot del naprav (tudi npr. svetilk)

darkolord je izjavil:

Baterije se lahko pošilja, samo morajo biti primerno zaščitene. Se bodo pač morali prodajalci temu prilagoditi(pa verjetno bo
Eni pravijo, da nima veze kako je zaščitena in da se samih baterij ne sme pošiljat, lahko pa kot del naprav (tudi npr. svetilk)

Naj najprej tele mal poštimajo>:D

Shkorc ::

darkolord je izjavil:

Kaj potem probam še 1x oddati naročilo za 18650 bateriji in upam, da jih spustijo na pošti skozi? V najslabšem primeru vrnejo kupnino nazaj.

hunter01 ::

Jaz sem tudi dobil, ko sem preko ebay-a ene cr2032 baterije naročeval nazaj odgovor od prodajalca, da Swiss post zavrača vse pošiljke, kjer so samo baterije noter. In da zato posledično zavračajo take pošiljke že HK in China post. Je pa 2 tedna nazaj normalno prišel paket z dvema 18650 baterijama. Bili sta zapakirani v lepo plastično škatlico. Ne vem sedaj ali sta prišli, ker sta bili v dodatni škatlici ali zato, ker ob pošiljanju še ni veljalo to novo pravilo.

Wallbuys.com pošilja spet liion baterije!!!!!
Rear DVD collector!
JTD power!

bond007 ::

Hja malo čudni so tile pri WB... Nabijejo ceno x2 in potem dajo 30% promocijski popust za NCR 18650B. Sreča sem naročil 6 komadov še po stari ceni (13$ za 2-pack), samo še priti morajo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Poglej cene v sloveniji, za ENO baterijo samsung icr 2200mah hočejo 13€ !!!!
Rear DVD collector!
JTD power!

No ja, ena Xtar 2600mAh(Sanyo z zaščito) je malo čez 5€

ja vem, ampak sem kontaktiral www.ebatt.si ,za samsung 2200icr hočejo 12,90EUR z ddv, da pa se bo pozanimal za Panasonic 3100 pri uvozniku, ampak dvomim da bo to potem pod 20EUR :D
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

Mimogrede, glede FastTech - cene in cel shopping experience je super, edino pri reklamacijah so bolj tako.

Pri DX ti na primer pri manjših (< $20?) izdelkih pošljejo nov izdelek ali vrnejo celo kupnino v obliki store credita brez vprašanj, pri FastTech ti pa ponudijo nek drobiž, če nočeš izdelka pošiljati nazaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Tilen ::

jest10 je izjavil:

Jp, ravnokar so začeli pošiljati ML-101 v5, ki je prekratek za zaščitene baterije;(( v3 in pred tem v2 sta dovolj dolga.

Kateri je sedaj preverjeno dovolj velik?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Kupi si proper polnilec kot je http://www.fasttech.com/products/0/1000... in ne boš imel problemov.
Rear DVD collector!
JTD power!

Rear DVD collector!
JTD power!

itak37 ::

http://www.fasttech.com/products/1421/1...

Jest bi tega vzel, ima pokrov in je primeren za uporabo kot USB battery pack. Sicer pa imata tudi zgornja polnilca USB out.

errhec ::

V tem cenovnem rangu dobiš že IMAX B6 polnilec. S temmu lahko določiš maximalni tok polnenja in imaš še podporo za različne baterije (Li-Po, Li-Ion, Li-Fe, Ni-Cd, Ni-Mh, Pb ) Le za ustrezni adapter za baterije poskrbiš, te so na eBayu po par evrov z poštnino.
dd

http://budgetlightforum.com/node/3955?p...
Obstajajo kopije imax b6, original dobiš na hobbykingu.
Rear DVD collector!
JTD power!

Mah ta B6 je res strašno neroden za posamezne celice...

Unih adapterjev (vsaj za 18650) imam nekaj pa so vsi bolj za enkratno uporabo (komaj spraviš protected celice noter pa še dela ne zmeraj), če hočeš več kot eno celico hkrati, moraš poskrbet še za balansiranje, potem se pa že kar zakomplicira vse skupaj. Tukaj je par slikic, kako ljudje to vežejo :))

Res je nerodno, pa še komot kj zajebeš pri nastavitvah, če nisi vsaj malo vešč.
Rear DVD collector!
JTD power!

mailer ::

Kje iz tujine naročate/kupujete Fenix svetilke glede na to, da so izdelane na kitajskem? Je kakšna razlika med tistimi za evropski ali ameriški trg?
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Od nikjer, ker so predrage>:D

Jaz sem naročil tu http://www.banggood.com/Fenix-TK75-Cree..., upam da pride jutri(je na carinski pošti).
Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee, se mi cene ne zdijo ravno ugodne. Kakše so pa kaj Nitecore in Sunwayman svetilke?

Čakaj malo, razlika med ceno, ki sem jo plačal jaz in ceno, ki bi jo plačal pri nas je 80€, po plačanem davku bo še cca 50€! In ja, nitecore ter sunwayman sta kvalitetni firmi. Več pa tu www.budgetlightforum.com

Za kaj pa bi jo uporabljal?
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

floyd1 ::

Fak, kake cene. Glede na to, da je "le lučka" 8-).
Čisto iz firbca - ima kdo tu še kako dražjo? (In potem govorijo o krizi... ;))

Sej ferari je tut sam avto pa je lahko 100x dražji od kakega drugega "avta".
Rear DVD collector!
JTD power!

floyd1 ::

Saj razumem in ne pravim, da ni vredna. Je pa cena visoka.

Furbo ::

mailer je izjavil:

Kje iz tujine naročate/kupujete Fenix svetilke glede na to, da so izdelane na kitajskem? Je kakšna razlika med tistimi za evropski ali ameriški trg?

Ni razlik, jaz imam Fenix TK41, TK75 in PD35. Vse so super.

Naročim kjer je pač ceneje v danem trenutku, vsako sem kupil drugje.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Furbo ()

Svetilko bi uporabljal za vsakodnevne stvari, nočni sprehodi, vožnja s kolesom, doma in v okolici... Ker imam doma en kup AA polnilnih baterij in tudi polnilce zanje me zanimajo izključno na 2xAA (imam 2 iz Hoferja) in 4xAA baterije. Gledal sem Fenix LD41 4xAA in podobne. Kaj pravzaprav pomeni thrower? Da se ne da nastavljat fokus ali ker je snop skoncentriran v določeno točko, se pravi, da ni razpršen?

koyotee je izjavil:

Sej ferari je tut sam avto pa je lahko 100x dražji od kakega drugega "avta".
Ampak kaj pa če imajo isti motor pa so še vedno 100x dražji? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Vzemi XtinTD X3.
Je pa res da je na 3xAA

Js bi vzel tole, če ni predrago zate :) http://www.fasttech.com/products/1209201
Rear DVD collector!
JTD power!

Vpišeš Xtin na google in klikneš prikaz slik, hehe. Že najde je ne sploh pa neparne zadeve odpadejo v celoti. koyotee, sem gledal to Nitecore pa mi ni najbolj všeč, že zaradi načina vstavljanja baterij, konektorjev na pokrovčku. D40A ima to bolj narejeno, programi so ba skoraj enaki, ima pa Sunwayman 2 gumba. Tako, da sem že odločen za to samo primerno ceno iščem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

To bo zaradi tega, ker sem en "t" preveč napisal. XinTD X3 bo prav

Rear DVD collector!
JTD power!

driver_x ::

jest10 je izjavil:

Vzemi XtinTD X3.
Je pa res da je na 3xAA

kje pa dobiš tole?

STU-III ::

jest10 je izjavil:

tle

Koliko ima pa kaj ta svetilka "realnih" lm?
Line secured.

Napisano-10% zaradi izgub. Torej malo pod 1000lm s CW in okoli 900lm z NW LEDico. To je na litijevih baterijah. Z dobrimi polnečimi AA enako, z alkalnimi pa precej manj.

@jest10

Pa si že kaj potestiral tudi sam? Kakšen je tok na ledici?
Line secured.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: STU-III ()

Tok je 3A na max. Je pa res, da AA polneče zmorejo tak tok le kratek čas in svetilnost kmalu začne padati.

Sicer pa višje napisane vrednosti so vrednosti ob vklopu. Ko se LEDica(in luč) segreje, pade svetilnost še za dodatne 5-10%

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

@jest10

Napisano, že, napisano... Ampak, kaj pa če napisano ne drži? Kot recimo pri hoferjevi luči? ;)
Line secured.

Napisano drži, ker se ve kakšen driver je v luči. Je bila že večkrat razstavljena in testirana.

Hoferjeva ima napisano 130lm (2xAA). Dvomim, da veliko odstopa od realne svetilnosti.

mailer je izjavil:

Hoferjeva ima napisano 130lm (2xAA). Dvomim, da veliko odstopa od realne svetilnosti.

Hoferjeva je 3W napisano, tok pa vleče 0,6A, se pravi 1,8W...

pri 3V, seveda.
Line secured.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: STU-III ()

theBill ::

Kakšne izkušnje imate z Fastechom in reševanjem reklamacij?

Sumim, da se je en paket izgubil, in to edini, ki je šel preko pošte iz Hong Konga. Poslan je bil 21.9.2013, pa še danes ne duha ne sluha, tudi tracking ne dela na strani pošte iz Hong Konga. Je bilo pa poslano z "Registered Airmail w/Tracking"

Tri pošiljke od Fastecha preko pošte Singapur sem vse dobil v roku 10 - 15 dni, pa tudi tracking je delal. Ali je tudi kdo drug čakal na paket preko HK pošte tako dolgo?

Koliko časa naj še počakam, preden jim začnem težit?

jest10 je izjavil:

Ni dobra luč, ampak za 0,01$ je to fajn nakup:D Pohitite predno bo konec akcije:P

Pa še tole - je to že kdo dobil?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: theBill ()

driver_x ::

Meni pošiljke iz HK tudi hodijo dolgo časa (sicer iz druge trgovine). Tista luč pa je bila mišljena zato, da so ti lahko poslali baterije, vsaj tako sem jazd zastopil.

Okapi ::

Poslan je bil 21.9.2013,
Ne paničari;) Jaz sem ravno včeraj dobil pošiljko, ki je bila naročena (v eni drugi kitajski trgovini) 11. 9. in poslana 17.9 s China Post Air Mail.

O.
««
9 / 330
»»